koliko ste partnera priznale sadasnjemu ?

partneru kazem da mi je ...

• prvi - drugi .

• iskreno kazem broj .

• nista ja ne prizanjem .

• ostala sam sa prvim .

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
situacija kakva jeste, takva je da je muškarcu zakonom zabranjeno da bude muško u vezi kući krevetu itd... ja da se ženim dok se na tom planu nešto izmeni bome nećem. sa detetom u telu žene (što svaka žena jeste) ja da se nadjebavam, uz sve sitnu decu u bekgraundu koja će tome da prisustvuju, nema šanse. ili će biti kako ja kažem i kako je najbolje ili nema. e pa dok se uslovi za to ne stvore nema od ženidbe ništa. al zato nije da u međuvremenu neću koristiti posledicu takvog stanja u društvu, odnosno ženske koje na prvu šire noge :lol:

:pPa valjd znas sta hoces.Sretno matori.

Dobro.Ako nista drugo,slatka si mi sa tvojim pisanjem.Nemoj se naci povredjena sta god da napisem.Ja sam vec rekao da jos nisam upoznao osobu koja ne razmislja slicno.Ne znaci da necu licno upoznati.Postavicu situaciju bukvalno,nadam se da neces zameriti.Ja tebe upoznam i sad mi pocnemo neke teme,okrenemo jedno dvadesetak nekih obicnih zivotnih tema i ja vidim da tu nesto ne stima izmedju nas dvoje.Dobar si ti lik ali nije to to.Zakljucak,ostajem s tobom i ti si meni lik za lepe stvari.Druzenje,izlazenje,mozda cak putovanja,seks...........I to je to.Svaki tvoj problem,ja se samo pravim da slusam,cak ti i izgovaram sablonske reci utehe.Sve vec sada napamet nauceno.Ali zapravo te ne slusam i ISKRENO me boli uvo.Ako mi udjes pod kozu milimetar,zalim da znam ko me razoruzava.Da li ti je jasno.To je aksiom.A seks nije nesto cega se stidim,ne bi trebalo ni ti i mozemo se ismejati lepo prepricavajuci dozivljaje recimo,prvog puta.Desavalo mi se.A za nevinost,nemam sta vise da ti odgovorim.Isto kao kad sam sa devojkom i ja je ne zanimam vec desavanja sa mnom tu nesto nije u redu.Ne znam zasto nje to nejasno.

...To nije aksiom, to je tvoja licna predrasuda zasnovana na tezi koju, istina agresivnije i direktnije, zastupa nekolicina tvojih istomisljenika na ovoj temi - da zene nisu licnosti, da ne umeju da razmisljaju, nemaju stavove, niti jasno definisane kriterijume, te pravo i mogucnost na izbore, vec je muskarac taj koji bira, vodi igru, postavlja uslove i namece kriterijume, odredjujuci pravila igre, dok ih zena, objekat, izabran prema kriterijumima 'prva farba-drugi vlasnik' sa proverenim fabrickim brojem karoserije, bespogovorno slusa i sledi, nesposobna da misli, zakljucuje, odlucuje i donosi vrednosne sudove, pa cak ni da artikulise da li joj takav status odgovara ili ne :)...Tvojoj hipotetickoj postavci nedostaje upravo taj momenat - svest o zeni kao ravnopravnoj partnerki koja zna sta hoce i ume da proceni muskaraca kojeg (ne)zeli kao potencijalnog partnera...Nekoga takvih, za mene neprihvatljivih stavova i mentalnog sklopa, ne prepoznajem kao osobu sa kojom bih imala intimne relacije, a to je stvar procene - do hipoteticke situacije o kojoj pises moze da dodje sa zenom koja je inferiorna, submisivna ili proracunata, ukoliko postoji motiv...Nacin na koji vecina muskaraca komunicira na ovoj temi je upravo na tom nivou...Zivotne navike i stavovi partnera se procenjuju i spontano upoznaju vremenom, kroz prirodan proces upoznavanja, a ne proveravaju i ne isledjuju...Meni je savrseno jasno o cemu pises, ali razumevanje nije obostrano, ali simpatije jesu - lepo je procitati stavove iznete na uljudan nacin...:)

- - - - - - - - - -

jok ti si u pravu

...Naravno da jesam...I ti to znas...:)

Poslednja izmena:
Whaaaat?Ko je tebi kriv sto imas predrasude i smatras da ako te muskarac pita,on zeli da te uporedjuje?Jaa sigurno nisam,a nisu ni vecina muskaraca.To je samo tvoje pogresn o shvatanje.Resi se okova pa nastavi.

...Pitala sam te da li si ti bio nekada uplasena i nevina dusica?...:)

- - - - - - - - - -

eto opet pišeš za publiku.

