Komp mi ne "cita" dvd

sofronije000

Zainteresovan član
Poruka
106
Pozdrav

Kad ubacim dvd u komp ovaj ga uopste ne registruje, ni na autorun ni u My computer.
Prije nekoliko dana je komp servisiran, radjen mu je recovery C diska (imao sam neki gadan virus) sa image-om koji su imali momci kod sebe jer su mi ubacili Xp u komp posto je fabricki bila Vista. Dakle image sistema koji mi je super radio kad sam ga kupio...U pitanju je laptop...
Probao sam sa opcijom uninstall u Device manageru ali nista nije pomoglo...U exploreru imam njegovo slovo...

Ima li neko ideju....ili cu ga opet morati nositi u servis
Hvala

P.S. Izvinjavam se ako sam promasio temu ili forum ali nisam siguran gdje ovo ide...

Poslednja izmena:
Nije tu komp u pitanju vec citac.

Ili je zaprljan disk ili ogreban ili ti citacu treba novi flash.

Znam da me je moj zezao dok ga nisam fleshovao.

Ali zar to nije isti citac (kao i sve ostalo) koji mi je "ubacen" kad su mi prvi put instalirali sistem. Tad je radio potpuno normalno. Hocu da kazem, ako je sad uradjen recovery C diska zar nisam tom instalacijom dobio i citac dvd-a kao potpuno nov. Slabo poznajem ovu materiju ali mi se to cini nekako logicno. Ili recovery ne podrazumijeva bas dizanje sistema kao sto je bio prvi put kad je instaliran...?

I sta je uopste to fleshovanje? Kako se to radi? Dvoumim se da li da probam jos i to ili da ga odmah spakujem i nosim na remont. Zapravo sutra :)

Poslednja izmena:
Ali zar to nije isti citac (kao i sve ostalo) koji mi je "ubacen" kad su mi prvi put instalirali sistem. Tad je radio potpuno normalno. Hocu da kazem, ako je sad uradjen recovery C diska zar nisam tom instalacijom dobio i citac dvd-a kao potpuno nov. Slabo poznajem ovu materiju ali mi se to cini nekako logicno. Ili recovery ne podrazumijeva bas dizanje sistema kao sto je bio prvi put kad je instaliran...?

I sta je uopste to fleshovanje? Kako se to radi? Dvoumim se da li da probam jos i to ili da ga odmah spakujem i nosim na remont. Zapravo sutra :)

nema nikakve veze recovery c diska sa citacem, tebi je on, kao hardware pokvaren. softverski je on mozda ok, ali njemu laser ne valja. moguce je da se isprljao, oslabio ili nesto trece. to je normalno za citace, neki traju i po 3 meseca i crkavaju.

flesovanje ti je promena firmware-a, proguglaj malo, sigurno ces naci neki tutorijal kako se ovo radi.

Back