Koliko mislite da je blizu Isusov drugi dolazak?

budzislav

Primećen član
Poruka
943
Evo par tekstova za koje mislim da su važni.

Dela 13,23. Od njegova sjemena podiže Bog po obećanju Izrailjevu spasa Isusa;
Galatima 3,29. A kad ste vi Hristovi, onda ste sjeme Avraamovo, i po obećanju našljednici.
Efescima 3,6. Da neznabošci kroz jevanđelje postanu sunašljednici i sutjelesnici i zajedničari u obećanju njegovom u Hristu Isusu,
2.Petrova 3,13. Ali čekamo po obećanju Njegovu novo nebo i novu zemlju, gdje pravda živi.

Ovim tekstovima sam na najkraći mogući način, (kraće niti umem, niti mogu)
pokušao da sažmem istoriju čovečanstva koje se opredeljuje za Hrista Isusa.

Budući da je On po obećanju i po semenu (krvi) bio narečeni mesija,
onda smo i mi, (koji ga priznajemo za spasitelja i krstimo se u ime Njegovo)
takodje po Bozjem obecanju, sunašljednici Njegovi.
I kao što apostol Petar reče:
Ali čekamo po obećanju Njegovu novo nebo i novu zemlju, gdje pravda živi.

Obzirom da mnogi ne veruju, da je tako nešto moguće, iako se biblija jasno potvrdila kroz istorijske dogadjaje,
zanima me šta vi mislite, NA OSNOVU BIBLIJE,
(Ako je moguce da zaobidjemo "naucnike")
koliko to skoro može biti?

JER

Mat. 24,36. A o danu tome i času niko ne zna, ni anđeli nebeski, do otac moj sam.

Buduci da u ovoj istoj glavi Matej opisuje dogadjaje koji prethode Isusovom dolasku,
Kako ih vi sagledavate?

Mislish nije blesav da sam sebe zrtvuje, sebi? :mrgreen:

On topic:
Blizu koliko i moje proglashenje za predsednika sveta.

Bogu ocu, trojca ih je dve osobe ljudskog lika i oblika i diskutabilni golub. Ako je uspeo sam sebi da sedne sa desne strane znaci ili da je umislio ili da je umislio. :D

Неће доћи у том својству...

Ne zna sta moze da ocekuje od rodjenog oca, ako s eovaj priseti nekog njegovog nestasluka.

Galatima 3,29. A kad ste vi Hristovi, onda ste sjeme Avraamovo, i po obećanju našljednici.
Efescima 3,6. Da neznabošci kroz jevanđelje postanu sunašljednici i sutjelesnici i zajedničari u obećanju njegovom u Hristu Isusu,
2.Petrova 3,13. Ali čekamo po obećanju Njegovu novo nebo i novu zemlju, gdje pravda živi.

Obzirom da mnogi ne veruju, da je tako nešto moguće, iako se biblija jasno potvrdila kroz istorijske dogadjaje,

JER

Mat. 24,36. A o danu tome i času niko ne zna, ni anđeli nebeski, do otac moj sam.

Buduci da u ovoj istoj glavi Matej opisuje dogadjaje koji prethode Isusovom dolasku,
Kako ih vi sagledavate?

Nikad, i slovima nikad. Isus Hrist, ako je postojao, bio je čovek od krvi i mesa, ređen od Marije i koga je, iz opravdanih razloga za nju, ubedila da je Božiji sin. Pretpostavljam da je bio veoma harizmatična ličnost pa je to svoje ubeđenje preneo i na svoje sledbenike, i to se zadržalo i do danas. U ubeđenju da je Božiji sin vi hrišćanski vernici očekujete Njegov povratak, i to je lepo i privlačno, ali neostvarljivo. A ove navedene citate iz Biblije nisu pisali svedoci događaja već ljudi posle 20 do 70 godina i mnogo puta su prepravljani pa im ne treba apsolutno verovati.

JER

Kako ih vi sagledavate?

Eto Hrista odmah nakon Antihrista.

