Обилић
Elita
- Poruka
- 16.767
Kada primetimo neki avion na horizontu, recimo desno i on leti i preleti celo nebo i izgubi se na horizontu levo, zna li neko koliko je to dužinski ?
10, 20, 50 km ?
Koliko ?
10, 20, 50 km ?
Koliko ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mozda malo vise.Kada primetimo neki avion na horizontu, recimo desno i on leti i preleti celo nebo i izgubi se na horizontu levo, zna li neko koliko je to dužinski ?
10, 20, 50 km ?
Koliko ?
tehnički bi moglo da se sračunaKada primetimo neki avion na horizontu, recimo desno i on leti i preleti celo nebo i izgubi se na horizontu levo, zna li neko koliko je to dužinski ?
10, 20, 50 km ?
Koliko ?
Za šta je to tačno važno?![]()
Elem... kako uvek vidim mlaz tih aviona na nebu, a ne vidim neki objekat višestruko manje udaljen, ovde dole-na zemlji???![]()
Mozda malo vise.
Avion putnicki koji vidis krece se brzinom od oko 900km na sat. Izmeri vreme, brzinu znas, formula za brzinu je v=s/tKada primetimo neki avion na horizontu, recimo desno i on leti i preleti celo nebo i izgubi se na horizontu levo, zna li neko koliko je to dužinski ?
10, 20, 50 km ?
Koliko ?
Oh... možda kad bi se neko sledeći put zamislio oko tog pitanja da postavi temu...Ja sam ljubopitljiv čovek, a sa pojavom interneta sam konačno u prilici da dobijem brz i tačan odgovor od nekog upućenijeg.
Postavi temu, pa da vidimo. I malo bolje obrazloži.
Izgleda da svi gresimo. To ispadne mnogo manje u zavisnosti od visine posmatraca. Oko 5 kilometara.Mozda malo vise.
Kada primetimo neki avion na horizontu, recimo desno i on leti i preleti celo nebo i izgubi se na horizontu levo, zna li neko koliko je to dužinski ?
10, 20, 50 km ?
Koliko ?
Oh... možda kad bi se neko sledeći put zamislio oko tog pitanja da postavi temu...
Realno, i ne zanima me toliko zašto je tako, ali je fascinantno.![]()
Ovde se radi o posmatracu na zemlji.За посматрача у комерцијалном путничком авиону који лети на типичној висини од 35.000 стопа (11.000 м), хоризонт је на удаљености од 369 километара (229 миља) . За пилота У-2, док лети на свом плафону од 21.000 метара (69.000 стопа), хоризонт је на удаљености од 517 километара (321 миља)
https://www.google.com/search?q=how...AwQYACBBiAYBugYGCAEQARgU&sclient=gws-wiz-serp
Oh... možda kad bi se neko sledeći put zamislio oko tog pitanja da postavi temu...
Realno, i ne zanima me toliko zašto je tako, ali je fascinantno.![]()
Avion putnicki koji vidis krece se brzinom od oko 900km na sat. Izmeri vreme, brzinu znas, formula za brzinu je v=s/t
dakle s=v*t
Nisam malodušna već samo slabo ljubopitljiva.Baš si malodušna !
Hajde, potroši malo energije, dobićeš više nego što daš !![]()
Ne moze mlazni avion sporije od 900km/h, moze samo brze...Deluju mi sporije.
Ne moze mlazni avion sporije od 900km/h, moze samo brze...
Klipni su isli 600-700km/h.To nisam znao ...
Klipni su isli 600-700km/h.
Ovi pri kraju ww2.
Ogranicenje brzine zavisi od konstrukcije, koji je maks dok se ne raspadne. Svi moderni vojni mlaznjaci mogu 2 maha i vise..Da li i letelice na raketni pogon imaju neka ograničenja, donje-gornje brzine ?
Ode tema u tri lepe....