SlatkaSestra
Aktivan član
- Poruka
- 1.057
desi se da čovek zaboravi šta je napisano u uvodnom postu ...ko je taj čovek -ja ili ti 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

@louiskrstic U zavisnosti od onoga šta više volimo i šta biramo kroz život moraćemo platiti odgovarajuću cenu.
Platicu zemlji. Platicu vatri. Platicu kisi. Platicu munji.
Necu platiti gomili.*
.
(*ako zvuci kao plagijat: "plagijat je najiskreniji oblik priznanja vrednosti")

evo zašto je dobra samoća ,uslovno govoreći- znate ono kad ste iskreni prema nekom u vezi nečeg "lošeg " u vezi vas , i onda nakon nekog vremena kad vi to dobrano prevaziđete , on vam,da l' iz puke ljubomore ili želje da se odseća dobro u vezi sebe , to ipak natrlja na nos-ono " ti ćeš da nešto .." .. i to realno smeta , jer potrebano vam je uvek da neko veruje u vas .....
evo zašto je dobra samoća ,uslovno govoreći- znate ono kad ste iskreni prema nekom u vezi nečeg "lošeg " u vezi vas , i onda nakon nekog vremena kad vi to dobrano prevaziđete , on vam,da l' iz puke ljubomore ili želje da se odseća dobro u vezi sebe , to ipak natrlja na nos-ono " ti ćeš da nešto .." .. i to realno smeta , jer potrebano vam je uvek da neko veruje u vas .....
Svaki je covek prinudjen da govori "drustveno prihvatljivo". Srazmerno svom ugledu u drustvu.
Da ne iznosi na videlo svoje misli koje bi, mozda, bile u sukobu sa postojecim sistemom vrednosti.
Mora da bira reci i izdvaja samo ono sto drugi zele da cuju.
Tako isfiltrirana misao je laz.
Covek je prinudjen da laze da bi bio drustveno podoban.
Neki ljudi provode deo dana sa prijateljima, gde mogu bez osude da izgovore sve sto su tog dana precutali, ma koliko ekstremno bilo. Tako odrzavaju mozak u ispravnom stanju. Podmazan.
Mnogi nemaju ventil, i moraju da iz dana u dan lazu. Kolicina neizgovorenog raste i pritiska iznutra, kao vodena para u ekspres loncu.
Pocinju psihicki i psihosomatski poremecaji, i odatle vise nema nazad. Covek se vise ne moze izvuci cak i ako sada pocne da vice: CAR JE GO! Kasno je.
Covek gubi sebe. Covek gubi sve.
"Biti sam" ne treba shvatati bukvalno. "Biti sam" znaci da nema nikoga ko bi, makar pasivno, saslusao.
Taj "neko", sposoban da slusa, kossta vremena. A vreme je ono sto ljudima nedostaje.
može i obrnuto: koliko košta samodovoljnost??
Svaki je covek prinudjen da govori "drustveno prihvatljivo". Srazmerno svom ugledu u drustvu.
Da ne iznosi na videlo svoje misli koje bi, mozda, bile u sukobu sa postojecim sistemom vrednosti.
Covek je prinudjen da laze da bi bio drustveno podoban.
Neki ljudi provode deo dana sa prijateljima, gde mogu bez osude da izgovore sve sto su tog dana precutali, ma koliko ekstremno bilo. Tako odrzavaju mozak u ispravnom stanju. Podmazan.
Mnogi nemaju ventil, i moraju da iz dana u dan lazu. Kolicina neizgovorenog raste i pritiska iznutra, kao vodena para u ekspres loncu.
Pocinju psihicki i psihosomatski poremecaji, i odatle vise nema nazad. Covek se vise ne moze izvuci cak i ako sada pocne da vice: CAR JE GO! Kasno je.
"Biti sam" ne treba shvatati bukvalno. "Biti sam" znaci da nema nikoga ko bi, makar pasivno, saslusao.
Taj "neko", sposoban da slusa, kossta vremena. A vreme je ono sto ljudima nedostaje.
uvek previše jer ne vredi ništa.
Covek je prinudjen da laze da bi bio drustveno podoban.Neki ljudi provode deo dana sa prijateljima, gde mogu bez osude da izgovore sve sto su tog dana precutali, ma koliko ekstremno bilo. Tako odrzavaju mozak u ispravnom stanju. Podmazan.

mislim da je bitno da imas svoje misljenje i naravno da znas prave vrednosti...
sta ce ko da kaze njegova je stvar,bitno je da znas sta je dobro...
Nemoguće je biti sam u današnjem društvu tj. društvenoj zajednici ljudi.....čim hoćeš da budeš sam odmah ti postavljaju pitanja....postaješ tema nagađanja do krajnjih granica...tako da ili moraš reći šta te muči ili te pošalju u najmanju ruku ravno psihijatru.......postoji izraz vuk samotnjak...divni su to ljudi...sa svojim stavom, ali sve ima svoju cjenu...ne košta samo samoća, košta i društvenost....i to mnogo.....zaključak...Sve ima svoje prednosti i nedostatke!
Tačno je da vrijeme ljudima nedostaje...ali to i jeste poenta...uskratiti sebi nešto, odložiti svoje obaveze, i naći se drugom čovjeku.
Ko kaže da ne stiže, LAŽE, on jednosatvno NEĆE.