bmaxa
Buduća legenda
- Poruka
- 42.675
Apple studio ultra koji kosta 630000 din ima 64GB rama....a za bilo koji ozbiljan graficki rad moras da imas zver.... tako da 32gb za taj posao je minimum minimuma, 128 je real da moze da ti dise komp
Apple studio ultra koji kosta 630000 din ima 64GB rama....a za bilo koji ozbiljan graficki rad moras da imas zver.... tako da 32gb za taj posao je minimum minimuma, 128 je real da moze da ti dise komp
ima...al znas kako je lepsi sa 128Apple studio ultra koji kosta 630000 din ima 64GB rama....
Mnogo je brate. 128 jos ne treba, nema jos tolkog bloata...ima...al znas kako je lepsi sa 128
znas bre kolko imaju rama likovi sto rade ozbiljne stvari...
Nije tacno. Ebt imao sam taj problem. Nema sta nisam podesavao u BIOSU, update BIOSA, reinstal Windowsa nebrojeno puta, driveri ma SVE. IZvadio stavio drugi RAM-ii nema BSOD(osim baaas retko jednom u par godina)no such thing...
ram ce da crkne potpuno ili da radi, ram moze da brljavi samo u slucaju losih postavki u BIOS-u...
Znas kako ja sam prvi PC kupio 1992. Nikada nisam imao problem sa RAM-om niti video kod drugih kojima sam sklapao i odrzavao.Nije tacno. Ebt imao sam taj problem. Nema sta nisam podesavao u BIOSU, update BIOSA, reinstal Windowsa nebrojeno puta, driveri ma SVE. IZvadio stavio drugi RAM-ii nema BSOD(osim baaas retko jednom u par godina)
neb se slozio sa tobom..mozda dole u srbiji..bez obzira sto 32gb ram nov kosta 150eura..polovna roba gubi cijenu. dole kod nas mozda nisu drasticno manje, al na zapadu i te kako idu dole..prvi razlog je garancija pri kupovini polovne robe pogotovo pc..ljudi prodaju trenutno u uk pc konfguraciju koja je prosle godineu ovo vrijeme kostala 2500 funti, za 1400..i ta cijena tesko ide..znaci pricam o 12900k sa kombinacijom 3080 il 3090 gpu, 32gb 3600mhz, 80+gold psu tipa corsair, asus..super ventilirana kucista koja trenutno kostaju preko 150funti..cijene polovnih konfiguracija prosto padaju..tebi samo 32GB RAM-a novog kosta oko 150€ a polovne cene komojuterske oprem nisu drasticno manje od maloprodajnih novih.
8GB RAM-a polovnih kosta negde oko 2.500din..
Ryzen 2600X. Sa maticnom Aorus Ultra gaming X470 i mislim da je bio Predatpr RAM na 3200. Ma nema sta nisam probavao-radi ali u toku dana-po vise BSOD. Cak sam nosio u neki servis(nisam imao drugi DDR 4 modul da probam(-iz 3 puta kod njega se kao problem nije manifestovao. Dao mi treci put za probu neki njegov bzvz RAM-nedelju-dve NIKAKAV PROBLEM! Kupio tojest, lazem-zamenio mi prodavac za DRUGU MARKU RAMa-Corsair vengeance-i evo fercera za medalju...A Predator mi hebo kevu...Znas kako ja sam prvi PC kupio 1992. Nikada nisam imao problem sa RAM-om niti video kod drugih kojima sam sklapao i odrzavao.
Ali problem sa setovanjima u BIOS-u jesam video.
Recimo problem sa ramom je bio na prvim ryzenima, jer si morao rucno da podesavas u BIOS-u... ovi sto prodaju opale SMP
i naravno, brljavi...
skini speccy ili cpu-z..Kako da proverim koji je model maticna ploca? Ram je neki hyperx, mislim da se tako zove 2600, a procesor i5 8400 8 generacije. Kupio sam ga od svabe koji je korisnik kao o ja...sve po malo, igre, surf, yt... Kupio komplet novi komp i ovaj dao tako, da mu ne skuplja prazinu bzvz... To je u originalu acer nitro mislim n600, pa ga je on budzio. I zaboravio sta je budzio u njega. Npr.rekao mi da ima 16 rama i 256ssd, tek kuci kad sam ga upalio video sam stvarno stanje 😂😂😂
Imam ja predator, moras da podesis u BIOS-u. Zadnji put kad sam dao na ciscenje, baja sve odradio kako treba, al mi promenio postyavke RAM-a u BIOS-u,Ryzen 2600X. Sa maticnom Aorus Ultra gaming X470 i mislim da je bio Predatpr RAM na 3200. Ma nema sta nisam probavao-radi ali u toku dana-po vise BSOD. Cak sam nosio u neki servis(nisam imao drugi DDR 4 modul da probam(-iz 3 puta kod njega se kao problem nije manifestovao. Dao mi treci put za probu neki njegov bzvz RAM-nedelju-dve NIKAKAV PROBLEM! Kupio tojest, lazem-zamenio mi prodavac za DRUGU MARKU RAMa-Corsair vengeance-i evo fercera za medalju...A Predator mi hebo kevu...
