Komemoracija u Gruborima za civilne žrtve rata a kojoj prisustvuje djelovi vlade Hrvatske,predstvanici srpske manjine.

Pa gle, za to vrijeme u tvojoj tvorevini zvanoj nezavisna Republika Srbija imaš na vlasti deklariranog četnika, ratnog huškača koji je tupavom narodu 95-te obećavao kako Glina nikada neće biti Hrvatska.
Tako da moram priznati da je potpuno irelevantno očekivati poboljšanje odnosa sa Srbijom, dapače, ja sam za upravo suprotan smjer. Npr, za početak, službeno zabraniti ulaz u RH svakom srpskom političaru koji se prema RH ne odnosi s dužnim poštovanjem. Jednostavno javno objaviš popis osoba koje su "persone non grata".
I šta ima Vučić sa tim? Samo je ponavljao (navodno) Titovo prok*njavanje da će pre Sava poteći uzvodno, nego Hrvati dobiti svoju državu! A znamo da je Tito bio VELIKI ČETNIK!:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Комеморација има разних, у овој новој творевини званој неовисна репУблика Хрватска су увели праксу комеморација доказаним зликовцима и усташким кољачима, тако имамо комеморацију страдалим усташама у Блајбургу, а недавно смо имали комеморацију поводом годишњице партизанског напада на Дјечји дом за ратну сирочад у Јастребарском. И то говори да у том земљи имамо један болестан амбијент гдје се све агресивније врши ревитализација усташтва и усташке идеологије.

У таквом болесном амбијенту дођемо у ситуацију да је необично да се уопште одржи комеморација страдалим српским цивилима, оно што би у било којој средини, земљи требало бити нешто најнормалније.
Па још ако на тој комеморација страдалим цивилима дођу представници владе што би такође требало бити нешто најнормалније, у земљи коју лијепом њиховом воле звати то користе као доказ како они ето уважавају, поштују српске жртве. Истина, поштују, када се остварила усташка водиља и касније водиља кривоустог и број Срба пао испод "прихватљивих" 4%.
И ту показују бестидност и стављају у раван са прославом злочиначке акције "Олуја" и погрома над српским народом, па ето на тој морбидној прослави бјеше један несрећни Србин, а ето као овдје дошли представници хрватске владе. Па је то као доказ нормализације и побољшања односа.
Јес', ал ако би се правили мутавим, комеморација цивилним жртвама и прослава злочина никако не могу бити исто. Но у једном болесном амбијенту гдје је ревитализована усташка идеологија успоставила изопачен систем вриједности, то и не могу разумјети.
Prvo sam mislio udariti malu kontru, a onda sam se setio da i DANAS ima elemenata kojima odgovara propaganda da je Bleiburg simbol stradanja SAMO USTAŠA, kao i da se u današnjoj 'NDH' radi na revitalizaciji i relativizaciji ustaštva!
PS: Čija je ona legendarna: 'Što se više priča o miru, rat je sve bliži'! :super::super:

Доста Хрвата из Хртковаца, Никинаца, Кукујеваца и још неких села у Срему је мењало своју имовину са Србима из Славоније и Загреба.
Аха, то су та "страдања Хрвата у Војводини"? Знам човјека чија је породица 1991. мијењала кућу на Бокањцу (дио Задрад) изграђену 80-тих година са Хрватима из Сланкамена за кућу "набијачу". Ко је ту профитирао није ми баш најјасније?

Poslednja izmena:
... Šteta hrvatskoj državi je također velika. Ona je nagrdila hrvatsku reputaciju, kao i ugled hrvatske policije koja je čitav rat borila se, izlagala se pogibelji na pošten način. Nakon ovoga više ništa nije isto. Ratovi su gotovi i vrijeme je za ono normalno u nama. Dosta je bilo. Srbi i Hrvati su najsličnije nacije, to nisu ni Šveđani i Norvežani, ni Česi i Slovaci...

Ne ponovilo se, zaključio je Milanović.

...Zakazala je policija, državno odvjetništvo, i javnost, zakazali su mediji. Javnost nije pitala, mediji nisu pisali. Kad se dogodio sudski postupak, utvrdio je da je zločin počinjen, da je 6 starih i nemoćnih ubijeno ali počinitelji nisu utvrđeni.
Ето, Зоки усташа овим оправдава све злочине почињене од хрватских регуларних и пара снага од 1991. до 1995. Ово је искреност, жеља за некаквим помирењем?

Чекај, како се у једној "еуропској, уљуђеној држави" могло десити да закаже "сустав" и да извршиоци злочина прођу без казне? Контао сам да се то може одиграти у "балканским и источњачким вукоје*инама" попут: Србије, Русије, Ирака... а о афричким "људождерима" да не причамо.

Аха, то су та "страдања Хрвата у Војводини"? Знам човјека чија је породица 1991. мијењала кућу на Бокањцу (дио Задрад) изграђену 80-тих година са Хрватима из Сланкамена за кућу "набијачу". Ко је ту профитирао није ми баш најјасније?
(OPET) su profitirali Hrvati! 91-e su vrednosti nekretnina iste kvalitete bile iste. Sada je ista imovina barem TRI puta skuplja u RH nego u Srbiji, računato u evrima....

Back