Koliko se naplaćuje znanje?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I eto,danas pred kraj radnog vremena,došao direktor,opet me hvali,bio sa njim još jedan vlasnik neke slične firme i spomene koliko bi me plaćali u drugoj firmi,skontam,čuo je...A fora je da nikom nisam rekao,zna jedino kolega koji je već tamo prešao,vlasnik te firme,i vi forumaši ;)
Ja mu na to, uz osmeh kažem,pa povećaj mi ti za toliko platu,pa ću ostati.Nasmejali se obojica,sada je na njemu .

I eto,danas pred kraj radnog vremena,došao direktor,opet me hvali,bio sa njim još jedan vlasnik neke slične firme i spomene koliko bi me plaćali u drugoj firmi,skontam,čuo je...A fora je da nikom nisam rekao,zna jedino kolega koji je već tamo prešao,vlasnik te firme,i vi forumaši ;)
Ja mu na to, uz osmeh kažem,pa povećaj mi ti za toliko platu,pa ću ostati.Nasmejali se obojica,sada je na njemu .
Tako je lave.

Ja dobio 600e povećanje, imao bih hiljadu evra više, al bi svaki dan putovao po 100 km, lomio auto i gubio vreme. A ovo je dobra firma i 3 minuta od stana, kolima. Neki dan nas vlasnik obavestio da su se troškovi života, povećali za oko 5%,u prva 3 meseca, pa je stoga rešio da svima poveća platu za taj postotak. Kad bi to bilo u Srbiji? Uglavnom, ostajem tu, gde sam.

Fora je da niko drugi u okolini ne radi to što ja.Na meni uštede plate za još dvojicu,i zato imam toliku sigurnost da tražim šta mislim da zaslužujem,ne radi se toliko o samoj plati,već o tome da cene moj trud,znanje i iskustvo.Tako je bilo i u Srbiji,kada sam otišao godinu dana sam im prodavao crteže i programe.

Na ovom snimku, koji možete videti, kaže se da je inženjer zaradio 20 000 dolara za malo stvarnog posla.

Evo šta je bilo u pitanju: /zanemarite reklamu na kraju/

Da li smo svesni svog znanja i da li umemo da ga plasiramo i naplatimo?

Koliko se kod nas vrednuje znanje i iskustvo u poslovima koje obavljamo?
Prije si mogao veoma dobro da naplatis ideju, sad je sramota sta dobijes, prije si dobijao 10% od zarade koju napravi tvoja firma te godine od tvoje ideje i sve ostale godine oni dalje zaradjuju ali u pertohemijskoj industriji gdje radim su te zarade od ideje veoma brzo preko milion ,kad dobijes 10% to je super. Danas dobijes nesto simbolicno.

Poslednja izmena:

Back