Koliko politika ima udela u uredjivanju medijskih sadrzaja?

Poruka
4.292
Jedan od primera je zatrpavanje medijsku javnu scenu nebitnim stvarima kako bi se bitne stvari stavile po strani i da ne budu u zizi javnosti. Kome to odgovara, kojoj politickoj opciji? Da li vladajucima ili americkNATOvskoj opoziciji?

Neko ce reci poziciji odgovara ali neznam, meni se ipak cini da NATO opoziciji vise odgovara jer se krije istina da se sprema gradjanski rat u Srbiji u reziji NATO struktura.

Evo kao dokaz tome je najnoviji primer sa poginulim Sabanom Saulicem. Ta vest o pogibiji trebala je da bude juce u dva do tri, eto neka bude i udarnim clancima, i nista vise od toga. A vidimo da malte ne bukvalno svi novinski mediji gotovo 90% celokupnog sadrzaja govore o toj pogibiji. Za sad je juce i danas ali videcemo, kako mi se cini ovaj trend zatrpavanja oko toga trajace garant bar nedelju dana. Slicno kao nekad sa onom nesretnom Jelenom. I to tako sto vrte apsolutno istu pricu i poentu samo sa raznim varijacima. A da ne spominjem sto se clanci svakodnevno pune glupostima vezanim totalno za nebitne stvari na primer zadruga, farma, parovi i slicne idiotarije.

Znaci ako izbacimo sve gluposti koje pisu danas, znaci izbacimo sabana izbacimo parove i ostale perverzne stvari slicne, izbacimo zute stvari tipa estrada, i ostale gluposti ostace mozda jedva jedan do dva clanka malo birtnija za drustvo i obicnog coveka tipa odnosi u svetu, razumevanje ko je za sta od ovih NATOopozicije koji setaju. Da li su svi koji setaju za ono sto NATOopozicija koja vodi demonstracije zeli. na primer imamo apsurd da 80% ljudi koji su u koloni sa NATOopozicijom na celu zapravo ne zele Srbiju u NATO i ne zele priznanje Kosova a vodje kolone su upravo za hitno uclanjenje Srbije u NATO savez naravno bez demokratije i referenduma kao sto je usla Crna Gora i uskoro Makedonija. I naravno 80% setaca u toj koloni misli da se NATO opozicija na ulic bori za fer i postene izbore i ne sluti da americka ambasada ima sasvim drugi scenario a to je kad se stekne dovoljna kriticna masa da se onda krene na bratoubilacki rat i gradjanski rat kako bi skinuli vucica bez izbora kao u Venecueli i nekad u Ukrajini jer znaju da Vucica nikad ne mogu da pobede na izborima. Tako da ce ovi 80% setaca koji su sad sa njima u stvari biti prevareni kao sto su bili prevareni i 5 oktobra.

Poslednja izmena:
Власт скоро све дневне часописе ДРЖИ У СВОЈИМ РУКАМА........ познато ми је да су главни уредници дужни да централи СНС ЈАВЉАЈУ НАСЛОВЕ ТЕКСТОВА КОЈЕ ЋЕ ОБЈАВИТИ ДА БИ ОВИ ТО ОДОБРИЛИ....... тако да.... кхм....... ситуација је прилично трагична.........

Da je Šaban umro prirodnom smrću, pojavila bi se vest i par tekstova o liku i delu...al' naši mediji jurcaju za spektakularnim vestima, tragedijama, katastrofama, nesrećama kao lešinari. I da - to je zamena za istraživačko novinarstvo, za kvalitetne tekstove o aktuelnim društvenim temama. Narod se kljuka zastrašujućim vestima i crnim prognozama. U strahu je najlakše vladati.

maltene ti se piše spojeno

Gde bre njega ispravljas...Kod njega je nesto izgleda zestoko prespojeno.

