Koliko ste vezani za izgled Isusa?

Jasna

Stara legenda
Moderator
Poruka
89.438
1723036425835.jpeg

thumb_910x0_jesuschriste.jpg

Koliko ste vezani za fizički izgled Isusa? Za slike koje ste viđali do sada?

Znam da bi trebalo da bude potpuno nebitno, ali ipak.. :think: Jel vam
je stvarno nebitno?

U Japanu je Azijat, u Etiopiji Crnac, u Norveskoj plav sa plavim ocima , realno izgledao je ko neki Arapin.
Kao i originalni Jevreji ne ovi mesani danas
Gledala sam putopis Andreja Maričića. U nekom plemenu afričkom
valjda su mislili da je Isus. A još mu se i žena zove Marija.. :zcepanje:

Screenshot_20240807_164537_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20240807_164500_Samsung Internet.jpg

Горе: Исус на мормонским сликама.
Доле: Богородица са дететом Исусом на слуци немачког политичара и уметника А. Хитлера:
Screenshot_20240807_165210_Samsung Internet.jpg

баш дражесна слика

Poslednja izmena od moderatora:
Zanimljivo je da Jevanđelja ne govore ama baš ništa o Njegovom fizičkom izgledu.
Ima u starom zavetu.Obican covek.
Јер изниче пред Њим као шибљика, и као корен из суве земље; не би обличја ни лепоте у Њега; и видесмо Га, и не беше ништа на очима, чега ради бисмо Га пожелели.

Pogledajte prilog 1590413

thumb_910x0_jesuschriste.jpg

Koliko ste vezani za fizički izgled Isusa? Za slike koje ste viđali do sada?

Znam da bi trebalo da bude potpuno nebitno, ali ipak.. :think: Jel vam
je stvarno nebitno?
Верујем да је био леп човек колико и харизматичан(вероватно у арапском стилу) а то доказује да су жене биле високо позициониране у његовом покрету према библистима оне су водиле рачуна око касе и благајне ове "одметничке дружине"

Zanimljivo je da Jevanđelja ne govore ama baš ništa o Njegovom fizičkom izgledu.
Govori 45 (44). psalam (prevod dr Luje Bakotića):

1 Slatka reč iz srca moga teče. Rekoh: „Pesma moja je za kralja!“ Nek je jezik moj kao pero hitroga pisara.

2 Najlepši si izmeđ' sinova čovečjih, iz usta ti milost [tj. blagodat] teče; zato te Bog doveka blagoslovi.

3 Pripaši, junače, mač svoj, i neka te kiti slava tvoja i krasota tvoja

4 i u punom sjaju svome uskoči u kola bojna, za istinu, za blagost i za pravdu, i desnica će tvoja čuda učiniti.

5 Oštre su strele tvoje, padaće pod snagom tvojom narodi, - prostreliće srca neprijatelja kraljevih.

6 Presto je tvoj večan, Bože, i skiptar je kraljevstva tvoga skiptar pravde;

7 Pravdu ljubiš a zlobu ti mrziš, zato i pomaza tebe, Bože, Bog tvoj, uljem radosti većma neg' drugove tvoje.
+++
Inače je ovaj psalam koji govori o Hristu dokaz i da je Gospod Isus Bog, a ne kako Jehovini svedoci kažu samo Božji Sin a ne i bog:
...zato i pomaza tebe, Bože, Bog tvoj...
Evo još jedan dokaz da je Isus Hrist Bog:

Ps 110: 1 Reče Gospod Gospodu mome: "Sedi meni s desne strane, dok položim neprijatelje tvoje za podnožje nogama tvojim."

Poslednja izmena:
Ono sto je Bog smatrao da trebamo znati o Haristu vec imamo a nalazimo ga u sledecem prorocanstvu:

Isa.53,2:
"...Jer izniče pred njim kao šibljika, i kao korijen iz suhe zemlje; ne bi obličja ni ljepote u njega; i vidjesmo ga, i ne bješe ništa na očima, čega radi bismo ga poželjeli..."

Back