Kombinacija: sminka+odeca

mackica ns:
Ja sam tek skoro provalila da je rumenilo super stvar:oops: :lol:
Kad me žena našminkala za svadbu, oduševila sam se; odmah sam kupila i korektor i rumenilo; ja stvarno nisam ranije ništa od toga ni imala, niti sam znala da koristim:-?

:)...Zvuci poznato...:D...Licno sam 'inficirala' rumenilo-manijom vecinu svojih prijateljica, nekada zakletih protivnika 'zdravlja iz kutijice'...;)...Vecina se iskreno iznenadi efektom koji se postigne sa malo pravilno nanete boje - inace, mali trik je da rumenilo u prahu/compact nanosite preko tankog sloja prah/compact pudera, a nakon nanosenja ponovo nanesete tanak sloj compact/prah pudera - dobija se izuzetno prirodan efekat, bez jakih prelaza, preintenzivne nijanse ili mesticavosti...

Rumenilo???
Pa zene ja bolje da od vas trazim savete nego od moje mame:lol:....Ja nikada u zivotu nisam stavila rumenilo jer sam imala taj trip da sam uvek rumena ako je napolju hladno,....
E da li neko zna koja senka ide uz zelene oci?? Jer moja mama kaze da se senke kombinuju sa odecom ..eh keva :lol: ....pa sam zato postavila tu temu....
Obozavam ovu nijansu smedje i zelenu maslinastu boju,...a ja sam plavusa -satirana,..i imam zelene oci,....svidja mi se kombinacija braon i roze,....a za onu kajsija boju vidis nikad nisam razmisljala o tome....:)
Zene super ste!!!

...Mislim da si vec napravila odlican izbor - uzgred, potpuno je trendy :p i savrseno istice zelene oci, samostalno ili u kombinaciji sa braon - ljubicasta u tamnijoj nijansi...:)

...Kada smo vec kod trenda - evo predloga kuce Origins za ovu sezonu - metalik tonovi, mahovina, smedje, klaret bordo/ljubicasto...

kontrastiraj senku
znači ljubičasto, i što reče vrhovni jerarh kozmetike UGBB
i BORDO
j asam svoju potrošila bordo senku, i ne mogu da nađem ništa čak ni približno :cry:
Bila je sedefasta bordo, ni masan , ni roll on, ni praškasta...sasvim po mojoj meri 8)
Zadan - PROBAJ zlatno! OBavezno!

pre neki dan sam se tako igrala sa nekim toplim bojama, trudila sam se žestoko da to na nešto liči, ali samo se gomilalo... i kada sam se tako lepo ofarbala... izašla sam u prodavnicu, bez ikakvog blama... što sam starija to sam luđa
aaaa... jednom sam namazala sve što sam imala od šminke... po malo... na svako oko, bilo je svega i svačega
i tako sam otišla u školu :lol:
tamo se niko nije izennadio :D ali sam ušla usput u neku prodavnicu i sećam se da prodavačice nisu mogle da prestanu da se smeju... glupače :roll:
:lol:

nemoj samo na braon odecu braon senku, pliz...to nije uklapanje, to je skroz bezveze...
ja bih na braon nosila ili zlatno -bronzane varijante sa malo maslinasto zelene ili ljubicastu....

ja uklapam boju i fazon a ne boju i boju...zavisi sta ti je to braon...reci nam :)

...:)...Mozemo da zahvalimo suvremenoj kozmeticko/profiterskoj industriji sto, olaksavajuci nam novcanike putem lahkog pritiska na slabasne nam karaktere, ipak nudi skoro sve sto se moze zamisliti - doduse, potreban je prosecan ljudski vek da se sva ponudjena cudesa i isprobaju (pod uslovom da finansije pri tom, jel' te, nisu narocit problem...:lol: )...
....@etotako - razumem te potpuno - ali to ne znaci da moras da se odreknes nekih boja koje generalno spadaju u 'toplu' grupu - svaka, ali svaka boja ima ogroman varijetet nijansi koje spadaju u sve tri grupe - toplu, hladnu i neutralnu...Cak i boje poput, suncanih/vatrenih - crvena ili oranz na primer - mogu se pronaci u nijansama koje ce ti odgovarati - dakle, crveno/crimson (bordo)/claret - moze imati plavicast ili ljubicast undertone i u tom slucaju ce pripadati 'hladnoj' grupi - kada je undertone oranz ili smedj pripadace toploj...Isti je slucaj i sa braon/smedjom - srnino ili suro braon su, recimo, u hladnoj paleti...Da ne duzim, trik je u pronalazenju odgovarajuce nijanse - svaka se boja moze sa svakom uklopiti i svaka zena moze poneti bilo koju boju - samo je pitanje prave nijanse...;)

na svake oci mogu da idu sve boje sem one koje su boje oci.da ne razumete pogresno:na zelene oci moze zelena senka ali ne nijansa ociju,nego tamnija ili svetlije.
ja nekad kombinujem sa garderobom nekad sa raspolozenjem
ali nikad ne stavljam smedje karmine(kad kazete braon ja uvek pomislim na g o v n o,nas je prof likovnog ubiVala od keceva za rec "braon" :lol: ) nego uvek neki rozikasto-bez koji ide uz sve redom,a i najbolje mi stoji.

