To je zato sto nema radnog mesta za nekog ko zeli da radi kako treba.
Ja sam snimao audio diskove, kompilacije....i tako sam kupio svoj prvi kompjuter, prvo HDD , pa i komp...
Ono sto je meni bilo bitno i sto moze da se nauci , ali moras dobro da se trudis, je da nadjes info, software, zatim da sam imas uvo za to,da radis normalizaciju jacine zvuka....Ti uredjaji su uzasno skupi....
Diskove su voleli da kupuju ljudi koji su voleli muziku,jer su mi albumi bili podeseni po jacini zvuka,,subjektivno, nakon objektivnog,tako da isti album mogu da slusaju i na tiho i na jako ....
Na jako je lako slusati program ili album....jedno jako , drugo slicno jako...ne primetis neku razliku ako nije 20 dB..
Ali na tiho to je umece.
Ali da ne tupim, svi ti kazu da si budala, bolje spusti cenu rada, i truda, nego da obracas paznju na to..
E to se i desilo , ja se povukao...stancuju se sadrzaji , online, ili offline, koji nisu zvucno normalizovani , jednom sam cuo da RTS vise i nema tu opremu, jer je skupa, a ne znam da li je skupa.....
Nije samo VU metar...
Ali publika je rekla svoje , i tako to biva....ebes normalizaciju zvuka...
Hocete primer....pustite listu mp3, i nema sanse da vam dve uzastopne pesme budu jednako normalizovane.....nema sanse,....cak i da imate neki software koji radi normalizaciju,nema sanse..