Nikad, i slovima nikad. Isus Hrist, ako je postojao, bio je čovek od krvi i mesa, ređen od Marije i koga je, iz opravdanih razloga za nju, ubedila da je Božiji sin. Pretpostavljam da je bio veoma harizmatična ličnost pa je to svoje ubeđenje preneo i na svoje sledbenike, i to se zadržalo i do danas. U ubeđenju da je Božiji sin vi hrišćanski vernici očekujete Njegov povratak, i to je lepo i privlačno, ali neostvarljivo. A ove navedene citate iz Biblije nisu pisali svedoci događaja već ljudi posle 20 do 70 godina i mnogo puta su prepravljani pa im ne treba apsolutno verovati.

Samo ti spavaj u tim lazima. Kad se probudis, bice ti zao.

Nikad, i slovima nikad.
Isus Hrist, ako je postojao, bio je čovek od krvi i mesa, ređen od Marije i koga je,
iz opravdanih razloga za nju, ubedila da je Božiji sin.
Pretpostavljam da je bio veoma harizmatična ličnost pa je to svoje ubeđenje preneo i na svoje sledbenike,
i to se zadržalo i do danas.
U ubeđenju da je Božiji sin vi hrišćanski vernici očekujete Njegov povratak, i to je lepo i privlačno, ali neostvarljivo.
A ove navedene citate iz Biblije nisu pisali svedoci događaja
već ljudi posle 20 do 70 godina i mnogo puta su prepravljani pa im ne treba apsolutno verovati.
=================================================================
Ima jedna krilatica koja kaze Nikad ne reci nikad!,
i cini mi se da nikad bolje primenljiva.:cool:
Prvo, Hristos je postojao, i tu nema nikakvo ako.
Da je to istina, potvrdjuje jedan od istoricara tog vremena Josif Flavije.;)
Tacno je da je bio od krvi i mesa, i to niko ne spori,
ali nije bio ubedjen da je Bozji sin, vec je to i dokazao na krstu ustavsi iz groba.
Hvala Bogu da je svoje ubedjenje preneo na svoje sledbenike, ali ne putem ubedjivanje,
vec svojim zivotom, dakle, duhom i delima.:worth:
I za nas hriscane je najsrecnija misao Njegov povratak i dan vaskrsenja mrtvih,
a to ce biti ostvarivo isto toliko koliko i Njegovo vaskrsenje.:klap:
Netacno je da navedene citate iz Biblije nisu pisali svedoci događaja:dontunderstand:
Mataej je Bio jedan od prvih Isusovih ucenika tako da o verodostojnosti teksta ne moze biti sumnje.

Toliko o tome.

Auzgred ovo i nije tema, tako da je bolje da ides u cose i klecis na kukuruzu,
dok se ne naucis redu!...:hahaha:
================================================================

Eto Hrista odmah nakon Antihrista.
Slazem se u potpunosti, ali mislio sam u svojstvu aktuelnih dogadjaja...
Da li prepoznajemo znake koji se ispunjavaju pred nasim ocima?
Samo ti spavaj u tim lazima. Kad se probudis, bice ti zao.
Neki vole da spavaju... kao "lude devojke"... koje su u bibliji slika, ili "tipos"
dve grupe ljudi koje ce biti na zemlji u vreme Njegovog povratka...

=================================================================
Ima jedna krilatica koja kaze Nikad ne reci nikad!,
Kako ti smeš da gledaš filmove o James Bondu?:D

Prvo, Hristos je postojao, i tu nema nikakvo ako.
Da je to istina, potvrdjuje jedan od istoricara tog vremena Josif Flavije.;)
Prihvatam, iako negde čuš da nema nikakvih dokaza. Znači grešim, ima dokaza.

Tacno je da je bio od krvi i mesa, i to niko ne spori,
ali nije bio ubedjen da je Bozji sin, vec je to i dokazao na krstu ustavsi iz groba.
Hvala Bogu da je svoje ubedjenje preneo na svoje sledbenike, ali ne putem ubedjivanje,
vec svojim zivotom, dakle, duhom i delima.:worth:
Ne prihvatam. Ovo je prepisano iz egipatske mitologije o bogu Horusu. Kao i ono o devici koja je rodila i mnogo što šta još.
I za nas hriscane je najsrecnija misao Njegov povratak i dan vaskrsenja mrtvih,
a to ce biti ostvarivo isto toliko koliko i Njegovo vaskrsenje.:klap:
Prihvatam da je to vaša najsrećnija misao i prihvatam da će se desiti kao i vaskrsenje, tj. nikad. To ostaje samo kao vaša želja.
Netacno je da navedene citate iz Biblije nisu pisali svedoci događaja:dontunderstand:
Mataej je Bio jedan od prvih Isusovih ucenika tako da o verodostojnosti teksta ne moze biti sumnje.

