Kolindi prete objavljivanjem privatnih poruka, među njima prepiska sa Vučićem

O čemu je prepiska dve dvorske lude?!


  • Ukupno glasova
    5
  • Anketa je zatvorena .

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
104.776
knin kolinda 02 foto Tanjug Mario Strmotic
FOTO: MARIO STRMOTIĆ / TANJUG
Kolindi prete objavljivanjem privatnih poruka, među njima prepiska sa Vučićem

Protivnici aktuelne hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je ozvaničila kandidaturu za još jedan predsednički mandat, žele da kod nje pojačaju paniku i najavljuju mogućnost objavljivanja privatne prepiske s njenim bivšim savetnikom Matom Radeljićem.

Ovu informaciju objavio je danas hrvatski nedeljnik Nacional, koji konstatuje da bi privatna arhiva Radeljića mogla postati "zlokobno oružje" u predsedničkoj kampanji.
Sastavni deo te Radeljićeve arhive je i jedan mejl kojim ga, piše ovaj nedeljnik, predsednica Grabar Kitarović pita da li je s Pantovčaka trebalo da ukloni Titovu bistu.
Hrvatski portal Index prenosi da je među mejlovima pedsedice, o kojima piše Nacional, navodno i jedan upućen od srpskog predsednika Aleksandara Vučića u kojem je, kako se tvrdi, "moli da više ne koristi izraz 'velikosrpska agresija'".
PROČITAJ JOŠ:
"VRAG JE ODNEO ŠALU" "Slobodna Dalmacija": Oseća se prisustvo panike kod Grabar Kitarović
"Žao mi je što su se građani osetili povređenim zbog poziva Vučiću": Kolinda dala intervju EKSTREMISTIČKOM NEDELJNIKU

Radeljić je tokom četiri godine bio savetnik hrvatske predsednice i za to vreme je arhivirao, kako se navodi, čak 200 privatnih mejlova i gotovo hiljadu SMS poruka koje je predsednica Kolinda Grabar-Kitarović razmenila sa njim.

Radeljić, koji je bio savetnik predsednice za unutrašnju politiku, i predsednica Kolinda Grabar Kitarović, piše Nacional, "postali su jedno od oružja" koje krug ljudi blizak štabu njenog protivkandidata Miroslava Škora planira da iskoristi kao, kako se navodi, svojevrsnu "crvenu krpu" kojom u svakom trenutku mogu da zaprete aktuelnoj predsednici.
Hrvatska predsednica je Radeljića smenila krajem prošle godine, a on je odmah nakon te odluke tvrdio da je smenjen uz pretnje hrvatske tajne službe SOA. Prethodno je iz predsednicinog okruženja ostavku podneo savetnik za nacionalnu bezbednost Vlado Galić.
Miroslav Škoro
FOTO: YOUTUBE
Miroslav Škoro
Ove dve promene na Pantovčaku izazvale su polemike u javnosti, a predsednica je gostujući tada u Dnevniku HRT rekla da "svako vreme traži neke nove ideje, neka nova rešenja", te da je odlučila da u novu godinu uđe na krilima pozitivnih incijativa.
Radeljić je, međutim, istog dana tvrdio da je smenjen uz pretnje SOA, ali je Kitarovićeva odbila da komentariše tada te optužbe.

Radeljić negira da je objavio prepisku
Radeljić negirao je danas da je "pustio u javnost" prepisku koju je imao sa Kolindom Grabar Kitarović, tokom četiri godine provedene na Pantovčaku.
- Nisam ništa pustio u javnost, ona očito glumi žrtvu - rekao je Radeljić za RTL.
Za danas objavljeni tekst u hrvatskom nedeljniku Nacional, Radeljić kaže da veruje da je podmetnut iz kabineta Grabar Kitarović.
VcOk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT0dRN01EQV8vZDAxN2NmNDRiYTAzNjcyYThmMGY2YjQ2MTMxMGEzMjkuanBnkZMCzQKAAIEABQ
FOTO: DARIO ANDRIŠEK / TANJUG

- Bez obzira na način na koji me je Kolinda Grabar Kitarović razrešila dužnosti, zloupotrebljavajući tajnu službu, nikad neću javno objaviti bilo kakvu moju komunikaciju s njom, a pogotovo ne planiram pisati knjigu o njoj - rekao je Radeljić.
Na taj način on je komentarisao navodne mejlove koje je razmenjivao s predsednicom, a čiji sadržaj je danas objavio nedeljnik Nacional.
Radeljić tvrdi da su mejlovi objavljeni u Nacionalu neistiniti i smatra da je reč o "podmetanju u režiji Kabineta Grabar Kitarović".
Radeljić za RTL kaže da je cilj da se ona prikaže kao žrtva "osvetoljubivog savetnika".
- Od prestanka obavljanja dužnosti savetnika Predsednice Republike do danas, nijedan oblik službene ni privatne komunikacije između mene i predsednice nije s moje strane javno objavljen niti će ikada biti objavljen. Samim tim ni danas objavljeni navodni sadržaj privatnih mejlova između predsednice i mene nije istinit - naveo je Radeljić.
Kabinet predsednice Grabar Kitarović nije komentarisao objavljene mejlove u nedeljniku Nacional, a nije se oglasio ni kandidat za predsednika Hrvatske na predstojećim izborima, pevač Miroslav Škoro.

https://www.blic.rs/vesti/svet/koli...poruka-medu-njima-prepiska-sa-vucicem/qxxpe03
 

Back
Top