@tema
Jel' moguce da se covek zakaci za nesretno poginulog pevaca (koji je da se razumemo jedan od najboljih pevaca ikada na ovim prostorima),da mu smeta sto novine pisu o tome,njegovom zivotu,anegdotama...itd.??Koliko je nisko kad tako postavis temu,i o tome polemises,da ja nemam reci osim-sramota.SRAMOTA!
Nevazno da li je to Saban,ili neki roker,pop pevac...itd.Kako zdravom coveku to moze da smeta?
Pa gore je bilo kad je Darko pijan i drogiran sleteo sa puta (hvala Bogu niko nije poginuo,mogao je tako da ubije i sebe i nekog drugog),i krenu hvalospevi o njemu...a covek bi za to sto je uradio trebao da je u zatvoru.dugo.I to ti nije smetalo,jel'?
Bolje da pisu o njemu,nego o tvom vozdu,covek je uveseljavao narod 50god...

Slusam sve sto lepo zvuci i ok su mi dosta njegovih pesama i stvarno mi je zao za njegovu pogibiju i saucesce ali dosadise vise, sve novine 95% sadrzaja o Sabanu, 80% po fejsu o Sabanu..... Pa dokle bre vise. Ok saban pevac ali nije neznam sta pa da 2 dana i ko zna jos koliko dana ce 90% biti sadrzaj svih medija. Znaci kad se uvate za tako nesto ko lesinari kako rece neko. Pre neki mesec onaj potpuno nebitni pevac vecini gradjana Srbije sto je sleteo sa puta pod dejstvom droge, pa onda pre toga ona nesretna pevacica za koju 90% ljudi nisu ni znali ko je i sta je koja je ubijena.... Neznam ali kad je covek tako danima opsednut nekom temom ili dogadjajem zna se da je to vrlo ozbiljna psihijatrijska bolest pod nazivom opsesivno kompulzivni poremecaj. Znaci ljudi koji imaju potrebe da danima razmisljaju stalno o istoj temi kao o ovoj o pogibiji Sabana su stvarno bolesnici psihijatrijski. A naravno tu psihijatrisjku bolest ocigledno imaju i gotovo svi urednici i vlasnici medija jer i oni stalno istu temu prezvakavaju danima i nedeljama.

Slusam sve sto lepo zvuci i ok su mi dosta njegovih pesama i stvarno mi je zao za njegovu pogibiju i saucesce ali dosadise vise, sve novine 95% sadrzaja o Sabanu, 80% po fejsu o Sabanu..... Pa dokle bre vise. Ok saban pevac ali nije neznam sta pa da 2 dana i ko zna jos koliko dana ce 90% biti sadrzaj svih medija. Znaci kad se uvate za tako nesto ko lesinari kako rece neko. Pre neki mesec onaj potpuno nebitni pevac vecini gradjana Srbije sto je sleteo sa puta pod dejstvom droge, pa onda pre toga ona nesretna pevacica za koju 90% ljudi nisu ni znali ko je i sta je koja je ubijena.... Neznam ali kad je covek tako danima opsednut nekom temom ili dogadjajem zna se da je to vrlo ozbiljna psihijatrijska bolest pod nazivom opsesivno kompulzivni poremecaj. Znaci ljudi koji imaju potrebe da danima razmisljaju stalno o istoj temi kao o ovoj o pogibiji Sabana su stvarno bolesnici psihijatrijski. A naravno tu psihijatrisjku bolest ocigledno imaju i gotovo svi urednici i vlasnici medija jer i oni stalno istu temu prezvakavaju danima i nedeljama.

Ne bih da te razocaram,ali vecina i ne razmislja o tome,osim tebe...
Procitali,prokomentarisali,neko pustio suzu mozda i ajmo dalje.Novine pisu,ali nisi u obavezi da citas.....

Ne bih da te razocaram,ali vecina i ne razmislja o tome,osim tebe...
Procitali,prokomentarisali,neko pustio suzu mozda i ajmo dalje.Novine pisu,ali nisi u obavezi da citas.....

