Kombinacija: sminka+odeca

storm cloud:
Код мене нема пуно варијација у бојама - то важи и за гардеробу и за шминку. Имам светлу косу, светле очи и светао тен - значи ледена комбинација, ту за ватрене боје нема места. Све ми је у хладним бојама. Купићу део одеће у некој топлој боји само ако ми се баш јако, јако, јако допао. У жутој одећи изгледам болесно, осим ако нисам препланула, у браон старо (исто важи и за све оне окер, цигла и сл.), једино још црвена може ту и тамо да се провуче, али је не волим, па у тој боји имам само неке спортске ствари. Наранџасту мислим да никад нисам ни носила. Бордо може да прође, али само ако има љубичасту основу, тј. ако опет вуче на хладно.

Da i ja isto imam problema sa tim bojama sto si navela:zuta,drap,....ali ima ova nova braon noja cokolade...e to mi se svidja kako mi stoji......
I nosim zelenu samo....imam zelene oci...i jos da stavim zelenu senku,.....+ narandzasti ruz????? To ide??

Samantha Jouns:
Drage Moje Dame,....

Zanima me kako kombinujete sminku sa odecom?
Da li kada obucete braon dzemper stavljate braon senku
ili ruz,..ili ne obracate paznju na boje,..nego se sminkate onako bez ikakvog reda boja?!
Mene jako zanima recimo bas ova kombinacija braon odeca i koja senka za oci? Zlatna,smedja,zelena,zuta,bela,crna,plava,...roze,..??? :?:?
Da vidim vase tajne sminkanja ;)

Obavezno kombinujem odeću i šminku .... tonovi moraju da budu slični .... jačina šminke zavisi od toga koliko je intenzivna boja garderobe .... ako je garderoba jakih boja - šminka je nežnija i obrnuto.

hanibaI77:
na svake oci mogu da idu sve boje sem one koje su boje oci.da ne razumete pogresno:na zelene oci moze zelena senka ali ne nijansa ociju,nego tamnija ili svetlije.
ja nekad kombinujem sa garderobom nekad sa raspolozenjem
ali nikad ne stavljam smedje karmine(kad kazete braon ja uvek pomislim na g o v n o,nas je prof likovnog ubiVala od keceva za rec "braon" :lol: ) nego uvek neki rozikasto-bez koji ide uz sve redom,a i najbolje mi stoji.

takođe. a te braon nijanse mi dobro stoje na očima

ja ne volim prirodno rumeno
uvek smo ih zezali u društvu
nekako prostački to rumenilo? :?
I danas mi se ne dopada...:neutral:
Ko mlekarice...a ja ne volim mleko
paperbag3.gif

znam odgovor, znaaam :)
isto ko i sa narandžastim - onaj boje, jbg sad, prljavo roze, transparentan, svetao...koketira sa smeđkastom i šljivom, znaš na koji mislim? Ko kad ti ruke pocrveen napolju ili kad ti usta poplave kad si dugo u vodi, takav samo bez primese modrog, znaš? :D
a na zeleno možeš opušteno i crveni, samo izaberi nijansu - svetlu, nikako bordo (opet zavisi od zelene i od prilike)

a na narandžasto super idu ti neutralni, sjajni ruževi (u stvari, samo takav i ide :roll: )

bogami ja stvarno dugo nisma svracala te nisam primetila nove gurue na polju shminke, mislim na UGBR, pozdravi.

ja sam godinama furala prilichno neutralnu varijantu shminke jer od svega shto sam probala to mi je najbolje stajalo, dok proletos ne krenuh da kupim puder po savetima koleginice hanibal i uletim u parfimeriju u kojoj je profi shminker iz francuske radio neku prezentaciju clarins kozmetike.

lepo sednem pred njega i pustim profesionalca da odradi posao, poshto imam masno lice i vechito kuburim sa puderom koji moze da izdrzi vishe od 4 sata a da ne postanem sjajnusha, bila sam skeeptichna po pitanju shta moze da ucini.
da ne poverujete, jedva sam se prepoznala, prvo stavio mi je zelene tonove na ochi, nikada ih ranije nisam uzela u obzir a sad samo to koristim, zatim neku boju rumenila izmedju peach i rozikaste i na usne sjaj koji je narandzast u bochici a kad se namaze daje nekakvu toplu boju na usnama. apsolutno nikada ne bih te boje koristila ali profesionalc je profesionalac.

