To ovako nesto a? Mali spoileri za Breaking Bad

, ali ko je gledao seriju (a i oni koji nisu, skapirace).
Obicno se od muskarca ocekuje da bude musko, da ga problemi ne izbace i takta, auto da pukne, da ljudi nastradaju on da bude cvrst i jak, da ima plan, a ne da padne na kolena i da place "jao sta cu, jao kako cu".
E sad, malo je onih muskaraca koji su zaista toliko jaki da ih nista ne moze poremetiti, ali se svi trudimo da budemo (izgledamo) jaki.
Jednostavno, musko, treba to da bude, i bolji je taj koji izgleda jako, koji ima plan, koga nista ne poremeti nego neki koji kuka "jao meni, jao jadan ja :'( "
Prvi je sigurniji, stalozeniji, jaci, (neko bi rekao bolji muskarac), muzevniji, drugi pa i ne toliko. Koji je privlacniji, pa onaj prvi, bez sumnje.
A zamislimo da imamo muskarca koji stalno prica o svojim problemima, pa neko bi rekao "ko zena neka, svaki dan kuka", nije to privlacno, nije to muski.
Ja sam bio iskren i nikakvu vajdu nisam imao, cak su mi se rugali i smejali u lice zbog mojih problema. Tako da, bolje je verovatno lagati i izmisljati, ma i kad boli i sta god, hladno i dostojanstveno, muski. Stoji ima i zena koje ce razumeti te trenutke slabosti, ali ima i onih koji ce tada gaziti. A i muskarci misle da je mala razlika izmedju pokazivanja emocija i biti placipicka, a slozicemo se, placipicka je sve samo ne pozeljan muskarac. Dzaba sto se on rastuzi sto mu je kuce umrlo, tuguje i suze roni, sto nemaju da jedu oni tamo u Africi, sto je glavni lik u filmu umro, sve je to mozda lepo "jao on je emotivan jako, ne boji se da iskaze emocije" ali pre ili kasnice ce biti "pa stegni *uda, jesi musko ili nisi". Muskarac mora da bude muskarac a ne neki placljivko. E sad, daleko da su muskarci muskarcine, da ih nista ne pogadja, ali to se vesto krije, jer nije muski pokazati slabost, nemoc, ni pred drugim muskarcima a ni pred zenama.
A i da stalno kukas oko problema, pa i to prvo ubije drugu stranu, jer nije terapeut, ok je saslusati, pomoci, dati razumevanje, ali ako 5 dana u nedelji neko kuka i kuka, pa to je psihicki teret. Za muskarce je mozda i teze tu, jer muskarac koji kuka i zali se, pa "ko zena neka" i nije bas muskarac, tj. muskarcina.
Kako je najbolje, ne znam, i prijatelju da kukas svaki bozji dan i njemu ce jednom da presedne. Bitno je da mozes i partneru da se otvoris, da kazes svoje strahove, a da ne padnes nize u ocima te osobe, ali to je retko. Zavisi valjda i od osobe od osobe.