Koliko smo iskreni kada kazemo "volim te"?

Iz filma Corsage o Elizabeti Bavarskoj, ženi Franje Jozefa: "Niko ne voli nikoga, već svako kod tog drugoga voli samo ono što od tog drugoga traži. Takođe, volimo svakoga ko u nama voli ono kakvi bi mi zapravo hteli da budemo."

Gledao prošle nedelje. Ovaj citat mi izgleda realno, tako da mislim da sada napokon znam zbog čega sam nekim devojkama i ženama izjavjljivao ljubav.

Mitina tema na muskarcima mi je dala ideju za ovu temu.

Koliko smo iskreni kad kazemo "volim te"

Da li je to postala samo uzrecica koju je red reci ili to iskreno izgovaramo..i kako znamo da li smo iskreni kad to kazemo?

Kako uopste znamo da to mozemo reci?
Zena me je mnogo puta pitala,da li je volim.Zaobilazio sam taj odgovor,ne znam ni sam zasto.Rekao sam jo vise puta i to veoma iskreno,jer jeste tako.Pisao sam o tome jednom,a ponovicu.Zao mi je sto joj nisam rekao da je volim,kada god me je pitala,jer je istina i zasluzila je to.Medjutim taj muski Ego.

Mitina tema na muskarcima mi je dala ideju za ovu temu.

Koliko smo iskreni kad kazemo "volim te"

Da li je to postala samo uzrecica koju je red reci ili to iskreno izgovaramo..i kako znamo da li smo iskreni kad to kazemo?

Kako uopste znamo da to mozemo reci?
Nekome možda i jeste uzrečica ali šteta što je tako jer im se ista istroši vremenom. Obezvredi se.

Kako misliš kako znamo? Da li smemo da kažemo ili da li stvarno osećamo?

Zena me je mnogo puta pitala,da li je volim.Zaobilazio sam taj odgovor,ne znam ni sam zasto.Rekao sam jo vise puta i to veoma iskreno,jer jeste tako.Pisao sam o tome jednom,a ponovicu.Zao mi je sto joj nisam rekao da je volim,kada god me je pitala,jer je istina i zasluzila je to.Medjutim taj muski Ego.
Ma pitala je jer je vidjela na tv-u, čitala u romanu da to neke i pitaju. Zna ona i osjeti ona da je voliš. :)
Niti pitam niti govorim. To se zna.

upravo ovo drugo..da li zaista osecamo ili mislimo da osecamo ili kazemo jer se ocekuje.

znam da niko ovde nece priznati javno da kaze reda radi to govori ali vratite se u proslost kome ste sve to rekli i da li je zaista tako i bilo.
Evociranje uspomena, srećom lepih, od ranog jutra...
Hm, možda sam rekla pre vremena, tj. nisam bila sigurna da li je ljubav ili zaljubljenost.
Mada, mislim da sam mu tako i rekla.

Osecati ljubav prema nekome je divna stvar :). Biti voljen I da ti to neko kaze - pokaze delima je nesto najlepse.
Cesto mesamo ljubav sa nekim drugim emocijama. Zato mozda ne treba brzati da ne bi doslo do losih iskustva.

Ali, na kraju, I da se “zbrza” I kaze istina o ljubavi koju osecamo nije nikakva sramots ni za reci, ni za priznati nakon svega.
Ja sam za istinu I za reci sta se oseca I misli, nikada nikakve lazi nece biti bolje od istine kakva god da je ta istina.

Back