Koliko para treba da se napravi platforma poput Etsija?

Ju, izvini nisam video da si me tagova, mnogo notifikacija imam. Naravno da možeš imati android aplikaciju bez web sajta. Aplikacija i sajt se mogu biti povezani ako ti to želiš, ali inače nemaju veze jedno s drugim.

Ali pošto ti govoriš o prodajij, moraš imati komunikaciju sa serverom. Tamo moraš slati zahteve, ako spajaš njegov nalog. Mislim, registracija korisnika može postojati u lokalnoj memoriji, ali to je samo na njegovom telefonu.

Tebi treba registracija svih korisnika u tvojoj bazi podataka. Da bi kasnije mogao da potvrdiš njihove kreditne kartice. Moraju biti povezani. Jer kako ćeš ti update proizvode? Moraš to raditi na serveru kako bi se Android aplikacija tokom aktivacije odmah povezala i preuzela podatke.

Da ti objasnim kako funkcionie to na Androidu. Aktiviraš aplikaciju i startuje se nešto što mi zovemo Main Activity. To je glavni deo aplikacije. Tu možeš staviti tipa login. Onog momenta kada on pokuša da se loguje, ti pišeš u android aplikaciji zahtev ka tvom serveru gde će tvoja skripta izvršiti SQL upit sa bazom i vratiti rezultat nazad aplikaciji na telefonu. Ako je sve okej, android aplikacija ga pušta dalje. Ali ne samo što ga pušta, nego zavisno od toga ko je, ti šalješ svašta nešto ka tom uređaju koji je kontaktirao server.

Onda on dobija podatke o onome što može kupiti. Za to se opet kontaktira server da ima real-time saznanje ima li nečega na lageru ili nema. Pa ako hoće da kupi, opet ide zahtev ka serveru gde se neka druga skripta aktivira. I tako napred nazad. To je prosta razmena informacija.
nemam ja proizvode
govorim o marketplejsu
znaci prodavac ubaci poizvode
kupac kupi
ti uzmes komisn
 
Ako govorimo o E-Commerce wordpress nije dobra solucija. Zahteva konstantni update, inace mozes imati mnogo problema sa sigurnoscu. Ruby on Rails je savrsen za to, i u njemu se mnogo brze radi. Jednu takvu platformu koja bi prihvatala Bitcoin, CC uz Stripe npr (bolji je nego PayPall), ja bih uradio za mnogo ispod cene o kojij vi pricate.

evo vam za pocetak mozete pogledati ovo:
https://dev.to/linuxander/rails-bitcoin-prodavnica-deo-i-52ph

uz to ubacis ovako nesto:
https://dev.to/linuxander/scrap-web-shop-to-database-2pn8

i imas skidanje proizvoda sa kog sajta hoces, u svojo bazi podataka. Ubacis direktne porudzbine na zadate sajtove, i nemas brige :) Sve se moze uraditi, a cena tako necega je svega nekoliko hiljada eura, sigurno ne 15. I to da dobijes sve na gotovo, da ne razmisljas ni o cemu. Kasnije ti je najbitnija reklama na drustvenim mrezama.
 

Back
Top