Koliko vam auto troši?

Pa gde ima egr ima i dpf hehe a jedno bez drugog se ne začađavi tek tako. Šta misliš otkud ta krdža u egr ventilu?
Garež da ne kažem smola.


Vozim ispravan automobil što za tebe ne može da se kaže.
EGR ili u punom imenu exhaust gas recirculation.. sto znaci da vraca deo glasova na polovno sagorevanje sto dovodi do tih taloga . .. Gasenjem EGR se dobija čišće sagorevanje ali i dize temperatura u komori sto moze imati uticaj na dugorajnost motora ..
 
Zapravo je uticaj auspuha na zagađenje masivno preuveličan. Čitam sad da je u Beočinu mnogo zagađeniji vazduh nego u Novom Sadu iako u vojvođanskoj prestonici ima bar 100 puta više registrovanih automobila + rafinerija.
 
Isao sam u nedelju u BG starim putem do Stare Pazove i onda preko Vojke na autoput pa na Novi Beograd.
Nas dvojica u Puntu 1,2 koji sam vozio normalno i na autoputu je brzina bila 100 km/h a na bordu kad sam se vratio stoji da je prosecna brzina bila 61 km/h a potrosnja 20 km/l sto je 5L.
Auto star 18 godina.
 
Popravi ti prvo taj problem koji imaš sa motorom videćeš kako mnogo manje auto troši sa ugašenim ček endžinom :)
Tu kod banstola su konačno sredili put, jel se opet pojavljuju one linije tj pukotine? To je bilo da ne veruješ voziš i kao da imaš kockaste točkove na autu. Čak je bilo bolje prekoračiti brzinu manje lupa.
E pa na takvim regionalnim putevima ja bez problema izvučem 4,5-5 litara potrošnju što je otprilike definisala fabrika.
I posle se svi kao čude kaaakooo pa to je neemoooguuuće. Nemoguće kada većina vozikrševe iz uvoza od pola miliona km i ne popravlja
 
Poslednja izmena od moderatora:
To 5,2 je ogromna potrošnja, taj motor nebi smeo više od 4-4,5 litara da troši 60-80 kmh umerene vožnje. Meni je zakucana potrošnja na 4,5l jadranskom magistralom 60-80 kmh.
To je moja, kombinirana potrošnja. Od točenja do točenja punog rezervoara. Inače za tu Merivu 1.3 CDTI piše da troši 4.3/5.0/6.2 L - otvorena cesta/kombinirano/grad
S tim da se kombinirana potrošnja računa kao 2/3 otvorene ceste i 1/3 gradske vožnje.
 
Na regionalnim putevima je uvek najmanja potrošnja, naročito ako je sve ravno, kao što na tom putu i jeste. Imaš nekoliko kilometara penjanja uz Banstol i to je sav uspon na celom putu.
Sta znam dal' je najmanja. Vozis, rupa, smanjuj brzinu. Pa ubrzaj, opet naletis na ispucali asfalt ... koci, ubrzaj ... Zavisi i od puta.
Sin mi kaze, da je do Prokuplja isao skoro 40min. Bila neka guzva. 30-ak kilometara ides 40min. :per: A o putu da ne pricamo.
Do Kopaonika, tako i tako. Spust sa Kopaonika, haos. Ispred njega bili neki jedva prelazili 30km/h. U povratku kada se spustao isao neki Meganom. 50-ak km/h. Kaze nije skidao nogu s kocnice. Taj je verovatno kasnije rostiljao na diskove.
Tako da sve u svemu potrosnja od 6L za 2.0 dizel i nije nesto velika. Racunajuci da motor vuce 1600 kila metala i plastike, plus gorivo, plus vozac.
Da je normalan put, bez cimanja u voznji, tipa usporavaj, ubrzavaj, koci i td moze se spustiti i na 3,5-4L. Vec pisah ranije, na autoputu, 110 - 115km/h, 2000o/min, ukljucen tempomat, varira od 4,8 do 5,5L. Zavisno da li ima nekog nagiba ili uspona.
 
Poslednja izmena:
To je moja, kombinirana potrošnja. Od točenja do točenja punog rezervoara. Inače za tu Merivu 1.3 CDTI piše da troši 4.3/5.0/6.2 L - otvorena cesta/kombinirano/grad
S tim da se kombinirana potrošnja računa kao 2/3 otvorene ceste i 1/3 gradske vožnje.
A de mi reci kako ti uspevaš u hr da registruješ auto a gori ti ček endžin i očigledno imaš problem sa motorom, kako prolaziš eko test? Podmažeš?
 
A de mi reci kako ti uspevaš u hr da registruješ auto a gori ti ček endžin i očigledno imaš problem sa motorom, kako prolaziš eko test? Podmažeš?
Pa rekao sam ti. Nisam ga ja registrirao, nego susjed, taj koji mi je i prodao auto. Znam da ću to sad za idući tehnički to morati srediti.
I da, prije se davalo onima u osiguranju oko 100kn, pa kasnije 200kn. Ja nisam nikad davao. Kad mi je na starom autu otišao katalizator platio sam zamjenski 600kn.
 
Nekada 600 kuna sada spremi tri puta više. I opet ako ti sagorevanje nije kako treba ima da ga userres za mesec dana. Nema tu sreće kod takvih automobila.
Koliko treba treba. Vjerojatno mi ga je zato i dao toliko ispod cijene. Ali sve drugo je odlično na njemu. Uglavnom nisam ga kupio da bih ga prodao, nego vozio. Ono što promjenim znam da sam novo stavio. I da mjenjam i neke skuplje stvari na dobitku sam. A mnoge stvari na autu su potrošni dijelovi koji se svakako moraju mijenjati. Bez obzira na auto. A registracija za njega je oko 1950kn (30225 din).
 
Pogrešno si baždaren, bilo kakva ulaganja u auto su čist trošak i bačen novac. Ulaganje u kuću, stan, zdravlje ili obrazovanje su čist dobitak :)
😂😂😂😂😂
Meni prigovaraš za check engine, a ti ne bi popravio ni kočnice ni napravio servis, promjenio ulje i filtere na autu. 😁😂
Tebe bi trebalo izmisliti da te nema. Slatko se nasmijem tvojim glupostima! 😁
Po tome ti voziš najveći krš. Dokle ide ide. 😁😂😂😂😂😂
 

Back
Top