Колико вам је битно шта други мисле о вама?

Meni je bitno ,kazu mi , sta ce vise ljudima kultura ponasanja i opste znanje, i uskoro svi oko mene pocnu da mi glumataju grubijane, nasilnike i patriote...
Naravno onda sebe uzdignu mene spuste i onda umesto da sam ja nacitan, onaj koji dosta toga zna, i patriota, ja postanem onaj kome treba razbiti njusku...
Разумем те скроз. И ја се често тако осећам. Не могу скроз да искључим свет око себе. Ипак, њихово мишљење мало, али утиче.

Zavisi.
Ima ljudi do čijeg mišljenja mi je stalo.
Ima i onih drugih...ljudi...
Bas tako.
Bitno mi je kako na mene gledaju ljudi koji su mi dragi i do kojih mi je stalo. Od tog nekog uzajamnog misljenja koje imamo jedni o drugima zavisi i nas odnos.
Ne moze moja dobra drugarica imati lose misljenje o meni i obrnuto a da smo mi i dalje najbolje drugarice.
Vazno mi je cak i ovde da neko ko mi pase kao covek dobro misli o meni.
A oni koji su van te granice neka misle sta hoce, ne zelim ni da znam.

Bas tako.
Bitno mi je kako na mene gledaju ljudi koji su mi dragi i do kojih mi je stalo. Od tog nekog uzajamnog misljenja koje imamo jedni o drugima zavisi i nas odnos.
Ne moze moja dobra drugarica imati lose misljenje o meni i obrnuto a da smo mi i dalje najbolje drugarice.
Да, хвала Богу да је тако, слажем се. Ал реално сад неко дође и почне да те провоцира, је л те дирне мало? Је л бар делићем утиче на тебе, искрено?

Да, хвала Богу да је тако, слажем се. Ал реално сад неко дође и почне да те провоцира, је л те дирне мало? Је л бар делићем утиче на тебе, искрено?
Iskreno? Ali uopste hahaha
Izvini zbog smeha ali smesno mi i kad zamislim da se sad ja tu nesto kao primam na necije provokacije. Moje vreme je meni dragoceno, mogu i da dangubim i u redu je ako mi to u tom trenutku prija. A kad mi nesto ne donosi nista dobro samo se sklonim.

Meni je bitno ,kazu mi , sta ce vise ljudima kultura ponasanja i opste znanje, i uskoro svi oko mene pocnu da mi glumataju grubijane, nasilnike i patriote...
Naravno onda sebe uzdignu mene spuste i onda umesto da sam ja nacitan, onaj koji dosta toga zna, i patriota, ja postanem onaj kome treba razbiti njusku...
I pored toga sto ti tako mislis nemaju svi takvo misljenje o tebi, da si ti grubijan a da je taj neko tamo na tronu zato sto ON misli da je tebe spustio. Naprotiv, cesto bude obrnuto.

Bas tako.
Jedno pitanje,sta mislis da ja mislim o tebi?

Izvini zbog smeha ali smesno mi i kad zamislim da se sad ja tu nesto kao primam na necije provokacije. Moje vreme je meni dragoceno, mogu i da dangubim i u redu je ako mi to u tom trenutku prija. A kad mi nesto ne donosi nista dobro samo se sklonim.
Jedno pitanje,sta mislis da ja mislim o tebi?

Sad sam duzan ponesto da kazem...
Inace drzim ljude na neutral, sto znaci , ako procenim da su dobronamerni , ne analiziram ih dalje dok nema potrebe ili zahteva...Taj prvi talas u sustini znaci bolje da ne zapamtim ko gde stanuje, bukvalno...ili odakle je posto je Srbija mala..

Ali nekad ili na zahtev ili uz saradnju ih dodatno analiziram...nekad zbog njih nekad da bi im priblizio sebe na njihovom recniku......
Iznenadila bi se, iako ja cesto kazem da su zene glupe , ne etiketiram ih u pezurativnom smislu, a takodje nekad to kazem samo u logickom smislu...tako da daleko sam ja od nekog ko tretira zene kao glupe u zivotu ...imam drugara koji za sebe kaze da je glup, a mozda i jeste glup, ali on je neinteligentna osoba koja daje svoj maksimum da izabere inteligentna resenja i uopste mu ne mozes pripisati da se glupo ponasa, naprotiv...

