Kompijuter se restartuje na niskim temepreaturama.

stefanj4444

Početnik
Poruka
18
Zdravo
Ovako prvo da dam specifikacije kompa:
Gugabyte GA-H61M-S2V-B3 prloca
Intel i5 3570 procesor
Rx 580 4gb graficka
Ram 8gb single , ddr3 1600mhz
Napajanje je od 500w doslo uz kuciste
Ms industrial fighter 500w

Ovo sto kazem da se gasi pod niskim temeraturama , mislim u full loadu , istovremeno sma testirao cpu i gpu stress test i temperature su dosle do 70 stepeni na graficki i 73 na procesoru sa stock ventilatoru , imam i dodatan ventilator na stranici od 120mm , koji se vrni na 800rmp ,sistem je radio nekih 15min pod "stresom" i restart.

Ovo u gamingu znaci posle nekih tri - cetri partije cs go-a , komp se restartuje i nastavi normalnim radom , pa opet posle nekoliko partija uradi isto.

Nista mi nije jasno zbog cega se to desava , gledao sam po netu za temerature , pise da bi to trebala biti optimalna za oba .

Neko mozda imao slican problem ili neko resenje , pomagajte .

Zdravo
Ovako prvo da dam specifikacije kompa:
Gugabyte GA-H61M-S2V-B3 prloca
Intel i5 3570 procesor
Rx 580 4gb graficka
Ram 8gb single , ddr3 1600mhz
Napajanje je od 500w doslo uz kuciste
Ms industrial fighter 500w

Ovo sto kazem da se gasi pod niskim temeraturama , mislim u full loadu , istovremeno sma testirao cpu i gpu stress test i temperature su dosle do 70 stepeni na graficki i 73 na procesoru sa stock ventilatoru , imam i dodatan ventilator na stranici od 120mm , koji se vrni na 800rmp ,sistem je radio nekih 15min pod "stresom" i restart.

Ovo u gamingu znaci posle nekih tri - cetri partije cs go-a , komp se restartuje i nastavi normalnim radom , pa opet posle nekoliko partija uradi isto.

Nista mi nije jasno zbog cega se to desava , gledao sam po netu za temerature , pise da bi to trebala biti optimalna za oba .

Neko mozda imao slican problem ili neko resenje , pomagajte .
Resetuj bios prvo , pa prati , mozda si cackao nesto u vezi OC pa ti procesor ili neka druga komponenta ne radi kako treba.

Kako je moguce da sve radi normalno sat vreme sat ipo i onda restart, nikakvo otvaranje biosa posle toga nikakvo upozorenje.
Moguce je ... puca mozda i drajver za gpu .. napisao sam sta da radis prvo , reset bios-a da se uveris da nije do toga.
Ides jedno po jedno , a ne da se cudis ... od toga nema nista.
i "novo" riknjava ... tako da to tvoje ovo mi novo a ono polovno ne mora nista da znaci.

IMG_20200505_194045.jpg

Back