Ne prihvatam. Pre nekoliko dana je bila emisija na History pod nazivom "Ko je pisao Bibliju?".
I lepo je rečeno da je nisu pisali savremenici već nekoliko desetina godina kasnije, a zaključak autora emisije da su je pisali opasni manipulatori a da su je kasnije prekrajali i prilagođavali datom trenutku.

Auzgred ovo i nije tema, tako da je bolje da ides u cose i klecis na kukuruzu,
dok se ne naucis redu!...:hahaha:
Prihvatam kritiku, i nemoj molim te da me kažnjavaš, jer gde će veća kazna za mene nego budući siguran pakao.:D

JER

Kako ih vi sagledavate?

Ima jedan mali problemčić a to je da u NZ piše da je već bio došao ako ćemo vjerovati
sljedećem :

Marko 13
26 Tada će se vidjeti gdje dolazi Sin čovječji na oblacima s velikom moći i slavom.
27 On će poslati anđele svoje i skupit će izabrane svoje od četiri vjetra, od kraja zemlje do kraja neba.
28 Od smokve naučite prispodobu: "Kad njezine grane postanu sočne i potjeraju lišće, onda znate, da je blizu ljeto.
29 Tako i vi, kad vidite ovo da nastaje, znajte, da je to pred vratima.
30 Zaista, kažem vam: "Ovaj naraštaj neće proći, dok se ovo sve ne zbude.

Matej 16
27 Jer će doći Sin čovječji s anđelima svojim u slavi Oca svojega i tada će vratiti svakome po djelima njegovim.

28 Zaista, kažem vam: "Od onih, što stoje ovdje, neće neki okusiti smrti, dok ne vide Sina čovječjega, gdje dolazi u kraljevstvu svojemu."

Ima jedan mali problemčić a to je da u NZ piše da je već bio došao ako ćemo vjerovati
sljedećem :

Marko 13
26 Tada će se vidjeti gdje dolazi Sin čovječji na oblacima s velikom moći i slavom.
27 On će poslati anđele svoje i skupit će izabrane svoje od četiri vjetra, od kraja zemlje do kraja neba.
28 Od smokve naučite prispodobu: "Kad njezine grane postanu sočne i potjeraju lišće, onda znate, da je blizu ljeto.

Matej 16
27 Jer će doći Sin čovječji s anđelima svojim u slavi Oca svojega i tada će vratiti svakome po djelima njegovim.

28 Zaista, kažem vam: "Od onih, što stoje ovdje, neće neki okusiti smrti, dok ne vide Sina čovječjega, gdje dolazi u kraljevstvu svojemu."

Ovo je mene stalno zbunjivalo.Po ovim stihovima,Sin covecji je trebao odavno doci.

sljedećem :

Marko 13

Matej 16

LIjepo im piše da neki od apostola neće vidjeti smrti dok se to ne zdesi,no opet
ni Isusove riječi ne slušaju.

Pa čovek je malo pogrešio pa se to vreme malo previše odužilo. A možda čovek ima i neodložna posla gore na nebu nekih desetak do dvadestak dana a to to je po onom božijem desetak do dvadesetak hiljada godina ovde na zemlji.

Nisam siguran je li pogriješio jer u vremenima uništavanja Jeruzalema se nešto slično
događalo na nebu što je opisano.
A veliki pokolj je bio kakav nije zabilježen bio u Jeruzalemu.
Ako si čitao Pistis Sofiju prvu knjgu i ona opisuje da se zemlja zatresla i na nebu zvjezde
pokrenule.
To je bilo znači oko 70 godine u novoj eri.
Znači neki pojedinci su imali 60 ak godina do 70 godina i mogli su to doživjeti.

Back