Koliko vam je važna privatnost na internetu?

Ja iz 21. veka danas uzeo vakcinu protiv gripa, tako već nekih 15-ak godina. Ne znam za grip.
A kako to rešavate vi Nestorovi glerdači u Sunce sa ravne Zemlje pod Al folijama?
Šta misliš @Stojkov Menidjer
Ebote, dobro me podseti da se influenca boost-ujem.
Sad kad krenu bolesni da se leče po MAXI-ju...
jao, jao, jao gde zaboravi...

Ukoliko nastavite sa pričom o zdravoj i nezdravoj hrani i o vakcinama...moraću da brišem.

I dalje čekam odgovor: Kakve su to osobe koje se svađaju sa porodicom i prijateljima na Fejsbuku?

Oni dele privatnost sa svojim poznanicima, prijateljima, "kontaktima" i samim tim, svađa postaje javna.

Na Tviteru ne mogu zbog broja slova, a ovde na forumu, i na drugim forumima ne učestvuje se porodično. To je dobra strana foruma. 🙂

Nestabilne. Željne pažnje, makar ona bila i negativna. Potreba da se privuče pažnja. Davanje sebi na bitnosti koja, realno, ne postoji.

Hvala ti. Pretpostavila sam da je reč o nestabilnim ličnostima, o ostalom nisam razmišljala.

Zbog potrage za pažnjom oni pružaju na tacni svoje privatne odnose, svađe.

A dve osobe koje su preko Fejsbuka tražile pomoć za knjigu i sajt tek ne razumem.

Objave su bile javne. Zašto neko mora da zna moje imovinsko i materijalno stanje? Drugo su objave i molbe za slanje SMS-a i donacije preko računa..mada..tu sam pažljiva.

Pre dosta godina pomagala sam tadašnjoj koleginici da napravi grupu na Fejsu za jednu devojčicu. Bilo je humanitarnih akcija, humanitarne prodaje knjiga, dekupaža i sl.

Skupljeno je dosta novca. Devojčica je otputovala na lečenje. Umrla je. Roditelji nisu vratili novac koji su dobili. Novac koji bi pomogao da se neko drugo dete leči.
I videla sam tog leta koleginicu na moru, postavljala je slike i iz skupih restorana.

Sramota me je. Ne kajem se zbog deteta, ali sramota me je što poznajem devojčicinu porodicu. Poznavala sam. Više nismo u kontaktu.

Ovaj izuzetak ne mora da bude pravilo..Ali, treba biti oprezan i kada su te humanitarne objave u pitanju.

Pitam se..Ljudima nije stalo do privatnosti na internetu. Da li su oni i van interneta takvi?

Pitam se..Ljudima nije stalo do privatnosti na internetu. Da li su oni i van interneta takvi?
Mnogima nije.
Neki ljudi iznose svoje mišljenje, što je ok. Neki iznose lične informacije ( i ne samo svoje ). Koji je motiv? Ne znam. Možda ogorčenost. Možda želja da se drugome nanese šteta.
Verujem da su i van interneta takvi. Ovde traže potvrdu. Olakšanje.
Dokle god te informacije ne ugrožavaju i ne vređaju nikoga, u redu je. Na žalost, cilj takvog ponašanja je najčešće suprotan.

Pre odredjenog vremena sam dobio e-mail: hakovali smo vas email, vase lozinka, usli smo u vase foldere itd i ako nam ne uplatite 100 dolara, sve vase mracne tajne ce biti obelodanjene. Tu im je bila greska- posto nemam mracnih tajni, ako ne racunamo sto dzabe gledam serije na internetu.
Od naloga imam facebook, a secam se pre mozda 10-ak godina je bila neka prica kako CIA spijunira preko fb-a pa je dosta poznanika ugasilo svoje naloge.
Sto je mene zasmejavalo, kao da CIA ima vremena da se bavi nekim traktoristom ili zidarom. Vecina nas smo poprilicno nebitni.
Jedino sto sam smaknuo datum rodjenja posto mi ide na zivce kad dobijam cestitke.
Novac, ako ga imam drzim na stednom racunu, ako ga neko "digne" banka je duzna da ga vrati.
Stojim iza svojih misljenja.
Tako da ne vidim razloga za strah i paranoju.

Pre odredjenog vremena sam dobio e-mail: hakovali smo vas email, vase lozinka, usli smo u vase foldere itd i ako nam ne uplatite 100 dolara, sve vase mracne tajne ce biti obelodanjene

Meni su stvarno hakovali Fejs nalog, ali i drugima, kada je neko puštao virus u obliku poruke. Sećam se da smo se međusobno izvinjavali, moji prijatelji i ja.

Pre nekoliko meseci, kada je jedan forum prelazio na noviju verziju forum platforme spambotovi su napali naloge i banovana sam, tj banovali su moj i još nekoliko naloga. Naravno, videlo se da su postovi sa mog naloga botovski, ali nisam uspela da stavim drugu lozinku.

Ali sam tada promenila sve lozinke koje koristim na netu.

Bez obzira što sam prilično otvorena na forumu, ne bih želela da se čitaju moji mejlovi ili da neko provali u moj ebanking.

Meni su stvarno hakovali Fejs nalog, ali i drugima, kada je neko puštao virus u obliku poruke. Sećam se da smo se međusobno izvinjavali, moji prijatelji i ja.

Pre nekoliko meseci, kada je jedan forum prelazio na noviju verziju forum platforme spambotovi su napali naloge i banovana sam, tj banovali su moj i još nekoliko naloga. Naravno, videlo se da su postovi sa mog naloga botovski, ali nisam uspela da stavim drugu lozinku.

Ali sam tada promenila sve lozinke koje koristim na netu.

Bez obzira što sam prilično otvorena na forumu, ne bih želela da se čitaju moji mejlovi ili da neko provali u moj ebanking.
Ne zeli niko da im se provali u e-mail adrese ili e-banking, poenta je da niko normalan nece da prestane da koristi e-mail zato sto im mogu provaliti u isti, a steta koja moze biti nacinjena uglavnom nije toliko velika (ako se vodi racuna steta ce biti ili nepostojeca ili minimalna).
ne treba dozvoliti da strahovi vladaju nasim zivotima.

Back