Koliku je proviziju uzeo Đilas od preprodaje sekundi televizijama?

Kako to ide, moj drugar po promenama i rusenju mrskog diktatora koji je, uzgred, izgubio sve ratove '90-tih, dolazi na poziciju direktora televizije, super pravimo dogovor jer je vreme da naplatimo to sto jesmo, dodjem mu dodje mi. Drugarova televizja mi prodaje sekund reklamnog vremena na njihovim programima za 20 eura i to im placam tek kada prodam to vreme zainteresovanim kompanijama za reklamu na drugarovoj televiziji. Ali caka je da ta televizija tu istu sekundu reklame tim kompanijama namerava da prodaje za 80 eura pa ja se onda pocesem po glavi i formiram moju cenu da ne bude prevelika, te zainteresovane ali ekonomski odgovorne kompanije bez razmisljanja kupe moje sekunde a ne direkto od televizije, ali ni premala jer sto skuplje prodam to vise zaradim. Pa tako dodjem do cifre od 50 eura za sekund, ponudim je i pocnu da se otimaju za taj sekund koji kupuju u mojoj firmi. Od 50 eura dodjem televiziji kao preduzecu od kojih sam kupio "robu" 20 eura (ali po inflatornom kursu, jer se secate kako je kurs dinara rastao tokom 2000-tih) a mom drugaru koji mi je to omogucio 10% (5 eura), cek, cek, i drugar je postao alav pa je uzeo 15% (7.5 eura) ali meni opet ostaje 22.5 jura na svaki prodani sekund. Nije lose, nije.

A tek kada postanem moodo u vladajucoj stranci, pa redom funkcioner na raznim funkcijama gde me postavi stranka jer sam platio stranackim a vecim moodima da me preko reda i ekstremno brzo izguraju na vodece funkcije gde mogu da ucenjujem bogata javna preduzeca da sate i sate reklama na drugarovoj televiziji placaju po specijalnoj ceni mojoj firmi a ne direktno drugarovoj televiziji, gde ce mi tek onda biti kraj.

I tako je funkcionisalo/funkcionise sve zivo u Srbiji, preslikajte na telekomunikacije, elektroprivredu, poljoprivredu, trgovinu...

Poslednja izmena:

Back