Koliko vas ovde ide kod psihijatra (i ako nije tajna zbog cega)?

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da nije isto.
Dok ides kog psihologa za tebe i ima neke nade,kada krenes kod psihijatra pisi propalo.😁
Људи који који заврше код психијатра могу да живе нормално, није увек тако црно, неки мањи број њих може живети и у брачној заједници, али већина би требало да схвати да је боље за њих пре свега, да живе сами и да престану да угрожавају друге, а онда и саме.

Људи који који заврше код психијатра могу да живе нормално, није увек тако црно, неки мањи број њих може живети и у брачној заједници, али већина би требало да схвати да је боље за њих пре свега, да живе сами и да престану да угрожавају друге, а онда и саме.
Meni je to pomoglo da budem bolji otac i muz, no ja sam to iskoristio da se duhovno razvijem, vecina odlepi...

Ja sam otisao dovoljno daleko psihicki da postoji samo jedna opcija , psihici su skupi ali nmam drugog izbora , koliko vas je trazilo istu pomcz , i ako nije tajna da li je pomoglo ?

Kod psihijatra ne, ali kod psihologa sam isao skoro godinu dana, nakon prvog braka.

I bas mi je pomoglo da definisem neke stvari, da bolje odredim prioritete u zivotu i da "usmerim brod" u dobrom pravcu.

Imao sam i jedno veliko dvoumljenje u vezi posla, i pomogli su mi ti odlasci da donesem odluku koja ne da je ispala dobra, nego mi je iz korena promenila zivot na bolje 😊

Ali psihoterapija radi samo ako si spreman da je prihvatis u potpunosti i da maksimalno saradjujes sa terapeutom.

Ишао пре пар година због несанице код неуропсихијатра. Сав сам био ко пребијен, данима и ноћима једва да склопим очи, а кад их склопим тргнем се из кошмара после пар минута и опет блејање у плафон. Почео био помало да халуцинирам и апетит да губим. Добио од тета докторке пар лекића, распао се од спавања те ноћи и сутрадан послеподне устао као препорођен.

Ne idem ali pomislio sam da odem ali ne mogu nemam para za psihijatra a upravo zato što nemam para tj iz tog problema sam pozeleo da odem...
Dovoljno je osetljiva keva a otac napet i konzervativan po tom pitanju pa plus zbog toga jos jedan razlog imam da ne odem jer ne zelim da i se i oni dodatno opterecuju mojim problemima...
Ne moraju matori ni znati. Koliko imaš godina?

Nije tačno da nije sramota - to ljudi kažu, ali će prvu priliku - ti koji nemaju F dijagnozu, a znaju za tvoju - ako im nešto ne budeš po volji, iskoristiti da te ponize, ismeju, ogovaraju, omalovaže itd.
Što reče u onom filmu, 'ljudi ti neće uvek reći šta misle, samo će se postarati da ne napreduješ u životu'.
Tako da, oko ovog, u realnom životu, a mislim i ovde, deluje mi da važi pravilo - nije sramota ne znati, sramota je priznati.
Žalosno je, ali mislim da je tako.

Nije tačno da nije sramota - to ljudi kažu, ali će prvu priliku - ti koji nemaju F dijagnozu, a znaju za tvoju - ako im nešto ne budeš po volji, iskoristiti da te ponize, ismeju, ogovaraju, omalovaže itd.
Što reče u onom filmu, 'ljudi ti neće uvek reći šta misle, samo će se postarati da ne napreduješ u životu'.
Tako da, oko ovog, u realnom životu, a mislim i ovde, deluje mi da važi pravilo - nije sramota ne znati, sramota je priznati.
Žalosno je, ali mislim da je tako.
E pa vidiš da nije,... mi smo priznali! 😁
Bar ovde, mda znaju i drugi.
Žalosno je nešto drugo. Što su takvi ljudi na mnogim mestima marginalizovani, kao i činjenica da se njima često manipuliše u rl-u, jer ne daj bože da imaš dijagnozu i da ti treba "tutor".
Bolje im je da budu "otpisani", nego žrtve sistema (zapravo su to svi ljudi, kad malo bolje analiziramo).

E pa vidiš da nije,... mi smo priznali! 😁
Bar ovde, mda znaju i drugi.
Žalosno je nešto drugo. Što su takvi ljudi na mnogim mestima marginalizovani, kao i činjenica da se njima često manipuliše u rl-u, jer ne daj bože da imaš dijagnozu i da ti treba "tutor".
Bolje im je da budu "otpisani", nego žrtve sistema (zapravo su to svi ljudi, kad malo bolje analiziramo).
Da, a što su marginalizovani i izopšteni? Zato što ovi 'ne-F' znaju za njihovu dijagnozu. Inače, mislim da će te i ovde, na nekom drugom podforumu ili nešto, kad neki od sledećih puta s nekim uđeš u razmenu mišljenja, sad neki smatrati manje relevantnom, ako me razumeš. Nisam sve pažljivo ispratio, da li je kakav dripac već i na ovoj temi došao da sprda. Ali to je ovaj svet, i to su ljudi, zato oni osetljiviji 'puknu'.

Da, a što su marginalizovani i izopšteni? Zato što ovi 'ne-F' znaju za njihovu dijagnozu. Inače, mislim da će te i ovde, na nekom drugom podforumu ili nešto, kad neki od sledećih puta s nekim uđeš u razmenu mišljenja, sad neki smatrati manje relevantnom, ako me razumeš. Nisam sve pažljivo ispratio, da li je kakav dripac već i na ovoj temi došao da sprda. Ali to je ovaj svet, i to su ljudi, zato oni osetljiviji 'puknu'.
To je nažalost tačno.
Jer po defoltu,...čim imaš dijagnozu, maltene si lud. Sva sreća,... pa postoje i ljudi koji ne osuđuju, nude pomoć ukoliko je nekome potrebna, jer su svesni činjenice da mnogi ljudi nisu lično odgovorni za svoje stanje. Mnoge od tih bolesti su nasledne, neizlečive ili se javljaju samo povremeno.
Mnogo puta pomislim kako je takvim ljudima, mnogo lakše da podnose svoje stanje ili bolest, nego okolinu. Upravo zbog toga šta je takva, kakva jeste - često puta osuđujuća i okrutna.

To je nažalost tačno.
Jer po defoltu,...čim imaš dijagnozu, maltene si lud. Sva sreća,... pa postoje i ljudi koji ne osuđuju, nude pomoć ukoliko je nekome potrebna, jer su svesni činjenice da mnogi ljudi nisu lično odgovorni za svoje stanje. Mnoge od tih bolesti su nasledne, neizlečive ili se javljaju samo povremeno.
Ima empatičnijih ljudi, ali ono što hoću da kažem, mislim da je to ljudska priroda. Nije samo do 'F'. Čak i ovi sa 'blažim' F dijagnozama, nekad stigmatizuju ove sa 'težim', viđao sam. Mislim da je to ljudska priroda, tako da, ko nas je. sve zajedno.

Back