Previse price da bi se opravdao a nisam uopste razmisljao da li si glupa ili ne...nije bilo razloga....imas meru , umes da se ponasas, i bilo je jednom kad si izazvala neko moje misljenje, ali ne znam tacno konkretno koji je argument bio...tu se pokazalo da nije usko razmisljanje...toga se secam...
Uostalom mislim da sam jednom i rekao usput nesto kao pohvalu...
Samo sam pazio da to ne bude shvaceno licno nego profesionalno kao moderatoru...
Dok jos mogu da menjam, uopste ne mislim da si priglupa, ali nisam testirao sve aspekte, nego samo neke ljudske strane, nisam testirao npr snalazenje u prirodi, logiku , apstraktno misljenje, nego osnovno, ljudsko razmisljanje...i nisam te tu procenio lose, ocigledno...
Zato me je malo i iznenadilo sto si pretpostavila da te smatram glupom, ali pretpostavljam da je to zbog mog opsteg stava prema zenskom ponasanju , koje je oslonjeno na nerazmisljanje, nego osecanje i rastezanje moci i pozicije...

Nadam se da na tebe covid nije ostavio traga ili neka druga trauma, koliko je na ovaj okolni svet....koji iako sam i ja zaglupeo, skoro da je unisten glupetanjem....ili bezobrazlukom ili oba...
Tu kod mene ide ona rec nadam se malo oglupeo , mada nije bas malo , ali bilo je rezerve pa nije lose....

P.S. u ovom tekstu sam koristio u narodnom slengu reci inteligentan pametan i glup, a inace ne koristim ih tako , inteligentan ima paralelu u glup, a pametan paralelu u budala....
tako da moze biti inteligentna budala, i glup a pametan...kod mene...kod ljudi ne moze njima su to sinonimi..

Poslednja izmena:
Inace to o provokaciji , skoro sam radio eksperiment i uzas je kakvi su rezultaqti, ispalo je da bez obzira koliko je visoko svest, provokacija radi posao, ako ne pazis sta sebi dozvoljavas, nego dozvoljavas emocije..

Taj zakljucak ne samo da je katastrofalan u smislu da osoba koja je inteligentna moze biti interakcijama i provokacijama navucena na brzu reakciju koja ne prilici i nanosi joj stetu, nego da su zene ako dozvole a obicno bas zele da razmisljaju emotivno , itekako podlozne svakoj vrsti takve provokacije....neverovatno uspesno...
A ima jos jedna uzasna negativnost takve provokativne igre...
Ako se uspesno nasanka jedanput, i nastavi se igra, ne racuna se dva puta sledeci put nego se povecava, bukvalno se osoba plasticno oblikuje visekratnim plasticnim deformacijama njene volje provokacijom....uzas kakvi su rezultati..

Totalno mozes da posle prvog puta uspesne provokacije da nastavis i skroz izoblikujes osobu daljim provokacijama do neprepoznavanja....osoba ima svest i svest joj kaze jedno ali bukvalno kao da joj plasticno presujes karakter a svest samo gleda i vristi...neverovatna stvar...

Ista stvar samo malo manje pali i kod muskaraca, ali ipak malo manje....

I redu i razumem kad je neko slab na provokacije ali zasto neko ima potrebu da provocira i navlaci, to mi nije jasno.
Zato što kroz provokaciju možeš prečicom da vidiš kakav je neko. Ali tu provokator treba da bude pametan i umeren jer u suprotnom izvuče pogrešan zaključak, tj. sam bude provaljen, a ubeđen ja da je nekog nešto navuko.

