Kompas u civilizaciji...

• Začetnik teme Začetnik teme Neva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ne ostavljam flaše po prirodi
.

...upsss...:rumenko:

jelen-1.jpg

Ja sam rasla tik uz Zvezdarsku šumu pa sam izigravala majmunče pola života... Cipele sam počela da nosim tek u srednjoj školi - vazda sam hodala bosa po toj šumici... dobro,i u patikama u civilizovanijim delovima grada : )
Nekoliko puta sam na letovanjima bila pod šatorom, x puta smo išli na ,,pecanje" na dan, dva... i to mi se ne dopada... Prvo vreme sam sva uzbuđena i poletna, radoznala, vesela, al posle par sati me pusti to i smorim se.
Više mi leži jedna prostrana hotelska soba s ogromnim, visokim krevetom i balkonom, limunada iz staklene čaše, kupatilo... Nego da zveram okolo da vidim jel mi se nešto ušunjalo pod šator pre nego što legnem, da me prepadaju kojekakvi insekti i veeeliki pauci, komarci... sto puta mi se krpelj zakačio, jednom me je i buva izujedala, ugazila sam u osinjak i sl... maler sam ja, nije za mene to.

svake godine provodim po nekiliko nedelja "u prirodi". na terenu gde se niko ne šminka, ukoliko ne želi da trpi za.ebavanje, spava se u vrećama sasve inesktima.

nisam komformista, bitno je samo da imam gde sa se okupam. ne nužno konvencionalno kupatilo, bilokoji oblik tekuće vode.

mogu da se pohvalim da sam veoma talentovana za organizovanje u takvim situacijama, stvarno se brzo pakujem i to u ranac od pedesetak litara, naravno vreća ide odvojeno. već imam uvežbanu rutinu za pokupiti najnužnije u potrebnim količinama.

mislim da mi je to omiljeni deo godine. inače sam i planinarila ranije, stalno sebi obaćavam da ću ponovo početi.

je l neko vodio ljubav u divljini?(a da to nije kalis :lol: )
osecaj je wow :)

htedoh da odgovorim na ovo, ali ipak neki drugi put. :mrgreen:

Drage gospodzice gospodze,

Kakve ste sa nasom Majkom Prirodom?
Kako se snalazite i da li volite da provodite vreme u istoj, ali pod drugacijim uslovima?
Konkretno> nema te svima neophodne stvarcice toaleta, nema kade sa penom i svecama iz filmskih scena, nema vode, nema sminke...
Umete li da se organizujete i opremite za sve, ali i opustite...? Predstavljaju li vam problem ovakve cari ?

A glavno je, koliko ste spremne da se odreknete makar na kratko " privilegija " koje uzivate u civilizaciji? :think:
nikako se ne snalazim, mrzim bube i sve sto mili, leti, skace ili gmize, ne vidim tu nikakve cari i ne zelim da se odricem nicega ni na sekund. :sad2:

Back