Koliko puta nedeljno (mesecno, godisnje...) imate na trpezi ribu?

lionagate

Ističe se
Poruka
2.945
Koliko puta u zivotu sam se uverio da Srbi ako mogu iskljucivo tamane ja'njetinu ili i u gorem slucaju svinjetinu. Ribu jedu samo kad "moraju", u vreme posta, da se ne zamere onome gore (ne milsim na onoga sto ima silikonske usne nego onoga za koga radi SPC, katolicka i ostale crkve).

Dakle koliko cesto na stolu imate ovo:

images.jpeg

ili mozda ovo:

images (1).jpeg

Prijatno ljudi.

Prilozi

• download.jpeg
    download.jpeg
    8,1 KB · Pregleda: 2
  • Smoked-Salmon-Feature.png
    Smoked-Salmon-Feature.png
    728,5 KB · Pregleda: 2
  • salmon-piccata-21-1200.jpg
    salmon-piccata-21-1200.jpg
    288,2 KB · Pregleda: 2
Otkako je baka preminula, slabo se kuva u našoj kući, tako da se uglavnom uzimaju gotova jela. S vremena na vreme, jednom do dvaput mesečno, uzmem ribu u Maksiju, najčešće oslića hek i naravno krompir-salatu.

E da, nekad tata napravi riblju paštetu od sardine iz konzerve, majoneza, jaja i senfa. Ali ni to nije često.

Pa i tunj u konzervi nije ja'njetina te se racuna. Znaci tamanis ribu sve u sesnaest :D
Ako se računa konzerva onda daaa :kolac: Bilo je perioda kada sam je jela 3x nedeljno.

A i ja sam odrasla na ribljoj čorbi, dobro ljutoj. I dan danas obožavam i miris i ukus čorbe ali ribu tu rečnu nešto ne volim. Masna mi je i puna kostiju.

Ako se računa konzerva onda daaa :kolac: Bilo je perioda kada sam je jela 3x nedeljno.

A i ja sam odrasla na ribljoj čorbi, dobro ljutoj. I dan danas obožavam i miris i ukus čorbe ali ribu tu rečnu nešto ne volim. Masna mi je i puna kostiju.
Izbegavas onda tovljenike, kupujes samo divljake kod alasa i nema da ti smeta masnoca. A za kosti nema pomoci sem da budes pazljiva ili da se otkosti pre obrade.

Koliko puta u zivotu sam se uverio da Srbi ako mogu iskljucivo tamane ja'njetinu ili i u gorem slucaju svinjetinu. Ribu jedu samo kad "moraju", u vreme posta, da se ne zamere onome gore (ne milsim na onoga sto ima silikonske usne nego onoga za koga radi SPC, katolicka i ostale crkve).

Pogledajte prilog 1383645

ili mozda ovo:

Pogledajte prilog 1383649

Prijatno ljudi.

ja ribu volim i sigurno jedem 2-3 puta sedmichno neshto shto je iz vode

kad odem u bosnu imamo u sklopu seoskog ambijenta ribnjak odmah pored reke (cisht brdski izvor) i tu odlazimo 1 sedmichno na pastrmku

chovek to lepo ochisti sredi i izroshtilja i pored reke u natkrivenoj drvenoj prostoriji uzivamo

ja ribu volim i sigurno jedem 2-3 puta sedmichno neshto shto je iz vode

kad odem u bosnu imamo u sklopu seoskog ambijenta ribnjak odmah pored reke (cisht brdski izvor) i tu odlazimo 1 sedmichno na pastrmku

chovek to lepo ochisti sredi i izroshtilja i pored reke u natkrivenoj drvenoj prostoriji uzivamo
Secam se davnih '70-tih i '80-tih kada smo isli na letovanja na Brac (od BG zagrebackim "autoputem" , pa kod Okucana juzno ka Banja Luci, dolinom Vrbasa, preko Mrkonjica, Drvara, Petrovca, Knina i Splita) obavezno smo stajali u neki motel u Mrkonjic gradu na rucak. Pored je bio ribnjak sa kalifornijskom pastrmkom, cista protocna planinska voda u ribnjaku, pastrmka vrhunska sa rostilja. A slican ugodjaj je bio i u Josanickoj banji, podno Kopaonika, ribnjak sa protocnom kopaonickom vodom, pored restoran sa odlicnom pastrmkom, znali smo sici sa Kopa dole na rucak.