Aha znaci i ti si NATOopozicionar i zato branis medije koji zatrpavaju nebitnim stvarima a bitne ne doticu!!!! Blic sigurno nije vucicav a oni malte ne 95% celog sadrzaja imaju o sabanu. A ja sam protiv manipulacija tako da sam i protiv ove manipulacije narodom zatrpavanjem nebitnim sadrzajima. A ti si za manipulaciju naroda i zato branis ovaj gebelsov sistem drustveni. Sram te bilo. Pa koliko te zapad placa?? Ili si budala korisna koja radi iz ubedjenja za NATO interes a na stetu svoje dece, svojih predaka koji su mozda i krvarili za otadzbinu...

Aha znaci i ti si NATOopozicionar i zato branis medije koji zatrpavaju nebitnim stvarima a bitne ne doticu!!!! Blic sigurno nije vucicav a oni malte ne 95% celog sadrzaja imaju o sabanu. A ja sam protiv manipulacija tako da sam i protiv ove manipulacije narodom zatrpavanjem nebitnim sadrzajima. A ti si za manipulaciju naroda i zato branis ovaj gebelsov sistem drustveni. Sram te bilo. Pa koliko te zapad placa?? Ili si budala korisna koja radi iz ubedjenja za NATO interes a na stetu svoje dece, svojih predaka koji su mozda i krvarili za otadzbinu...

A da ti malo pripaziš kako se izražavaš?

šta ti je srpski inat :rotf:

Sam si rekao da je pracenje jedne te iste vesti psihopatologija?
I kad ti kazem da ovde samo ti na to obracas paznju,ti se ljutis...
Blic nije vlasnistvo AV ali je glasnik SNS,kao da ga stampaju nesa slina i burnabich-ka...
Ih,kad bi znao koliko me placaju...Odmah bi i ti obukao nato uniformu,i potrcao u ambasadu po uputstva za izazivanje gradjanskog rata.
I da,branis AV a njegov sistem nazivas Gebelsovim??OPet ces u krevet gladan....

A da ti malo pripaziš kako se izražavaš?

Ma ne zna on drugacije :)

Ne znam kako zamisljate da mediji funkcionisu odnosno zaradjuju. Najveci prihod medijima predstavljaju reklame, bilo da je u pitanju TV, stampa ili internet. To znaci da moras po sto vecoj ceni da prodajes svoj reklamni prostor. Da bi po sto vecoj ceni prodavao reklamni prostor ti moras u udarnim terminima ponuditi najgledaniji program. To moze da bude kvalitetan film i serija, moze biti sportski dogadjaj (po pravilu su oni najgledanijiI), a moze (sto najcesce i jeste) da bude neki sund koji priivlaci maza tipa rijalitija.

Naravno, u teoriji to moze biti i neki politicki tok sou ili neki politicki program, ali to vazi za medije koji imaju svoj prepoznatljiv stil i gde su neke emisije dostigle status kultnih. Nemojte da tripujete da su to emisije tipa „Utisak nedelje“, „Kaziprst“, „Insajder“, jer to su emisije na koje je jedan manji deo naroda svr.savao, a drugi se gadio.

Takva postavka, gde se narodu nudio dominantan politicko/informativni program agresivno je sprovodio B92 od 2000. pa sve negde do 2013. godine. I to su oni mogli da rade, jer su tih prvih desetak pa i vise godina bili debelo finansirani od stranih donacija, dok su ostatak zaradjivali ovde.

Onoga trenutka kada je B92 ostao bez jacih prihoda iz inostranstva i kada je na trzistu sam trebao da zaradi novac televizija je bila pred bankrotom. Taj program koji su forsirali ljudin jednostavno nisu zeleli da gledaju, a ovi nisu mogli da prodaju dovoljno svoj reklamni prostor. Sve te emisije gde su se oni arogantno izdr.kavali po narodu jednostavno nisu bas toliko gledane kao sto su mislili da jesu. Zato je usledio totalni raspad sistema gde si ti te udarne termine morao da opredelis za neki laganiji sadrzaj koji narod zaista zeli da gleda.

