Koliko vas ovde ide kod psihijatra (i ako nije tajna zbog cega)?

U suštini, ta stigma mislim da se neće mnogo promeniti, pogotovo u realnom životu, ok, malo da popričamo o tome na forumu, a posle se malo dopisuješ privatno s nekim, pa mu otkriješ identitet, pa on rekne nekom trećem, i tako si razotkriven, meni ljudi uglavnom znaju, ali opet malo i krijem, iz nekih razloga, a kažem, možemo da romansiramo, ali u realnosti će te uglavnom podozrivo gledati, i izbegavati, ako si psihijatrijski slučaj, mislim na većinu ljudi. Kad se jednom sazna, to je tvoj novi identitet - psihijatrijski slučaj. Tako, polako učiš solitudan i samotan život...

@Cvetoje Sve zavisi o kom poremećaju, o kojoj bolesti se radi.
Osobe sa multiplesklerozom pre ili kasnije posećuju psihologa i psihijatra jer ne mogu da se izbore sa novonastalim fizičkim hendikepom.
Ja imam cerebralnu paralizu, spastični oblik, ortoped je napisao da imam i kvadriplegiju. Zbog CP imam ortopedske probleme.
Zbog ortopedskih problema dobila sam PTSP a jedan od simptoma je i depresija.
Imam i još dve neurološke dijagnoze. To je kod mene začarani krug.
Morala sam da kažem novim komšijama za ortopedsku bolest -problem..kako bi mogli da reaguju kada mi je pomoć neophodna.
Ne "udaram na sva zvona" da imam PTSP..mada to ponekad može da se primeti.

Vuksi, stres na poslu.
Inače si u pravu, boli me đon uglavnom, ali gužva, radni kolektiv, tempo, vječito nezadovoljne mušterije

=

jack-torrance-cosplay-guide.jpg

Vjeruj mi, sretan si što imaš zemlje i svoj si čovjek.

Kulminiralo je jedne noći kada sam u tri ujutro završio na hitnoj, srce lupalo, mislio da će ispasti iz grudnog koša.
Sam sebi postavio dijagnozu, doktor se nasmijao, samo je potvrdio i na moje inzistiranje napravio EKG.

Iskreno, gadno je to.
Iz vedra neba opere te panika, pa googlaš, onda tamo svašta piše o raznim bolestima, pa se strah uhvati za strah i zakotrlja, pa eto ti lavine koja će ti se srušiti na glavu.

Nedajbože da ti se dogodi.

Jasno je meni da sam trknut u glavi, ali sam mislio da sam u vezi takvih stvari poput stijene, kad ono ma'una.
Ima par godina da je kulminiralo, ne daj bože da se vrati.
Ukoliko ti se ikada slično dogodi, pravac doktoru na razgovor, gadno je to kada u gluvo doba noći tražiš pomoć na hitnoj.
Nije to nikakva sramota, ne bi vjerovao koliko ljudi u određenom trenutku dostigne točku na kojoj pucaju.
Ono što želim reći - bolje nekih pola godine do godinu piti antidepresive i vratiti se u normalu, nego u sebi gutati i jednog dana totalno prolupati.
Ma druže Mačor, i ja radim u preduzeće, imam zemlje ali nije to nešto profitabilno jer je nema dovoljno za poticaj🙂

Ја се не бих устезала. Отишла сам након лошег ”брака” чисто да чујем да ли сам ОК или само себи делујем ОК. Додуше, то је био психолог, саветовалиште за дом и породицу. Рекла је да не треба даље да долазим.
Маму сам једва убедила да оде, након година и година мучења и била је друга жена, много лакша и себи и околни али нажалост прекрасно. Њу је туга убила, копнила је као жена и то се одразило и на физичко здравље. Ко год осети потребу треба да поприча са неким, били то пријатељи који заиста саслушају, духовник или стручно лице. Мислим да је више оних којима треба да их неко саслуша и изнесе своје виђење ситуације из другог, објективнијег угла. Лекови су нужно зло, али ако мора- мора.

Poslednja izmena:
Ја се не бих устезала. Отишла сам након лошег ”брака” чисто да чујем да ли сам ОК или само себи делујем ОК. Додуше, то је био психолог, саветовалиште за дом и породицу. Рекла је да не треба даље да долазим.
Маму сам једва убедила да оде, након година и година мучења и била је друга жена, много лакша и себи и околни али нажалост прекрасно. Њу је туга убила, копнила је као жена и то се одразило и на физичко здравље. Ко год осети потребу треба да поприча са неким, били то пријатељи који заиста саслушају, духовник или стручно лице. Мислим да је више оних којима треба да их неко саслуша и изнесе своје виђење ситуације из другог, објективнијег угла. Лекови су нужно зло, али ако мора- мора.
Svaka tebi čast

Ја идем брате. На лековима сам. Мешовити анксиозно-депресивни поремећај мада су ми мењали дијагнозе и ја сам променио много лекара. Баш ми се све нешто вуче по том питању...
I ja sam najzad otisao , ista dijagnoza kao i tvoja , ankciozno depresivni poremecaj , prepisali mi neku blagu dozu sedativa i antidepresive , ne znam ni sta da ocekujem iskreno.