inache imam plavu kosu i smedje ochi.

ah da zaboravila sam, da li praktikujete stavljanje malo sedefa na jagodice , u stvari ne bash na jagodice vec na deo ispod oka ka ivici lica, daje neverovatan efekat, redovno to radim za vechernju varijantu i odlichno je, naravno govorim o malim i diskretnim kolichinama sedefa

pcelica:
bogami ja stvarno dugo nisma svracala te nisam primetila nove gurue na polju shminke, mislim na UGBR, pozdravi.

ja sam godinama furala prilichno neutralnu varijantu shminke jer od svega shto sam probala to mi je najbolje stajalo, dok proletos ne krenuh da kupim puder po savetima koleginice hanibal i uletim u parfimeriju u kojoj je profi shminker iz francuske radio neku prezentaciju clarins kozmetike.

lepo sednem pred njega i pustim profesionalca da odradi posao, poshto imam masno lice i vechito kuburim sa puderom koji moze da izdrzi vishe od 4 sata a da ne postanem sjajnusha, bila sam skeeptichna po pitanju shta moze da ucini.
da ne poverujete, jedva sam se prepoznala, prvo stavio mi je zelene tonove na ochi, nikada ih ranije nisam uzela u obzir a sad samo to koristim, zatim neku boju rumenila izmedju peach i rozikaste i na usne sjaj koji je narandzast u bochici a kad se namaze daje nekakvu toplu boju na usnama. apsolutno nikada ne bih te boje koristila ali profesionalc je profesionalac.

inache imam plavu kosu i smedje ochi.

jesi li našla puder od koga se ne sjajiš? Ja nisam i čekam da mi Hanibal nađe link. Davno je još rekla, sad je podsećam;-)

pazi, hani mi je dala nekoliko imena u tom trenutku, svi su skuplji ali nema veze to se placa i ne pitash koliko, ali kad me ovaj francuz nashminkao pitala sam ga za savet jer je on ipak video moju kozu i poslushala sam ga. u pitanju je naravno , clarins puder, on je promovisao njih, te ne znachi da je to najbolji izbor ali ja sam zadovoljna, rekao mi je da uzmem malo tamniju nijansu od moje prirodne jer ti puderi dobro pokrivaju lice te ako je svetla nijansa izgledash kao okrechena.
zove se multi matifiant, preko njega ne ide nikakav prah ili kamen puder.

iskreno ni on ne moze da izdrzi ceo dana, ali za posao je zadovoljavajuci, mada posle recimo 7-8 sati ipak malo sjaja izbije.

za uveche je odlichan.

mozda je za nas sa masnom kozom ipak najbolji izbor techni+prah, ali nekako mi to mnogo teshko za lice.

...@pcelica - hvala, masem povratno...:)...Uzgred, slabasan sam ja guru, vise naginjem 'baba Simani - smaracu amateru s' potencijalom'...(citat iz sopstvenog, nedavnog, deklarativnog izlaganja, prim.aut.)...:lol:..Blagodarim na inspiraciji - evo par celebrity looks koji bi trebalo da delimicno potsecaju na tvoj - u pitanju su tople nijanse oranz, kajsija, terracotta, zlatno bez, smedje i zelene boje...Kao ideja za 'topli' make up za hladne dane...

...@pcelica, Queen_...Boopy je otkrila dobar a povoljan tecni puder za masnije tipove koze - Rimmel je u pitanju...Ja se i dalje 'drzim' MF Lasting Performance-a - jeste malo 'tezak', ali odlicno pokriva i matira - nista nije cudotvorno, ali uz minimalnu korekciju compact puderom u toku dana u T-zoni, moze se odrzati pristojan, mat izgled...Koliko sam upoznata, neke kuce su 'izbacile' i namenske proizvode za matiranje koze koji se nanose pre, a mogu se koristiti za korekciju i posle nanosenja sminke, no nemam licnih iskustava - poslednje sto sam videla je Guerlain-ov proizvod u obliku srebrnastog praha, no uzdrzala sam se od posezanja za novcanikom, jer mi se cini da podjednako dobar efekat moze da proizvede i obican prah/compact puder za daleko manje novca i verovatno za nijansu manje hemije koja ima za cilj sprecavanje lucenja sebuma...

