Koliko zarađuju navijačice Dallas Cowboys-a?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
77.513
NBC Sports Boston je otkrio da „u proseku“ navijačica može očekivati da zaradi oko 150 dolara po utakmici, međutim, program navijačica Dallas Cowboys očigledno plaća više.

Greg Vajtli, direktor i izvršni producent America's Sveethearts, rekao je za Glamour: „Navijačice Dallas Cowboys su na najvišoj platnoj skali [NFL navijanja]. Čuo sam horor priče o tome šta tipična navijačica NFL-a [pravi], ali mislim da navijačice Dallas Covboisa spadaju u novu kategoriju. Niko od njih nije bogat. Niko od njih nije plaćen tonu, ali mislim da to nije ista oskudica koju moraju da iskuse druge NFL navijačice.

1720643489185.png

Plata takođe može da varira u zavisnosti od pozicije u timu. Kako je Vajtli objasnio, „to varira u zavisnosti od toga koliko ste stariji u grupi. Možda ćete čak biti i više plaćeni ako ste vođa grupe."

Na pitanje producenta America's Sveethearts koliko novca zarađuje navijačica iz Dalas Kauboja, klasa veterana iz 2022. Kat Purier se bori da stavi platu u perspektivu. „Rekla bih da zarađujem kao...zamena učitelja...” kaže ona, „Rekla bih da stvaram...kao radnika Chik-fil-A koji radi puno radno vreme.”

P.S. TO je otprilike 30.000 godišnje, što je teška beda

Da li je posao čirliderke sa punim radnim vremenom?

Da i ne. Zahteva dosta sati, ali neće platiti dovoljno za život. Mhkeeba Pate, bivša navijačica NFL-a, rekla je za PopSugar 2021. godine: „Timovi su prilično spremni da je uloga NFL navijačica posao sa skraćenim radnim vremenom, tako da se razume da bismo [mi] morali da dopunimo prihod drugim delom -posao sa radnim vremenom ili punim radnim vremenom…To je takođe velika poenta za mnoge navijačke timove koji promovišu da njihove navijačice nisu samo profesionalne plesačice – da zapravo imaju karijere kao računovođe, inženjeri, nastavnici…Oni ne priznaju u potpunosti da navijačica nikada ne bi mogla da živi od plata jer istorijski nikada nije bila namera da im se isplati plata koja može da se živi."

Back