Koliko vas ovde ide kod psihijatra (i ako nije tajna zbog cega)?

Ne bih se slozio.. imam dijagnozu paranoidna sizofrenija i ne vidim da mi nesto fali, cak imam prijatelja u glavi :heart:

Da li piješ neke lekove i da li si nekada imao simptome te vrste šizofrenije? Pitam jer pišeš da ne vidiš da ti nešto fali. :)

OT.

Imam baš malo postova ovde iako sam dugo član.. Da li je ok da pišem, tj odgovorim na pitanje?

@bmaxa I ja sam u invalidskoj, i zbog PTSP-a, depresije, ali ne samo zbog tih poremećaja..

Ja pijem: Amitriptilin, Lamictal, Lorazepam, Trittico
Imam paranoidnu sizofreniju, diabetes i polineropatiju zbog cega sam nepokretan i mio karditis zbog
cega su mi noge od vode ko kora od drveta.
Koliko vidim pijes za depresiju i panicne napade, nisi u mojoj kategoriji.
lorazepam ne pijem jer nemam vise panicnih napada. To sam pio samo tada, ne redovno.
skoro sam poceo sa taitom, koja je za tesku depresiju, ali mi vise treba zbog neuropatskih
bolova od secera... imam kako to zovu halucinacije, a ja vizije .
lecim se 23 godine, tj od 2000 godine, kada sam prvi put uleteo u psihozu,
i od tad non stop haluciniram.
nema sta mi nisu davali od antipsihotika, torazin/largaktil,haldol, moditen, itd
i ovaj rissar mi najmanje smeta, a i ima najbolje dejstvo..

Ja imam cerebralnu paralizu, spastičnu cp.. Ortoped mi je, posle operacije kolena dao dijagnozu- cerebralna paraliza-kvadriplegija

Kod psih se lečim od 2006.godine.Otišla sam zbog nervoze i neprestane tuge..U toku tih prvih razgovora pričala sam o problemima sa kolenima i kakve simptome imam ( flešbekovi +vizije budućih povreda kolena ) i dobila sam dijagnozu PTSP-a.

Kada sam odlazila u penziju, radila sam i test kod psihologa. I tako..dobila sam i dijagnozu "blagi kognitivni poremećaj".. Sada, poslednjih meseci, taj "blagi poremećaj" se pogoršava..

@bmaxa Čitala sam neke tvoje postove, ne samo u ovoj temi i odlično je što imaš vedar duh..Pored podrške porodice, kod bolesti koje imaš, važan je i optimizam.

Imam paranoidnu sizofreniju, diabetes i polineropatiju zbog cega sam nepokretan i mio karditis zbog
cega su mi noge od vode ko kora od drveta.
Koliko vidim pijes za depresiju i panicne napade, nisi u mojoj kategoriji.
lorazepam ne pijem jer nemam vise panicnih napada. To sam pio samo tada, ne redovno.
skoro sam poceo sa taitom, koja je za tesku depresiju, ali mi vise treba zbog neuropatskih
bolova od secera... imam kako to zovu halucinacije, a ja vizije .
lecim se 23 godine, tj od 2000 godine, kada sam prvi put uleteo u psihozu,
i od tad non stop haluciniram.
nema sta mi nisu davali od antipsihotika, torazin/largaktil,haldol, moditen, itd
i ovaj rissar mi najmanje smeta, a i ima najbolje dejstvo..
Da nisu ti lekovi izazvali te zdravstvene probleme sto si posle dobio?
Pricao sam sa drugarom njegova majka je trebala da pije nesto slicno ali mu je jedan doktor rekao da ti lekovi nisu dobri i da skracuju zivot dosta i da ako pije samo austrijski.
E sad mozda bi neko rekao pa to doktor reklamira njihove lekove ali mislim da tu ima nesto,davno sam bio nesto bolestan tipa grip i nikako da prodje , jedan moj rodjak mi doneo neki sirup iz Austrije bukvalno sam se preporodio za pola sata....

Da nisu ti lekovi izazvali te zdravstvene probleme sto si posle dobio?
Moguce, mada ne znam, dijabetes verovatno. Mozda i mio karditis. Sizofrenija mi nije smetala da
radim jer kad uletim u psihozu, radio sam mada sam tada gubio interesovanje za posao, pa su me tolerisali
2-3 meseca, dok ne prodje. No ovo drugo me totalno onesposobilo. Ali taj septembar 2021.
uletim u psihozu i izgubim volju da radim, pa su me klinci od 23 presisali u performansama.
Nema veze, drzali me godinu dana, postedeli od odlaska kod klijenata, prakticno
sve do decembra 2022. sam samo sedeo nista nisam radio. I onda mi direktor
reko da odem u invalidsku...

:mrgreen:

Psihijatar mi je preporučio da idem u pizdu materinu --što dalje od njega.

:namcor:
Šalim se , sad malo ozbiljno !
Po nekoj novoj kvalifikaciji , ne postoji čovek bez neke F dijagnoze
Počev od teorije Sigmunda Frojda da je svaki čovek nesretno biće ( Pojasniću to ukoliko neko želi )
Ja sam kroz život naučio da se "rvam" sam sa svojim problemima , kao i sa većinom bolesti
Prepuštam većinu stvari organizmu i umu da se sami resetuju
Što se tiče mojih F dijagnoza imam ih ! I to dosta
Znam da potonem - odem u crnilo , nekako sam navikao na to i počinje da mi prija tu ( postoje pozitivne depresije koje nas spašavaju od nečeg mnogo goreg ? )
Od antidepresive : Ponekad , bromazepam , vutra, dunjevaća ili se samo prepustim da bi video gde će da me odnese sve to , volim da eksprimentišem sam sa sobom
Sve je to počelo da mi se deševe davnih godina posle nekih seansi regresije i mojih egzibicija auto regresije iz kojih mislim da nisam izašao nikad .
Zaglaviću jednom izmedju tih svetova

Poslednja izmena:
Pročitah nekada davno u filozofiji istočnih naroda Kina Indo- Kina..
Piše o tome da je kada je postajao svet odma je i pored živih bića usadjen lek jako blizu njima ili čak u njema
Njihovo je samo da znaju da ga potraže , prepoznaju i aktiviraju
Pogledjte samo životinje kako se samozalečuju
Tako je i sa ljudima , treba lek za sve bolesti pa i psihičke potražiti oko sebe , u većini slučajeva u samome sebi . Tu je uvek u blizini
Pa ako ti to ne uspe onda eventalno posegnuti za medicinom i hemijom ili stručnom pomoći , ali onda postaješ zavisan od njih , a tvoj mentalni sklop slabi
Zapostavljavljaju ljudi moć alternativne preventivne medicine i samo izlečivosti što je trajno ozdravljenje i blagotvorno , jer ovladaš sobom i svojim telom

Poslednja izmena:

Back