Koliko vernika ovde bi prestalo da veruje u Boga ako bi prihvatili evoluciju?

Ne zanima me raspravljanje o tome da li je evolucija cinjenica ili ne , zanima me koliko verika ovde bi prestalo da veruje , ili bi im ozbiljno prodrmalo veru ako bi bili ubedjeni u to da su svi ovi naucnici u pravu i da je evolucija cinjenica ?
Evolucija je cinjenica jer je ocigledan dokaz da je covek nastao od majmuna moda: jer majmun kopira ono sto majmun vidi bez imalo razmisljanja.

Ne zanima me raspravljanje o tome da li je evolucija cinjenica ili ne , zanima me koliko verika ovde bi prestalo da veruje , ili bi im ozbiljno prodrmalo veru ako bi bili ubedjeni u to da su svi ovi naucnici u pravu i da je evolucija cinjenica ?
Evolucija je teroija i to lazna.

Ne verujem u Boga onako kako to stoji u Bibliji.
Ali ne verujem ni u teoriju o Velikom Prasku, to je još gluplje.
Čuj, Univerzum nastao ni iz čega u ničemu?

Ali da ima nešto iznad nas - to stoji.
Da li smo mi samo likovi u nekoj igrici ili stvarno postoji Bog, to je u krajnjem slučaju nebitno.
Bitno je da nismo u stanju da shvatimo kako smo uopšte postali i onda nije ni važno
da li je Univerzum stvorio Bog ili bića iz neke druge dimenzije - za nas je to jedno te isto...

Ne verujem u Boga onako kako to stoji u Bibliji.
Ali ne verujem ni u teoriju o Velikom Prasku, to je još gluplje.
Čuj, Univerzum nastao ni iz čega u ničemu?

Ali da ima nešto iznad nas - to stoji.
Da li smo mi samo likovi u nekoj igrici ili stvarno postoji Bog, to je u krajnjem slučaju nebitno.
Bitno je da nismo u stanju da shvatimo kako smo uopšte postali i onda nije ni važno
da li je Univerzum stvorio Bog ili bića iz neke druge dimenzije - za nas je to jedno te isto...
Bezi bre covece i govori u svoje ime.

@tema

Ne bi nista promenilo.

Питање у уводном посту је некоректно. Ја сам га схватио као: да ли би своју веру заменили вером у еволуцију.
Nisam tako mislio , nego zato sto su masovni vernici spremni da veruju u nepotrebne i nemoguce teorije zavera samo da bi izbegli da prihvate evoluciju zanime me da li bi im prihvatanje evolucije promenilo veru.

Nisam tako mislio , nego zato sto su masovni vernici spremni da veruju u nepotrebne i nemoguce teorije zavera samo da bi izbegli da prihvate evoluciju zanime me da li bi im prihvatanje evolucije promenilo veru.
Nema teorije zavera u teoriji evolucije (niti u kreacionizmu) samo sto je na kraju zivota i sam njen tvorac, Darvin, posumnjao u nju.

Cim.prihvati da je nastao od majmuna naravno da nece verovati u boga.Pa i vera u boga zavisi samo od tebe oces neces.Tvoj izbor.

Nema teorije zavera u teoriji evolucije (niti u kreacionizmu) samo sto je na kraju zivota i sam njen tvorac, Darvin, posumnjao u nju.
Apsolutno je nebitno u sta je neko u 19 veku posumnjao , genetika i fosili su dokazali evoluciju odavno i sada je nauka daleko napredovala u poredjenju sa naukom devetnaestog veka.

Apsolutno je nebitno u sta je neko u 19 veku posumnjao , genetika i fosili su dokazali evoluciju odavno i sada je nauka daleko napredovala u poredjenju sa naukom devetnaestog veka.
Ne mislim oko toga uopste da se ubedjujem, na stranu sto sam isla na takmicenja bas iz biologije gde je ogroman deo zauzimala TE pa sam morala da je znam "u prste" izmedju ostalog, ali kazem, cak i tada, i da Darvin nije posumnjao u svoju teoriju, opet bih verovala isto, da je i to samo drugi nacin za ispunjanje Bozjeg plana za stvaranje.

Back