Колико сте упорни у тражењу посла?

:?:

• ко тражи, тај и нађе (кад-тад)

• не мора да значи, има их колико хоћеш што годинама баш ништа не могу да нађу

• зависи, не важи за свакога исто...

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Fiamma

Iskusan
Poruka
6.964
1. Колико сте најдуже били без истог?
2. Јесте ли сво то време интензивно покушавали да нешто нађете или сте након пар неуспеха клонули духом и убили се у појам?
3. Колико далеко треба ићи у тражењу посла?
Смарати сву родбину да се распитује за нас?
Јављати се на сваки ,,примамљив'' оглас на нету иако је можда у ствари нека превара?
Остављати своју биографију на нету тако да може свако да нас контактира?

2. Јесте ли сво то време интензивно покушавали да нешто нађете или сте након пар неуспеха клонули духом и убили се у појам?
Јављати се на сваки ,,примамљив'' оглас на нету иако је можда у ствари нека превара?

Ja nikad ne klonem duhom nekad znam da budem i bezobrazna pa ako vidim da je oglas stalno otvoren onda šaljem CV svaki čas.
Niko ne želi da bude prevaren, svi se na oglase javljaju zato što im je posao potreban, drugo je to što se recimo net zloupotrebljava u te svrhe umesto da bude olakšanje.
Svoju biografiju ne bi nikad okačila na net, ako želim da negde konkurišem onda njima pošaljem svoju biografiju a ne da me svako cima kome je dosadno.

Нисам без посла већ годинама.
А и када почне да ми се не допада фирма у којој радим, прво нађем друго радно место, па тек онда дам отказ.
Само пређем из фирме у фирму и немам прекид.

1.najduze sam bio nekih dva meseca i to za vreme izbeglistva nakon dolaska u Srbiju.Radio sam,pa sam se zakacio sa gazdom i dao otkaz.Posle nisam mogao naci nikako nista.To me je dobro naucilo da najpre nadjem posao,pa tek onda dam otkaz-tj.kad primim sve pare na ruke i ako mogu da iskoristim slobodne dane.
2.Da,celo vreme sam uzurbano i groznicavo trazio posao.Cela porodica je bila na meni i mojim platama.Klonuo sam duhom i te kako posle nekoliko laznih obecanja koja su mi davali ljudi za koje sam mislio da su mi prijatelji.Ubilo me jeste u pojam i taj gorak okus poraza,besparice i straha jois jednim delom nosim u srcu i pamcenju.Lako je pasti,ali za ustati....potrebna je i snaga i vreme.
3.Ne treba se ponizavati u smislu nekog moljakanja da ljudi vide da si pred ponorom,jer ljudi vole kad vide da je neko u nevolji,naprosto vole tudju nesrecu.Treba ga traziti sa samopostovanjem.Takodjer treba traziti preko Oglasa najvise(ja sam konzumirao Vecernje uvecer sam cekao prvo izdanje,a ovi drugi su bili empty story),a svakako treba reci mnogima onako uzput da trazis neku dobru sljaku.Kod mene je sve to bilo samo privremeno,ja sam znao sta konkretno hocu,samo me taj rat i izbeglistvo oteralo u taj los i krajnje nepovoljan polozaj da trazis posao kod svakoga i da tamo radis i trpis svasta.Ideja je dakle presudna,a ti poslovi su samo koraci do cilja.

Back