Komentari na sajam automobila u Parizu

Umri_muski

Legenda
Poruka
64.883

Dajte komentar kako vi vidite +3 god buducnost automobila..

Meni se cini da su ljudi postali izuzetno glupi , pojma nemam zasto se to desava..
Ja jesam gluplji , ali to ide pomalo sa godinama, manje inteligentan, slabije se pamti ali ne drasticno..
Ali da ovoliko dugo bas niko ne kapira, tj da su ljudi toliko jednoumni , usmerene percepcije i ispranih ambicija i ushemljeni , uhlebljeni , to je pravi naziv, uhlebljeni , koji sam pokupio sa sajma istrazivaca, jer me je tamo puklo koliko istrazivace zabole tuki za ono sto istrazuju , samo im je bitno fitovanje i interakcije...ono sto istrazivac radi usput , dok dizajnira nov test, zavrsava mu se obrada prethodnog i onda gleda rezultate prethodnog i tako za par dana dobija iterativno zadivljujuce iterativne rezultate...

Ali mora da se ukljuci vizuelizacija, razmisljanje, analitika, kefalo pre toga, i posle toga....

Ovo je kao kad svi kazu skoci sa mosta i svi skacu sa mosta....samo se estetika razlikuje, totalno nemastovito...
Samo ono sto sprecava napredak auto industrije je to sto svi krecu od 80 milijardi evra kao start...

Nagradno pitanje koja auto firma ne daje ni evro za reklamu a ima net kapital od hiljadu milijardi evra...

50.000e za limuzinu od 5m, 800km dometa, i visoka klasa unutra....pogon na sva cetiri sto bi trebalo da bude standard kod elektro i hibrida...ne znam zasto nije...ne kosta puno vise....pa ga ti uporedi sa nekim eu prcoljkom od 30k evra a da se grbis u njemu bez nekog postenog servisa i svi te gledaju kao usranog...

Nek podele automobile na super , ti za 2 sekunde do 100, lux , da ima frizider u automobilu , panoramu , 6 kamera, plus 2 za unutra, da se salje sve ko tv studio...toliko led diodica, a nema displeja da mozes da ukucas da onaj iza vidi kad mu ebes majku , to bi povecalo prodaju samo u srbiji...pazi prestiz, ti njemu sta ukucas to on moze da vidi i da ga nerviras ili da mu preneses poruku , zaobidjite sa leve strane ili sta hoces...a on ne moze nista...

Toliko inovacija, a toliki debilcici...sto me potseca na situaciju u disu...greska u cenovniku i radnice na kasi ne smeju da zovu kompjuterase da isprave gresku jer onda se neko ljuti ili ih neko proziva sto su dojavile gtresku , koja je to nebuloza od sistema danasnje ekonomije...umesto da postoji feedback, postoji stres kod radnika da posalje feedback...ako ja razumem ovu savremenu ekonomiju da me ubijes....sve suprotno od onog sto bi ja radio , povecavam komunikaciju sa kupcem, povecam interakciju , povecavam lojaliti , povecam osecaj istorije suzivota i razvoja ....

Zatim decije, tj teen automobile, i na kraju omladince...sirotinjska varijanta zauvek mlad....

Nek podele automobile na super , ti za 2 sekunde do 100, lux , da ima frizider u automobilu , panoramu , 6 kamera, plus 2 za unutra, da se salje sve ko tv studio...toliko led diodica, a nema displeja da mozes da ukucas da onaj iza vidi kad mu ebes majku , to bi povecalo prodaju samo u srbiji...pazi prestiz, ti njemu sta ukucas to on moze da vidi i da ga nerviras ili da mu preneses poruku , zaobidjite sa leve strane ili sta hoces...a on ne moze nista...

Toliko inovacija, a toliki debilcici...sto me potseca na situaciju u disu...greska u cenovniku i radnice na kasi ne smeju da zovu kompjuterase da isprave gresku jer onda se neko ljuti ili ih neko proziva sto su dojavile gtresku , koja je to nebuloza od sistema danasnje ekonomije...umesto da postoji feedback, postoji stres kod radnika da posalje feedback...ako ja razumem ovu savremenu ekonomiju da me ubijes....sve suprotno od onog sto bi ja radio , povecavam komunikaciju sa kupcem, povecam interakciju , povecavam lojaliti , povecam osecaj istorije suzivota i razvoja ....