S_K_V_O:
Ha! :)
Ja imam Maybelline zlatastu...znaci, jos samo da uzmem mahovina zelenu i totalno sam in sto se tice Holiday Season-a 2005. ;)

...;)...I ne hvalis se da si trendy...:)...Mislim da sam vec ostavila link negde na sminkeraju, ali evo ponovo ukoliko te zanima koji su tacno proizvodi korisceni za kreiranje ovog look-a...Uzgred, nijansa ruza koju model nosi je iz nove linije Moisture Extreme Lipcolor - nijansa Royal Red, i ono najvaznije za zaintersovane - ima je u nasim drogerijama (Lilly/DM)...:D

hanibaI77:
na svake oci mogu da idu sve boje sem one koje su boje oci.da ne razumete pogresno:na zelene oci moze zelena senka ali ne nijansa ociju,nego tamnija ili svetlije.
ja nekad kombinujem sa garderobom nekad sa raspolozenjem
ali nikad ne stavljam smedje karmine(kad kazete braon ja uvek pomislim na g o v n o,nas je prof likovnog ubiVala od keceva za rec "braon" :lol: ) nego uvek neki rozikasto-bez koji ide uz sve redom,a i najbolje mi stoji.

...:lol:..Likovno....Cuvene osamdesete i neoromanticarski pokret, Kaja Goo Goo, Duran Duran...:D...Kada se setim na sta smo sve licile - kao ruska folklorna grupa, sa obaveznim pink/ciklama rumenlima i ruzevima i, naravno, plavim i zelenim senkama na kapcima...:lol:...Ne mogu da tvrdim, al' cenim da se po mojim fijokama motalo u to vreme preko 20 kutijica senki u svim mogucim nijansama plave, sive i ljubicaste boje - od kojih mi, jasta, ni jedna nije odgovarala...:p...Secam se da mi nikako nije bilo jasno kako to samo meni ne stoji ni jedna plava nijansa, kada svim mojih drugaricama koje imaju plave okice bas lepo stoje...:D...Drastican preokret u mojoj sminkerajskoj istoriji dogodio se onog dana kada sam, na zaprepascenje svoje pinkicasto/ruzicaste okoline, otkrila smedje/ neutralne tonove kojih se i danas 'drzim'...

ugadnubaburastem:
...Mislim da si vec napravila odlican izbor - uzgred, potpuno je trendy :p i savrseno istice zelene oci, samostalno ili u kombinaciji sa braon - ljubicasta u tamnijoj nijansi...:)

...Kada smo vec kod trenda - evo predloga kuce Origins za ovu sezonu - metalik tonovi, mahovina, smedje, klaret bordo/ljubicasto...

Znas li jos neki slican sajt...
Sa ilustrovanim savetima

artist.gif

ne treba preterivati sa savetima i infromacijama
moje iskustvo ( a uvek sam našminkana, ceo život - bar to tako osećam - znači pozamađno je)
da ukoliko kupuješ stvarčice koje se nude ne možeš da promašiš
dovoljno je da izabereš od ponuđenog, UVEK se nude trendy stvari, i bićeš in
tako da - idi u parfimeriji u odaberi po svojoj volji ono što misliš da će ti stajati, skor da ne možeš da pogrešiš
uvek preskačem tu sliku informacija - dovoljno mi je jednom mesečno da prelistam neki ženski časopis i pogledam slike mejkapa (čak ni ne čitam sve te modne bla-blah...) i ok.
to je dovoljno za inspiraciju
a skoro da je nemoguće kupiti neki passe mejkap
(dobro, sem crnog laka za nokte :x, tu i tamo ga još vidim!)
mislim, ovo je 21. vek, sve može :lol:

Uopste ne volim trendy stvari, zapravo grozim se i od same te reci. sminkam se uvek onako kako ja mislim da je najbolje, i koristim samo boje koje volim bez obzira na to sta kazu modni strucnjaci. Samo mi je zanimljivo da gledam takve sajtove, nista vise

Код мене нема пуно варијација у бојама - то важи и за гардеробу и за шминку. Имам светлу косу, светле очи и светао тен - значи ледена комбинација, ту за ватрене боје нема места. Све ми је у хладним бојама. Купићу део одеће у некој топлој боји само ако ми се баш јако, јако, јако допао. У жутој одећи изгледам болесно, осим ако нисам препланула, у браон старо (исто важи и за све оне окер, цигла и сл.), једино још црвена може ту и тамо да се провуче, али је не волим, па у тој боји имам само неке спортске ствари. Наранџасту мислим да никад нисам ни носила. Бордо може да прође, али само ако има љубичасту основу, тј. ако опет вуче на хладно.

Шминка ми се углавном врти око љубичасте, сиве и сребрне на очима и омиљене бордо-љубичасте за руж. Стално купујем нову шминку, али увек су то исте боје. Раније сам пуно експеримантисала са бојама, а од када сам открила праву комбинацију, ње се строго придржавам. Не оптерећујем се трендовима, пошто углавном пазарим преко каталога.

Пробала сам пар пута да ставим браон или бордо сенку. Браон ми је стварала уморан изглед, а од бордо сенке, капци су ми деловали модро, као да ме неко тукао. :lol:

Мислим да од пре пар година стварно нико не мора да се оптерећује слагањем боја, пошто у том смислу више нема табуа, све је дозвољено. 8-)

Back