Колоноскопија

Nebojsa.bg

Poznat
Poruka
9.134
Да ли неко од лекара на форуму може да протумачи резултат снимања колоноскопије, хвала унапред, на ВМА су само написали извештај а контрола је тек за пар месеци

Да ли неко од лекара на форуму може да протумачи резултат снимања колоноскопије, хвала унапред, на ВМА су само написали извештај а контрола је тек за пар месеци
Nema ni jednog lekara na forumu... Možda može tvoj lekar opšte prakse... a tumačenje možeš potražiti i na netu, čisto orijentacije radi.

može, pošalji slobodno
хвала eво налаза

1744916677573.jpeg

Zašto ste radili pregled ?
U nalazu koliko vidim nema neke ozbiljne patologije. Ne znam šta znači melnizirana.
@Софија ?
Мајка је радила (има 69 година) има одређених проблема са желуцем које санира уз терапију а колоноскопију је радила због проблема са затвором

Zašto ste radili pregled ?
U nalazu koliko vidim nema neke ozbiljne patologije. Ne znam šta znači melnizirana.
@Софија ?
Значи да пије лаксативе који садрже сену. Она да слузници лажну пигментацију која се зове псеудомеланоза и која се види у виду пигментованих макрофага у слузници.

Налаз уредан.
Можда боље да регулише столицу лактулозом или магнезијумом (пред спавање 600-700мг).
Хвала пуно, узима за пробаву и кесице, и чајеве и таблете некад, и сируп који мислим да саджи лактулозу

Back