Zatim decije, tj teen automobile, i na kraju omladince...sirotinjska varijanta zauvek mlad....
Pravi ljubitelji automobila ne vole ta high tech sranja.

Pravi ljubitelji automobila ne vole ta high tech sranja.
Pravi ljubitelji kompjutera ne vole windows, ne vole sve ono sto je danas najveci razlog prodaje....pa sta sa tim...
Necemo svi da budemo mad max ....
Ali vec su me primorali da zbog lekara i zbog parkinga i zbog banke i zbog prodavnice moram da imam mobilni....sad hoce da me primoraju da zbog automobila moram da imam spejs satl...

Pravi ljubitelji kompjutera ne vole windows, ne vole sve ono sto je danas najveci razlog prodaje....pa sta sa tim...
Necemo svi da budemo mad max ....
Ali vec su me primorali da zbog lekara i zbog parkinga i zbog banke i zbog prodavnice moram da imam mobilni....sad hoce da me primoraju da zbog automobila moram da imam spejs satl...
Hvala Bogu i ne koristim Windows.

Ти аутомобили неће бити масовно на улицама. 9 од 10 купаца још увек тражи ауто са бензинским или дизел мотором.

Неће моћи да развију инфраструктуру за пуњење свих тих возила на батерије, нити људи желе да то возе.

BYD nećemo dizati cene i pored dodatnih taxi od 30-35% ..Gase sve
Dobili su 19% carine, sto nije mnogo a Tesla ce da pukne, nesto se cudno desava sa teslom, iako ima proizvodnju od nekoliko miliona automobila i pravi dilove za flotu , ali mislim da ce se zaebati sve firme koje potpisu flotu sa teslom....nesto tu nije u redu...

A dobro mu je ono za svemir, tu je dobro prosao , dao hrabrosti ostalima, sad ima novih igraca sa jakim idejama, ali on je prvi prakticar...tu mu rezervisem mesto ...ali ovo za elektro , tu iako je prvi na neki nacin, opredelio se sa super automobile i tu me ne interesuje da ga gledam u economy sloju trzista...

Toyotaa mi se svidja totalno pristup , razmisljanja, procene, glava mi se svidja, ali oni su dali zamah Tesli , sto ih kosta trenutno , ali opet mi se svidja Toyota...ili nesto znaju sto ja ne znam sto bih rekao da je slucaj, jer ne verujem da omasuju poentu zbog previda....nego zbog nije trenutak...

Interesantna mi je jedna stvar oko kineza I VW ..VW je kupio i sasiju i tehnologiju od Xpanga i svi ovi novi ID4 koji voze na Xpang tehnologiji su odjednom postali jedni od najboljih EV na trzistu .. VW je bio užasan pre samo par godina unazad i nisu mogli da prate .. Malo o Xpang G9 koji je po meni najbolja kupovina danas ..Najprodavanije EV u svojoj klasi u mnogim zemljama

Interesantna mi je jedna stvar oko kineza I VW ..VW je kupio i sasiju i tehnologiju od Xpanga i svi ovi novi ID4 koji voze na Xpang tehnologiji su odjednom postali jedni od najboljih EV na trzistu .. VW je bio užasan pre samo par godina unazad i nisu mogli da prate .. Malo o Xpang G9 koji je po meni najbolja kupovina danas ..Najprodavanije EV u svojoj klasi u mnogim zemljama

Vidim stalno govoriš o tom Xpang, rekoh da Google malo..
Košta eur74.000 i prodato18.000 vozila ove godine…
Verujem da je odličan auto, ali to je i za očekivati u okviru prodajne cene.

Inače firma deluje perspektivno finansijski, nema klasičnog kineskog pojedinca vlasnika, a i Volkswagen je jedan od vecih akcionara.

Vidim stalno govoriš o tom Xpang, rekoh da Google malo..
Košta eur74.000 i prodato18.000 vozila ove godine…
Verujem da je odličan auto, ali to je i za očekivati u okviru prodajne cene.

Inače firma deluje perspektivno finansijski, nema klasičnog kineskog pojedinca vlasnika, a i Volkswagen je jedan od vecih akcionara.
Svi koji ga vide uzivo se pozitivno iznenade. 18k? ..oni su na oko 250k vozila od čega izvoz čini 10% Firma stara 10g :)..74k € ga čini povoljnim za svoju klasu ..U Kini mu je cena 36k $ tako da ne krivi njih za cenu već ove glavonje u EU

Poslednja izmena:

Back