I redu i razumem kad je neko slab na provokacije ali zasto neko ima potrebu da provocira i navlaci, to mi nije jasno.
Moj test je bio vezan za chat i chat muvanje, pa su tamo provokacije u vise oblika a najdrasticnija stetna je kad je devojka malo iskusna a dolazi na chat, bez obzira da li je maloletnica ili punoletna...
Tada motiv provokacije postaje jasan, zelja da se ostvari recka, da se skine nevinost , da se uspostavi seksualni odnos...i ono sto ja mislim jer je tako ispalo seksualna dominacija....

Neverovatno je to sto je to tako uspesno...bukvalno vrlo malo vest kreten moze izbaciti iz takta vrlo inteligentnu osobu i dovesti je u vrlo submisivan ili posvecen odnos koji na kraju vodi u tesku patologiju.....

Da deo testa je bila ta patologija, zasto se javlja i ko su pocinioci, ne u smislu identifikacije nego u smislu profila...
Ali je sokantno to koliko psiholoskih deformacija ostaje u mladoj osobi posle chat provokacije...totalna transformacija u kontrolisan i jasno definisan oblik, znaci nije slucajna bas po volji plasticara, ali sve do zadnje faze je bukvalno uzasavajuce kolika je moc kontrole...
Zrtva ima izbor relativno receno , samo posle pada.....

Ljudi su danas opsesivno zainteresovani za sve vrste manipulacija.
Uzasno veliki broj je zainteresovan za NLP , za priming, za dominatrix, za sado mazo ....
Za emotivnu ucenu , za razne psiholoske metode...
Veliki broj je zainteresovan za zloupotrebu psihoaktivnih supstanci promene volje...raznih dnevnih droga nazovimo ih tako....neverovatna kolicina zloupotrebe je prisutna u BG,a nemam podatke koliko je slucajeva jer ne verujem da je veliki broj ljudi i svestan sta im se desilo...

Zato što kroz provokaciju možeš prečicom da vidiš kakav je neko. Ali tu provokator treba da bude pametan i umeren jer u suprotnom izvuče pogrešan zaključak, tj. sam bude provaljen, a ubeđen ja da je nekog nešto navuko.
taj nivo provokacija je decija skola prema onima koje sam ja video i gledao...ne verujem uopste da neko kad kaze na provokaciju misli na tu retoricku provokaciju za trenutni stav neke osobe..
Provokacije o kojima ja pricam su provokacije navodjenja preko izazivanja stavova osobe..
Svakodnevno se desavaju....tj normalan su deo ljudske komunikacije, narocito danas..
Dakle npr jedno muvanje sadrzi u sebi razne provokacije od pogresne pretpostavke, zacikavanja, zatim ubacivanja flerta, ubacivanja socnih , eroskih recenica i slika, asocijacija..zatim toplo hladno transformacija, ublazavanja reakcija na negativne test fraze..
Bukvalno se moze neupucena devojka smotati za chat seansu od 2h....
Iskren da budem , dok sam bio mladji ja sam u putovanju smuvao devojku za 1h, 2h, ali prica, fizicko prisustvo i jasna namera...to nije provokacija, ali ovo se bas radi provokacijama..

Posledice su takodje drugacije...u odnosu na real muvanje gde ti ostaje uglavnom lepo secanje, ovde je osoba u nervozi, izbacena iz takta...sto je osnova provokacije..

Da ne otkrivam sve delove i metode...ali ozbiljne depresije, potresenost i ponizenja licnosti se desavaju kroz te chat provokacije, upadaju u depresije cak i vrlo ozbiljne insomnija depresije, i sklonost suicidu ili mentalnim poremecajima..

Ja sam znao i ranije da se osoba moze izbaciti do nivoa da dozivi nervni slom, ali da moze da se izbaci uz nespavanje i izbacivanje iz takta do nivoa da lici na shizofrenika , to nisam ocekivao da je tako cesto..

Samo jos nije otkriveno da je u vezi sa tim chat ili drugim izbacivanjima iz ravnoteze..
Slucajno sam naleteo , i jedva spasio par osoba od totalnog nervnog suicidalnog rasula...a razlog je izbacivanje iz ravnoteze i hiperaktivnost na chatu.....netu...

Ма не мораш ми се извињавати због смеха. :) е вала, нека, тако и треба!

Back