Komedija! Tablice ipak sa W, Y i X... BG 123 ŽĐ ili NS 123 WĐ

lima

Aktivan član
Poruka
1.626
Komedija s tablicama se nastavlja. I pored protivljenja javnosti i pretnje tužbom Ustavnom Sudu RS srpskog komiteta za saobraćaj, na novim srpskim tablicama koje su već stigle u većinu policijskih stanica u Srbiji nalaze se smešne kombinacije, kao i ne-srpska slova W, X i Y... pitanje je zašto je onda slovo Q izostavljeno... Tako da je moguće da prilikom promene budete dobre sreće i "izvučete" NPR kombinaciju SU 123 ĐĆ ili VŠ 123 ĐĐ ili KG 123 ČW... koji je ovo bolesni um smislio da mi je samo znati???!!! a tek prekopirano registarsko područje ćirilicom je HAVARIJAAAAAAA... tako KV, postade KB-kilobajt, NS - HC - HardCore, Sombor - CO itd... SMEŠNOOOOO!!!

http://novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:313095-Nove-tablice-sa-folijom

dru-tablice.jpg
 
Poslednja izmena:
Kretenizam je sto se uopste koristi hrvatska latinica.

To se odnosi i na nazive ulica ili putokaze i sl. Onda neko potegne argument da bi se stranci lakse snalazili, a niko ne daje odgovor koji to stranci poznaju hrvatsku latinicu.

Svi natpisi treba da su na srpskoj cirilici ili na engleskom...znaci natpisi kao u Grckoj- na sopstvenom pismu i jeziku i engleskom da stranci razumeju.

Kakva hrvatska latinica ?! Gupost nad glupostima..
 
Молим вас, да ово не постане питање о ћирилици и латиници. Дакле реч је само о X,Y,W,Ć,Đ,Ž,Š. Требало би да буду само слова енглеског алфабета и бројеви. Ово што је БГ, НС малим словима испод 4С даје неки шмек.

Samo fali neko arapsko ili kinesko slovo pa da cirkus bude potpun.

Ili su se ugledali na decu pa prenose njihov sajber recnik..wojim te ...omg..wtf..ccc i sl. :lol:
 
Ово је одлична вест, све више испадају смешни, али ми је врхунски кретенизам да онај Дамир Окановић из агенције за безбедност саобраћаја (или како се већ зове та агенција) прети Уставним судом због несрпских слова W X Y (колико ја знам Х је српско слово, а и У, само се као Y мало другачије пише), а не сметају му толика друга слова која нису у складу са Уставом Србије. Дебилизам над дебилизимима.

Језик и писмо

Члан 10.

У Републици Србији у службеној употреби су српски језик и ћирилично писмо.
Службена употреба других језика и писама уређује се законом, на основу Устава.


И на основу чега то, по ком члану Устава W X Y нису српска слова, а Š Đ Č Ž Ć L N D jесу ?
 

Back
Top