Nestabilne. Željne pažnje, makar ona bila i negativna. Potreba da se privuče pažnja. Davanje sebi na bitnosti koja, realno, ne postoji.
Hvala ti. Pretpostavila sam da je reč o nestabilnim ličnostima, o ostalom nisam razmišljala.
Zbog potrage za pažnjom oni pružaju na tacni svoje privatne odnose, svađe.
A dve osobe koje su preko Fejsbuka tražile pomoć za knjigu i sajt tek ne razumem.
Objave su bile javne. Zašto neko mora da zna moje imovinsko i materijalno stanje? Drugo su objave i molbe za slanje SMS-a i donacije preko računa..mada..tu sam pažljiva.
Pre dosta godina pomagala sam tadašnjoj koleginici da napravi grupu na Fejsu za jednu devojčicu. Bilo je humanitarnih akcija, humanitarne prodaje knjiga, dekupaža i sl.
Skupljeno je dosta novca. Devojčica je otputovala na lečenje. Umrla je. Roditelji nisu vratili novac koji su dobili. Novac koji bi pomogao da se neko drugo dete leči.
I videla sam tog leta koleginicu na moru, postavljala je slike i iz skupih restorana.
Sramota me je. Ne kajem se zbog deteta, ali sramota me je što poznajem devojčicinu porodicu. Poznavala sam. Više nismo u kontaktu.
Ovaj izuzetak ne mora da bude pravilo..Ali, treba biti oprezan i kada su te humanitarne objave u pitanju.
Pitam se..Ljudima nije stalo do privatnosti na internetu. Da li su oni i van interneta takvi?