...Za koga ti pises?...:)

...To nije aksiom, to je tvoja licna predrasuda zasnovana na tezi koju, istina agresivnije i direktnije, zastupa nekolicina tvojih istomisljenika na ovoj temi - da zene nisu licnosti, da ne umeju da razmisljaju, nemaju stavove, niti jasno definisane kriterijume, te pravo i mogucnost na izbore, vec je muskarac taj koji bira, vodi igru, postavlja uslove i namece kriterijume, odredjujuci pravila igre, dok ih zena, objekat, izabran prema kriterijumima 'prva farba-drugi vlasnik' sa proverenim fabrickim brojem karoserije, bespogovorno slusa i sledi, nesposobna da misli, zakljucuje, odlucuje i donosi vrednosne sudove, pa cak ni da artikulise da li joj takav status odgovara ili ne :)...Tvojoj hipotetickoj postavci nedostaje upravo taj momenat - svest o zeni kao ravnopravnoj partnerki koja zna sta hoce i ume da proceni muskaraca kojeg (ne)zeli kao potencijalnog partnera...Nekoga takvih, za mene neprihvatljivih stavova i mentalnog sklopa, ne prepoznajem kao osobu sa kojom bih imala intimne relacije, a to je stvar procene - do hipoteticke situacije o kojoj pises moze da dodje sa zenom koja je inferiorna, submisivna ili proracunata, ukoliko postoji motiv...Nacin na koji vecina muskaraca komunicira na ovoj temi je upravo na tom nivou...Zivotne navike i stavovi partnera se procenjuju i spontano upoznaju vremenom, kroz prirodan proces upoznavanja, a ne proveravaju i ne isledjuju...Meni je savrseno jasno o cemu pises, ali razumevanje nije obostrano, ali simpatije jesu - lepo je procitati stavove iznete na uljudan nacin...:)

- - - - - - - - - -

...Naravno da jesam...I ti to znas...:)

I ovo je ok.Kazem ti,ti si meni postala slatka,nista to nece promeniti.I pametnija si od mene.Toliko pametna i otvorena da ti ja ovako ogranicen i zatucan zavidim.Nemoj da se ljutis,morao sam ovo da napisem.Da li bi me udostojila odgovora gde ja to tvrdium ono sto ti potenciras.A to je da muskarci pitaju direktno ili indirektno za broj partnera da bi klasifikovali devojku,zenu.I gde je bilo koja njena cifra uslov za otudjivanje ili osudu?Ponavljam,da ja sam glup,najgluplji koji je hodao zemaljskom kuglom.Nisi ti to rekla,ja sam rekao.Samo ako mi mozes navesti citat gde je receno ovo za devojke.

Da ti ja odgovorim.Razlika je izmedju onog sto ti cujes i onog sto je receno.Nesto je dovelo do toga,ako mi je stalo do tebe zelim da znam sta je dovelo do toga.Ako potenciras,pusti me,jednostavno sam takva ostaje mi da budem s tobom a da te ne poznajem.A to mogu imati sa bilo kojom na svetu.I nema razlike.Iako te ozenim verovatno cu te varati na svakom koraku,ne poznajem ni tebe ni njih i isto mi je.Samo sto s tobom imam zajednicki interes pa cu se truditi da tebe slazem a njih ni to.Primenjivo svuda,ne samo za temu bivsih partnera.Istina boli ali je istina

I ovo je ok.Kazem ti,ti si meni postala slatka,nista to nece promeniti.I pametnija si od mene.Toliko pametna i otvorena da ti ja ovako ogranicen i zatucan zavidim.Nemoj da se ljutis,morao sam ovo da napisem.Da li bi me udostojila odgovora gde ja to tvrdium ono sto ti potenciras.A to je da muskarci pitaju direktno ili indirektno za broj partnera da bi klasifikovali devojku,zenu.I gde je bilo koja njena cifra uslov za otudjivanje ili osudu?Ponavljam,da ja sam glup,najgluplji koji je hodao zemaljskom kuglom.Nisi ti to rekla,ja sam rekao.Samo ako mi mozes navesti citat gde je receno ovo za devojke.

...:)...Upravo potvrdjujes stavove koje, navodno, ne zastupas (ne odnosi se na tvoju, nepreciznu, interpretaciju mojih misli u bold-u - ono sto sam tvrdila, jos uvek je dostupno u prvoj recenici komentara koji si citirao), jer verujes da, ukoliko ih ne formulises eksplicitno, nisu prepoznatljivi...Preciznije, da ih zene nece prepoznati i razumeti...Sve sto si napisao na ovom mestu, pa i ovaj, poslednji komentar, ukazuju upravo na to da zenu ne dozivljavas kao sebi ravnopravno bice koje ume i ima cime da misli, koje moze da bira i da te procenjuje, vrednuje i kvalifikuje kao partnera, bas kao i ti nju, te da moze da odluci da li uopste zeli da bude objekat tvoje 'ljubavi i zelje da znas sve o njoj'...:)

...I jos jednom:...Da li si ti nekada bio neiskusan i uplasen?...

Back