Kome i zašto smetaju muslimani u Novom Sadu?

Pričam o centru Beograda da sam ih video ne o Novom Sadu.
To su ti vučićevi hučigani koji idu škodama i batinaju narod
https://nova.rs/vesti/politika/jeda...ja-gradjana-u-sapcu-opet-u-odbornickoj-klupi/
0107foto-BETAPHOTO-AMIR-HAMZAGIC-992x560.jpg

Nema ih mnogo, a svakako nisu pravili nekakve incidente. No ipak, neko je zaista opterećen užasnom mržnjom prema njima.

Napali porodicu islamske veroispovesti u Novom Sadu, psovali Kur'an i hidžab​

Porodica romske nacionalnosti napadnuta je u subotu uveče u Temerinskoj ulici.
Na društvenim mrežama su objavljeni snimci na kojima se vidi grupa mladića u crnom koja psuje.

Povodom ovog incidenta oglasilo se Muftijstvo novosadsko, navodeći da je član Islamske zajednice fizički i verbalno napadnut, dok je bio u društvu svoje supruge i dve ćerke.
Napad se dogodio dok je ulazio u automobil.

"Dvojica napadača su uz psovke muslimanskih najvećih svetinja - Kur'ana, islama, hidžaba, s obzirom na to da su njegova supruga i starija ćerka odevene po islamskim propisima, razjareno nasrnuli na porodicu, a onda svojim autom udarili u parkirani automobil porodice i vidno ga oštetili", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su se napadači udaljili tek nakon što je napadnuti muškarac uzeo telefon kako bi pozvao policiju.

Za sada nema nikakvih informacija o tome da su napadači privedeni.

"Muftijstvo novosadsko najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin, brutalni napad na pripadnika Islamske zajednice, u čijem je društvu, između ostalih, bila i njegova maloletna ćerka koja je zadobila teške traume. Zahtevamo od državnih organa da što pre reaguju i izgrednike privedu licu pravde. Time će se poslati poruka da su svi građani ove države, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, zaštićeni i sigurni", ukazuje se.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/H...esti-u-Novom-Sadu-psovali-Kuran-i-hidzab.html

Ljudi u crnom tuku ljude na ulici. Ko su oni? :think:
Skinhedsima i oni sto glume fašiste

Prirodna reakcija na to kad vidiš oko sebe i svom gradu talibane kako se mirno šetaju. Kod mene u gradu do pre desetak godina nisam ih vidjao ali sad sam detektovao desetak likova sa ženama i decom, svi obučeni u talibanskom stilu, muškarci podvrnute pantalone, obrijani brkovi a puštena brada. Žene umotane u one njihove zavese.
Muslimanski romi.
Dobio sam informaciju da njima iz Saudijske Arabije stiže novac pod uslovom da se ovako oblače. Veliki je pritisak i da im se dozvoli da sagrade minaret.

Prirodna reakcija na to kad vidiš oko sebe i svom gradu talibane kako se mirno šetaju.
Prirodna je reakcija da premlatiš one koji ti se ne sviđaju??!
Hajde malo razmisli.
Zašto ne bi mirno šetali? Oni idu svojim putem, ti svojim i to je to.

Kod mene u gradu do pre desetak godina nisam ih vidjao ali sad sam detektovao desetak likova sa ženama i decom, svi obučeni u talibanskom stilu, muškarci podvrnute pantalone, obrijani brkovi a puštena brada. Žene umotane u one njihove zavese.
Muslimanski romi.
Dobio sam informaciju da njima iz Saudijske Arabije stiže novac pod uslovom da se ovako oblače. Veliki je pritisak i da im se dozvoli da sagrade minaret.
E, mani se kafanskih priča, svako ima pravo da se oblači kako hoće. Šta te briga?

Poslednja izmena:
Prirodna je reakcija da premlatiš one koji ti se ne sviđaju??!
Hajde malo razmisli.
Zašto ne bi mirno šetali? Oni idu svojim putem, ti svojim i to je to.

E, mani se kafanskih priča, svako ima pravo da se oblači kako hoće. Šta te briga?
I ne briši mi poruke ako si me već nešto pitao. Radikalni islamski pokreti su teroristički i takvo oblačenje iritira ljude. Zato su njihove rekacije normalne.

Eto jednom si u pravu. Elegantnu SS unifirmu dizajnirao Hugo Boss
Da, i? Nacisti su takođe pravili i VW, Opele i Mercedese pa ih svejedno i danas vozimo kao što neko ima odeću Hugo Boss.
Da li se meni lično sviđaju burke i ostalo slično? Ne, ali mi to ne daje pravo da nekoga mlatim ili gazim kolima. Kapiraš?

Da, i? Nacisti su takođe pravili i VW, Opele i Mercedese pa ih svejedno i danas vozimo kao što neko ima odeću Hugo Boss.
Da li se meni lično sviđaju burke i ostalo slično? Ne, ali mi to ne daje pravo da nekoga mlatim ili gazim kolima. Kapiraš?
A ja kažem da razumem ljude kad reaguju na talibansku opremu. I dao sam poredjenje sa SS uniformom, neko bi burno reagovao i to mogu da razumem.
Da je sreće, država bi trebalo da nas štiti i da razmišlja o budućnosti naše dece i bezbednosti. Kad toga nema onda narod reaguje. Vox populi vox dei.

A ja kažem da razumem ljude kad reaguju na talibansku opremu. I dao sam poredjenje sa SS uniformom, neko bi burno reagovao i to mogu da razumem.
Da je sreće, država bi trebalo da nas štiti i da razmišlja o budućnosti naše dece i bezbednosti. Kad toga nema onda narod reaguje. Vox populi vox dei.
Ne može vox populi da bude nasilje prema drugima. A ti drugi nemaju nikakvu talibansku opremu nego nošnju koja je recimo u pustinjama uobičajena.

Evo ja prvi se ježim na te pokrivene i zabrađene. Ali to nije opravdanje da ih u bilo kom smislu maltretiram.

Ja nisam primetio da su talibani pucalo po oš vladislav ribnikar ili mladenovcu tako da to tvoje trtljanje nije ništa drugo do širenje rasne i verske mržnje.
Uporedio si primer nečega što se nikad ranije nije desilo kod nas sa činjenicom da je porast muslimana, a time i radikalnog islama, direktno povezan sa porastom svakog kriminala, nasilja i terorizma.
Upravo ono što su vučićevi debili radili u ns. Ne budi i ti vučićev debos.
Vučić je sve podredio opstanku na vlasti. Naselio bi migrante, uništio Srbiju kopanjem litijuma,...

Poslednja izmena od moderatora:
Ne može vox populi da bude nasilje prema drugima.
Nasilje ne opravdavam ali ima jedna misao od Tomasa Džefersona, kaže "Kada nepravda postane zakon. otpor postaje dužnost."
Koji je način borbe protiv diktature i nametnutih zakona? Da li čovek treba da štiti sebe i porodicu? Da li je u ekstremnim uslovima prihvatljiv otpor na svaki način?
A ti drugi nemaju nikakvu talibansku opremu nego nošnju koja je recimo u pustinjama uobičajena.
A u Srbiji je inače pustinjska klima?

Back