I ja sam najzad otisao , ista dijagnoza kao i tvoja , ankciozno depresivni poremecaj , prepisali mi neku blagu dozu sedativa i antidepresive , ne znam ni sta da ocekujem iskreno.
Uvek pođi od toga da si pod terapijom koja ima za cilj da ti ublaži i spreči probleme koje imaš, pozitivno prihvatanje terapije ti je pola puta ka izlečenju.

I ja sam najzad otisao , ista dijagnoza kao i tvoja , ankciozno depresivni poremecaj
Na ovu dg Važno je da s psihoterapeutom proradite ovo pitanje :
Jesam li anksiozan jer sam depresivan, ili sam depresivan zbog simptoma anksioznosti koje opažam.
Jako je važno. Jedna seansa će vam to rešiti.
, prepisali mi neku blagu dozu sedativa i antidepresive ,
Baš zbog toga što AD i Sedativi potiru jedan drugog u biti
ne znam ni sta da ocekujem iskreno.
Tek nakon 6-9 meseci AD ispolji puno
dejstvo
Sedativi koji? Neko brka sedativa i anksiolitike
Bensedin je sedativ.
Bromazepam/lexilijum - su anksiolitici

Na ovu dg Važno je da s psihoterapeutom proradite ovo pitanje :
Jesam li anksiozan jer sam depresivan, ili sam depresivan zbog simptoma anksioznosti koje opažam.
Jako je važno. Jedna seansa će vam to rešiti.

Baš zbog toga što AD i Sedativi potiru jedan drugog u biti

Tek nakon 6-9 meseci AD ispolji puno
dejstvo
Sedativi koji? Neko brka sedativa i anksiolitike
Bensedin je sedativ.
Bromazepam/lexilijum - su anksiolitici
PIjem neki Rivotril ( Klonazepam ) kao sedsativ i neki TRITICCO kao antidepresaiv (75 mg predvece ).
PIjem ih oko 20 dana i i dalje mislim da ne vidim nikakve promene.
Kod mene ankcioznost izsaziva depresiju ,ali ankcioznost je mnogo jaca od depresije.
I zbog svog ovog sranja sam poceo i da dobijam blage napade besa ( osecaj ksao da mi je svega dosta i da zelim da se istresem na nekome) , iako sam uvek bio poprilicno mirna osoba sto se tice besa.

PIjem neki Rivotril ( Klonazepam ) kao sedsativ i neki TRITICCO kao antidepresaiv (75 mg predvece ).
PIjem ih oko 20 dana i i dalje mislim da ne vidim nikakve promene.
Kod mene ankcioznost izsaziva depresiju ,ali ankcioznost je mnogo jaca od depresije.
I zbog svog ovog sranja sam poceo i da dobijam blage napade besa ( osecaj ksao da mi je svega dosta i da zelim da se istresem na nekome) , iako sam uvek bio poprilicno mirna osoba sto se tice besa.
mnogi piju taj Rivotril i kao sedativ i kazu da je super!

mnogi piju taj Rivotril i kao sedativ i kazu da je super!
Čula sam i ja za rivotril al kad ukucaš Rivotril na guglu izađu rezultati
"skidanje sa rivotrila"
"KAKO se skinuti sa rivotrila" itd🤔

Šta misle pod super? Znaš li?
(Ne uspavljuje a sedira, nema neželjene efekte?nešto drugo?)
Stvara li OVISNOST?

Što ovi hoće da se skidaju...🥵
Znaš li nešto više?
Izvini, zatrpah te pitanjima..

.
Čula sam i ja za rivotril al uglavnom kad ga ukucaš izađe 10 rezultata
"skidanje sa rivotrila"
KAKO se skinuti sa rivotrila" itd🤔

Šta misle pod super?
Ne uspavljuje a sedira, nema neželjene efekte?Stvara li OVISNOST? Što hoće da se skidaju...
Znaš li nešto više?
Stvara ovisnost. Dobar lek, fino smiri, ali jako adiktivan.

"skidanje sa rivotrila"

Stvara li OVISNOST?

Znaš li nešto više?
Rivotril spada u porodicu benziodiazepina a oni svi stvaraju zavisnost , tako da treba biti oprezan , mada to vec znam.
Hvala svima na savetima.

"skidanje sa rivotrila"

Stvara li OVISNOST?

Znaš li nešto više?
ja ne guglam o lekovima na internetu, nego slusam sta kazu ljudi oko mene koji su koristili taj lek! nisam detaljno ispitivala da li stvara zavisnost, samo su neki od njih rekli da im prija da ga piju i pravili neke interne sale na racun toga!

Back