ugadnubaburastem:
...@pcelica, Queen_...Boopy je otkrila dobar a povoljan tecni puder za masnije tipove koze - Rimmel je u pitanju...Ja se i dalje 'drzim' MF Lasting Performance-a - jeste malo 'tezak', ali odlicno pokriva i matira - nista nije cudotvorno, ali uz minimalnu korekciju compact puderom u toku dana u T-zoni, moze se odrzati pristojan, mat izgled...Koliko sam upoznata, neke kuce su 'izbacile' i namenske proizvode za matiranje koze koji se nanose pre, a mogu se koristiti za korekciju i posle nanosenja sminke, no nemam licnih iskustava - poslednje sto sam videla je Guerlain-ov proizvod u obliku srebrnastog praha, no uzdrzala sam se od posezanja za novcanikom, jer mi se cini da podjednako dobar efekat moze da proizvede i obican prah/compact puder za daleko manje novca i verovatno za nijansu manje hemije koja ima za cilj sprecavanje lucenja sebuma...

hvala, hvala, one celebrity su tu negde kao ja :), ja sam malo tamnije kose a malo svetlijeg tena od one plavushice :)

i verovatno si u pravu za varijantu sa kompakt puderom, da li imash iskustva sa ovim MF puderom koji matira kozu, zove se npr color adapt, probala sam uzorak i chini mi se pristojan, a cena kad se na to doda i kompakt puder dodje isto kao ovaj moj clarins.

Imam nekoliko kombinacija sminke za oci, i stavljam ih u zavisnosti od raspolozenja, ne od garderobe. Nisu neke napadne nijanse pa da bas odudaraju.

Inace, za sjajnu kozu meni je odlican tecni puder Neutrogena, ali mislim da ga nema u Evropi, fu*k, a i kameni mi je Cover Girl, ni to ne mogu da nadjem, pa i meni dobro dodju saveti. Bring 'em on!

pcelica:
...da li imash iskustva sa ovim MF puderom koji matira kozu, zove se npr color adapt, probala sam uzorak i chini mi se pristojan, a cena kad se na to doda i kompakt puder dodje isto kao ovaj moj clarins...

...Uh, ukoliko si probala uzorak MF Color Adapt -a na licu i nosila ga najmanje par sati i odgovara ti njegova struktura - onda je svakako O.K....Ipak, radi se o puderu koji je namenjen pre svega suvljim tipovima koze, bez vecih estetskih nedostataka koje je potrebno pokrivati - dakle, nema gotovo nikakvu pokrivnu moc - sto znaci da koza mora biti gotovo savrseno cista i bez vidljivih pora - i ono sto je najvaznije, prilicno je mastne strukture - ukoliko ga drzis vise od par minuta na licu, postane bolno ocigledno...Neko opste pravilo je da su, za masnije tipove koze, a ukoliko nije potrebno prikirti vece nedostatke (dakle, za masnu, ali relativno cistu kozu) uvek bolja opcija compact puderi od tecnih - narocito za dan, kada je potreban 'laksi', prirodniji i sveziji make up...Ukoliko se odlucis za tecni, biraj oil-free formule, nekomedogene, sa mat i/ili long lasting efektom...Ako se odlucis da probas proizvode MF, koji su standarno solidnog britanskog kvaliteta - namenjeni potrosacima srednje platezne moci, pre svega - a, kao i svaki drugi brend, nekome odgovaraju, nekome ne - a zakljucis da ti je Lasting Performance suvise 'tezak', pokusaj da isprobas najnoviji njihov tecni duo puder 'Flowless Perfection' koji se upravo pojavio i kod nas - nema tezinu lasting formule, ali daje trajan efekat tokom dana...MF Creme Puff je takodje O.K. za dnevnu korekciju...Srecno...:)

Betty:
znam odgovor, znaaam :)
isto ko i sa narandžastim - onaj boje, jbg sad, prljavo roze, transparentan, svetao...koketira sa smeđkastom i šljivom, znaš na koji mislim? Ko kad ti ruke pocrveen napolju ili kad ti usta poplave kad si dugo u vodi, takav samo bez primese modrog, znaš? :D
a na zeleno možeš opušteno i crveni, samo izaberi nijansu - svetlu, nikako bordo (opet zavisi od zelene i od prilike)

a na narandžasto super idu ti neutralni, sjajni ruževi (u stvari, samo takav i ide :roll: )

:D:D:D:D:D:D:D
Da mislim da znam na koju boju mislis,..to je neka boje sljive,...meni se to svidja....uh..gde da nadjem takvu boju,...anyway...hvala za pomoc!!!! :D

Back