Koliko puta ste imali nov auto i da li je to po vama prednost ili mana?

Dada zato gomila taksista pokupovalo nove škode superb. Što bi ja pravio 40.000 godišnje a nisam taksista?!??
Ne znam sto bi pravio.Kazem ti da pravis veliku kilometrazu ona vuce sa sobom i kvarove.Parkiran auto ispred zgrade covek nema potrebu ni da ga cak ima niti gubi lovu na registraciji.
Ne moras biti taxista da pravis veliku kilometrazu.Ima i drugih zanimanja.
Uglavnom ne mislim na tebe mislim uopsteno steta imat auto ako se ne koristi.

Tako je moj kolega bubnjar godinama vozio Mondeo i ja sam poznavao taj auto a slabo ga je koristio i sluzio ga je besprekorno. I onda moj drugar hoce na taksi i trazi auto i pitamo ga bi li prodao posto znam da je dobar auto i ovaj proda i krene ovaj deugi drugarsda pravi kilometrazu i odjednom krecu neki kvarovi. Taksistima koji voze u gradu i prave kilometrazu su kvarovi neminovni a sa kilometrima dolaze neki delovi na zamenu.
Ko pravi godisnje 20k km neminovno je da ce mu otici nesto potrosno.

Evo ga opet ovaj ford sektaš sa pričama da se nikada ne kvari :lol: a ford posle 5 godina svuda u svetu vredi na kilo :lol:
Haha a jbg Mario pusti coveka on prica o fordu nije nikog ujedao.
Ja sam se pogresno izrazio na tvoj post.Htedoh reci samo ko vise km pravi vise je i na dizalici ako je auto +15 god star.Ma svakom se nesto pokvari jbg.Moj je krsina prosli vlasnik nije nista ulagao.Ja ga vozim 11 god i nisu dizne bile menjane.Mora se to.Jedino sto nikako ne mogu izac na kraj "sa tresenjem volana".Bio kod majstora kaze nista!Ne slazem se al ajde.Nesto jeste uzrok.Ili labavi nosaci(iako ispravni bez lufta) ili nesto oko plivajuceg(mada oni tvrde nista).Nema sanse da je od starosti to.Mogu nosaci biti i tvrdi mozda pa trese volan.Interesantno da armatura (znacajnost kad riknu nosaci)ne trese!
Neznam moze li da trese od dizni?(iako su menjane)

Od svega može da trese e to je glavni probl velike kilometraže što bukvalno SVE može da utiče da trese počev od diska, poluosovine, stabilizatora, krsta, zamajca, korpe, lamele, nosača svega toga, dizni, ventila! Jebbeno SVE!

Zato ford vredi na kilo zbog loših resursa svih delova.
****** zivot sve si u pravu!Ali zadnji put ja bio kod majstora(dobar covek,dobri smo)usetao se u poluosovinu i pitam ga jel kriva?Ako jeste menjaj je prijatelju.Gleda je u ruci drzi kaze nije.E sad krst zamajca ga pitam kaze nije.Plivajuci i saks kvacilo menjao pre 50.000 km.Al ko zna.Moze sve to biti sto pricas.Ali znas sta je fora.Do promene plivajuceg 9 god miran volan.Frajer promeni plivajuci i kvacilo.40.000 opet sve mirno.I onda kod bubanj potoka nisu asfaltirali rupu u koju natrcavam 50 km na sat i tu se nesto poremetilo.
Ali jbg niko konkretno da nesto zameni i da resim.Ja im kazem duplo placam i djabe.Moze li izolovano biti kvar losi diskovi npr?
Kakko golim okom vidi poluosovinu?
Treba li na neki aparat proveravat je?
Ma da bre ko ce to sve ispitat.Zato me odjebu.Kupis 5 god nesto staro,ali zao mi bre.Po Bg mogu 1 god sa tim vozit i fajront.
Moze li sta biti na pusci volana?

Poslednja izmena:

Back