Koliko žene koriste ženske kondome?

Koliko žene koriste ženske kondome?

 • Da, volim da ih koristim (o)

  glasova: 0 0,0%
 • Ne koristim(o) ih , ali znam za sve prednosti i mane...

  glasova: 10 71,4%
 • Ne, prvi put čujem za takvu stvar.....

  glasova: 4 28,6%

 • Ukupno glasova
  14
 • Anketa je zatvorena .

Tuzni_patak

Elita
Poruka
18.247
Koliko je lakše ili bolje koristiti muške ili ženske kondome....

Pitanje u anketi je upućeno ženama, a zašto na savremenom muškarcu, pa zato što je savremeno doba da žene znaju sve šta muškarci misle ili rade, a i ovde ih ima u dovoljnom broju da istinitost ankete ne bude ograničena tim faktorom....
Muškarci mogu da odgovore isključivo ako su u dugoj vezi ili braku pa već dovoljno poznaju seksualne afinitete partnera....i znanja....


Po anketi u Francuskoj ,žene više vole ženske kondome.....Navešću kasnije i zašto...
 

raindog

Domaćin
Poruka
3.811
Ženski kondom

Šta je to ženski kondom?


Ženski kondom (često poznat kao Femidom) je poliuretanska opna tj torbica oko 15 cm dugačka koju nosi žena tokom seksa i koja joj u potpunosti oblaže unutrašnjost vagine štiteći ženu od seksualno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće.

Na oba kraja kondoma nalazi se fleksibilan prsten. Na zatvorenom kraju kondoma, savitljivi prsten se umeće u vaginu da drži ženski kondom na mestu. Na drugom, otvorenom kraju, prsten ostaje van vagine na njenom samom ulazu. Ovaj prsten služi kao vodič u toku penetracije a takođe i sprečava kondom da skroz upadne tj. bude uguran u unutrašnjost vagine.

Na unutrašnjosti kondoma nalazi se lubrikant na bazi silikona a dodatni lubrikant se može koristiti po želji. Kondom ne sadrži spermicide i ne bi trebalo da se koristi u isto vreme kada i muški kondom od lateksa.

Ženski kondom se prvi put pojavio 1992. Od tada se širom sveta prodalo više od 18 miliona komada. Može se pronaći pod imenima FC i Femidom.

Kako se ženski kondom upotrebljava?Izvadite kondom iz pakovanja i lagano istrljajte spoljašnji deo da bi osigurali ravnomernu
raspoređenost lubrikanta. Proverite da je unutrašnji prsten na donjem zatvorenom delu kondoma i držite kondom tako da otvoreni kraj visi nadole.

Palcem i srednjim prstom stegnite unutrašnji prsten i lagano gurnite unutrašnji prsten i kondom kroz otvor vagine a kažiprstom gurajte unutrašnji prsten i kondom u vaginu. (Zbog toga što je ženski kondom lubrikovan on je klizav pa ovo treba raditi lagano i pažljivo) Vodite rašuna da je kondom postavljen pravo u vagini i da nije uvrnut. Spoljašnji prsten i oko santimetar ipo kondoma se sada nalaze izvan vagine. Treba paziti da penis uđe u kondom a ne da sklizne u vaginu pored kondoma.

Ako kondom u toku odnosa ispadne ili uđe skroz u vaginu, treba momentalno prekinuti odnos i izvaditi kondom napolje. Zatim treba staviti novi kondom i dodati ekstra lubrikanta na njegov otvor ili na penis.

Nakon odnosa, uvrnite spoljašnji prsten i lagano izvucite kondom pazeći da seprma ostane u kondomu. Bacite kondom isto kao što biste to učinili i sa muškim kondomom. Ženski kondom ne treba koristiti više od jednog puta!

Koje su prednosti i mane ženskog kondoma?
view_image.php


Prednosti uključuju činjenicu da je to jedino kontraceptivno sredstvo za žene koje u isto vreme pruža i zaštitu od HIV-a. Takođe, ne postoje neželjeni efekti i ovaj kondom mogu koristiti i one osobe koje si alergične na lateks.

Mane uljučuju i činjenicu da je ovaj kondom skuplji od muškog kondoma. Ženski kondom može proizvoditi određeni nivo buke prilikom korišćenja a takođe može u određenoj meri smanjiti osetljivost. Takođe, spoljašnji prsten je nekad potrebno držati na mestu kako ne bi skliznuo u vaginu.
 

Sily

Primećen član
Poruka
926
Nemci imaju implante, pametne stapice duge 1 cm koji se ugradjuju u kozu ruke malo dalje od pazuha sa unutrasnje strane, i traju nekoliko meseci do godinu dana a imaju istu ulogu kao pilule da luce hormone...Ima neki smart sistem aktiviranja...
I posle vam doktor samo zameni.
 

Top