ti pricas o top konfiguracijama koje imaju pocetnu jaku cenu zbog novih komponenti koje kad se pojave imaju jacu cenu nego realnu i koja pada u narednim mesecima, tako da ne samo polovna, nego i nova komponenta ima drasticno nizu cenu nego sto je imala u trenutku kupovine ali uporedi cenu nove konfiguracije u rangu 800€ prosle godine i sad i videces da cena i nije toliko pala.neb se slozio sa tobom..mozda dole u srbiji..bez obzira sto 32gb ram nov kosta 150eura..polovna roba gubi cijenu. dole kod nas mozda nisu drasticno manje, al na zapadu i te kako idu dole..prvi razlog je garancija pri kupovini polovne robe pogotovo pc..ljudi prodaju trenutno u uk pc konfguraciju koja je prosle godineu ovo vrijeme kostala 2500 funti, za 1400..i ta cijena tesko ide..znaci pricam o 12900k sa kombinacijom 3080 il 3090 gpu, 32gb 3600mhz, 80+gold psu tipa corsair, asus..super ventilirana kucista koja trenutno kostaju preko 150funti..cijene polovnih konfiguracija prosto padaju..
Samo ta grafika gtx1060 (6gb) u njegovom kompu je oko 40.000 din nova.I5 sa 16GB Rama, 6GB Video, 512GB SSD, 1TB HDD i 2 miliona i trista hiljada programa ... 330 evra.
a mani ga sad.////Nije toliko bila ni kad se tek pojavila LOL. Realna vrednost onda je bila-1060tki-oko 230-300 evra.Samo ta grafika gtx1060 (6gb) u njegovom kompu je oko 40.000 din nova.
zadnja cena a do skoro se prodavalaa mani ga sad.////Nije toliko bila ni kad se tek pojavila LOL. Realna vrednost onda je bila-1060tki-oko 230-300 evra.
nije, pobrkao si brojeveSamo ta grafika gtx1060 (6gb) u njegovom kompu je oko 40.000 din nova.
Brate rodjeni....Mislim mozes ti da TRAZIS za Golfa dvojku 2-3 hiljade evra ali KO ce to da kupi? Ja imam EVGA 1060tku, sa 3 Gb RAMA, placena oko 230 evra...Ne bih je prodao NIKAD za 100 evra ali ni ne mislim da vredi 300-350 evra...zadnja cena a do skoro se prodavala
https://www.ctshop.rs/asus-gtx-1060-6gb-dual-dual-gtx1060-6g-graficka-karta.html
pa nema ih više novih , za polovne sa 6gb traže od 150 do 200e, traže i više al neće ih prodati.Brate rodjeni....Mislim mozes ti da TRAZIS za Golfa dvojku 2-3 hiljade evra ali KO ce to da kupi? Ja imam EVGA 1060tku, sa 3 Gb RAMA, placena oko 230 evra...Ne bih je prodao NIKAD za 100 evra ali ni ne mislim da vredi 300-350 evra...
E jbg.Samo ta grafika gtx1060 (6gb) u njegovom kompu je oko 40.000 din nova.
Vrlo prostom matematikom vredi i vise od 350 evra! Samo RAM 32 Gb vredi ajd nek bude 100 evra. Ploca + CPU nek su....120 iako vrede verovatno i vise. I grafika nek je 150(sredina izmedju 100- 200)=370 evra lagano.E jbg.
Čovek uzeo polovnu konfiguraciju, niti je on znao šta kupuje, niti je prodavac znao šta prodaje.
U svakom slučaju je prošao super sa 200 evra, ali realna cena je negde oko 350 evra, nemoj da preterujemo...
grafika vredi oko 50Vrlo prostom matematikom vredi i vise od 350 evra! Samo RAM 32 Gb vredi ajd nek bude 100 evra. Ploca + CPU nek su....120 iako vrede verovatno i vise. I grafika nek je 150(sredina izmedju 100- 200)=370 evra lagano.
Realna cena junetine je 600 din, a prodaje se za 1200, i sta sad?E jbg.
Čovek uzeo polovnu konfiguraciju, niti je on znao šta kupuje, niti je prodavac znao šta prodaje.
U svakom slučaju je prošao super sa 200 evra, ali realna cena je negde oko 350 evra, nemoj da preterujemo...
Probaj sa takvom matematikom da prodaš auto.Vrlo prostom matematikom vredi i vise od 350 evra! Samo RAM 32 Gb vredi ajd nek bude 100 evra. Ploca + CPU nek su....120 iako vrede verovatno i vise. I grafika nek je 150(sredina izmedju 100- 200)=370 evra lagano.
kompjuteri se za razliku od kola i kupuju po komponentama i veoma zavisi cena od istih..Probaj sa takvom matematikom da prodaš auto.
Gume toliko, motor toliko, menjač ovoliko, pa farovi, volan, trap, sedišta, vrata ... ihaaa, dobijaš ladno 10.000 evra za Golfa trojku.
Pa ne bi trebalo bas 6-7 ja imam jednu tu oko MAX 3, 4 godine. I tu negde se i pojavila u prodaji. Ali u svakom slucaju-za neki osrednji gaming meni radi posao. Sestrinom klincu-Fortnite, LOL, itd, razbijaju, meni(iako te igre ne igram trenutno)-Tera Rising, WOT, WOW iotd-rade na 2K rez, u skoro ultra detaljima oko80-100 FPSgrafika vredi oko 50
to je karta stara nekih 6..7 godina