Ми често једемо рибу. Када нађем котлет ајкуле највише се обрадујем јер је брзо готово а није скупо и нема пуно мириса.
Скуша се највише осети али волим плаву рибу.
Најмање волим речну. Шарана не подносим, ни дивљег.

Ми често једемо рибу. Када нађем котлет ајкуле највише се обрадујем јер је брзо готово а није скупо и нема пуно мириса.
Скуша се највише осети али волим плаву рибу.
Најмање волим речну. Шарана не подносим, ни дивљег.
Meni ajkula kao i sabljarka nekako ne prijaju, bez ukusa i mirisa, suve pa bez obilnog preliva ne mozes ni da ih progutas. Slicne su tunju (nekonzerviranom) po teksturi ali tunj ima miris i ukus. No, to je stvar navike i ukusa.

Od Portugalaca sam "maznuo" nacin pripreme sardina, one se osete slicno skusi ali su ukusne do boli. A ova vrsta ribe (kao i ostale uglavnom) su najbolje na gradelama.

Jel neko voli salmona (lososa)?

Pogledajte prilog 1383645

ili mozda ovo:

Pogledajte prilog 1383649

Prijatno ljudi.

Pa...imam stalno jer mi je najlakse a svi volimo i ukus i miris ribe. Ne smeta mi ako se stan malo oseti, cak mi i prija.

Sta mi tesko, odsetam do ribarnice u kojoj mi ociste i obezglave meso koje zafrljacim u rernu.
Nema lakseg rucka za mene.

Tako da...ruckamo ribu svake nedelje, ponekad i cesce:).
Mahom morsku i mahom spremljenu u rerni.

Meni ajkula kao i sabljarka nekako ne prijaju, bez ukusa i mirisa, suve pa bez obilnog preliva ne mozes ni da ih progutas. Slicne su tunju (nekonzerviranom) po teksturi ali tunj ima miris i ukus. No, to je stvar navike i ukusa.

Od Portugalaca sam "maznuo" nacin pripreme sardina, one se osete slicno skusi ali su ukusne do boli. A ova vrsta ribe (kao i ostale uglavnom) su najbolje na gradelama.

Jel neko voli salmona (lososa)?

Moje dete obozava ali on ima neke veze sa morskim svetom koliko ga obozava.

To dete moze jesti sve iz mora.
Otvorimo konzervu sardina obicnih i podelimo, muz se iskreno zapanji.

Moje dete obozava ali on ima neke veze sa morskim svetom koliko ga obozava.

To dete moze jesti sve iz mora.
Otvorimo konzervu sardina obicnih i podelimo, muz se iskreno zapanji.
Odlicno za tebe, roditelji obicno imaju problema da ubede dete da jede ribu. Deca u porodici oko mene su uglavnom izbegavala ribu sem ako nije ona panirana bela, bez "ukusa i mirisa", najcese oni smrznuti stapici. Ja sam mojima "podvalio" sa bakalarom, svez ni on nema ukus i miris pa su ga jela iprzenog na ulju.

sve to o cemu pisete su mozda, velike zablude,u smislu da je to zdravo.zdrava je barena riba ili na rostilju sa minimumom ulja.masnoce samo kolko da se ne zalepi.a riba przena u fritezi,tiganju,talandari upije dosta masnoce.ali masti su ipak potrebne organizmu pa sad budi pametan.najbolje pojedes tunu iz konzerve i da bi potrosio kalorije preplivas jadran uzduz i popreko dva tri puta.a najgora stvar sa tim konzervama je da ja obozavam ulje iz njih.izdrobim tunu u ulju i umocim leba ,sa crnim lukom i udri..ko zna sta je zdravo i dobro za organizam.poznavao sam nekog deda vasu koji je ziveo skoro sto godina.pusio dva pakla kumanovske drave dnevno ,ko se seca od starijih, zuta kutija sa belim filterom.bila najjeftinija.i od litra sljivke ako ostane za sutra da ispere desni.i to tako ceo zivot.pa koliko bi ziveo da je vodio ovaj strucni "zdrav zivot"?sve je to relativno.sto me ne ubije to me ojaca,tako nekako..

Back