Sa druge strane, neki mediji koji nisu toliko imali finansiranje iz inostranstva svoju ponudu su bazirali na najgorem sundu. Kurir, Informer (pre njih Nacional) i mnogi drugi su na naslovnoj strani imali gole si.se i dup-eta i naravno ekstremni naslove, pune drame. Jeftina stampa, tekstovi i teme tragicne, ali opet opijum za narod.

Najgore su prosli oni listovi i mediji koji su zeleli da zadrze integritet tipa Politike, Vecernjih novosti i slicnih. Na kraju su u Vecernje novosti poklekle (ne mislim u politickom smislu), pa su uvele nekoiko vesti o Zadruzi. Kada sam razgovarao sa prijateljem koji tamo radi, kaze da pored svih vesti, samo napisu nesto o Zadruzi, vest bude citanija a poseta sajtu veca.

I to je sustina. Niste svesni koliko su ona ubijena pevacica u Borci, Luna, Kija i Sloba, Darko Lazic i JK sa ovom aferom doneli zarade medijima. Pa to je za sve te medije Eldorado. Sa stotinama idiotskih vesti gde se danima raspravljalo da li je Karleusina vagina sa mladezom ili ne, oni su dobijali posete i klikove, gde su prodavali svoj reklamni prostor za daleko vece pare.

Na zalost tabloidizacija svih medija je bio i njihov nacin da prezive. Ovde u Srbiji nije stvorena masovna kriticka publika koja ce citati ili gledati samo intiligentan program. Od 90ih do danas nije bilo tako, naprotiv, program skoro svih medija je bio takav da od gledaoca traze da budu idioti. Danas isto program ili tekst ili prilog mora da je sto retardiraniji da bi privukao ljude. U sumu gluposti skoro svi mediji i napisu nekad nesto pametno ali to ostane skoro neprimeceno u moru gluposti.

Svi napadaju Zadrugu i pokazuju vrhunsko licimerke. Zadruga (i slicni programi) ne bi postojali da nemaju publiku. Ako nesto nije gledano ili citano to se danas gasi ili ne objavljuje. Ako je nesto gledano ili citano to se onda trosi maksimalno. Ako ljudi sutra prestanu da gledaju rijalitije, tih rijalitija nece biti, kao ni mnogog drugog programa.

Fobose Srbija je mala i malo tržište. Nerealno je očekivati da preozbiljni.mediji ovde zarađuju neke velike pare. To može samo na velikim tržištima.

Stampani mediji ( novine) svuda imaju problema jer se ljudi informisu u online izdanjima. Tako ce i u Srbiji biti jednog dana.
Nestace i Kurir i Informer, Alo i cega sve ima, a i tako su sve te informacije sa sve slikama dostupne na netu.
Valjda stariji, polupismeni ljudi kupuju to smece od novina jer ne umeju da se snadju sa internetom.

Stampani mediji ( novine) svuda imaju problema jer se ljudi informisu u online izdanjima. Tako ce i u Srbiji biti jednog dana.
Nestace i Kurir i Informer, Alo i cega sve ima, a i tako su sve te informacije sa sve slikama dostupne na netu.
Valjda stariji, polupismeni ljudi kupuju to smece od novina jer ne umeju da se snadju sa internetom.

I kako ce da potpale vatru zimi oni koji se greju na cvrsko gorivo? :eek:

Neće nestati jer će uvek biti subvencionisani od države da pišu za njih penzionerima koji su osnovno glasačko telo a kupuju ih na kiosku. U suštini kada država ne bi davala pare tim tabloidima za propagandu oni bi propali jer ne može se opstati preko 30 dinara od penzosa ali uz subvenciju države može. Zato svi ti tabloidi i rade toliko za vlast a blate opoziciju.

Back