koliko kosta prosirenje sa monofazne na trofaznu stuju u edb u

darko darko

Ističe se
Poruka
2.561
nemogu da nadjem ni jedan link, znam d aje bilo oko 28000 sada mi neko spomene 57 000, e ***, imam monofaznu, imam trofazi kabal od bandere, smo da se prikljuci
drugo pitanje, ovo bi stvarno voleo neko da mi resi, naime imam sat, tako sam kupio kucu koji je privremeno iskljucen, kako da ga aktiviram nemam ni jedan racun nista samo sat u strujemeru i nista vise, komsije su svi aktivirali, bilo je nacionalizovao, drzavno pa vraceno vlasnicima, ja nikako da uspem

Ako sam dobro razumeo ovu tabelu (iz 2009,te)

Povećanje snage ili prelazak sa 1f na 3f do 43,5 kW; Urbanistički uslovi – tehnički uslovi iste snage Iznos 4.880,40 Din. PDV 878,47 Din. Ukupno 5.758,87 Din.

Povećanje snage ili prelazak sa 1f na 3f do 43,5 kW; Urbanistički uslovi – tehnički uslovi iste snage - izmena na zahtev kupca Iznos 2.440,20 Din. PDV 439,24 Din. Ukupno 2.879,44 Din.

šta se od ovoga gleda?
Osim toga..nešto mi sumnjiva ova cena, mnogo je jeftino ako je to to..a?

Ako sam dobro razumeo ovu tabelu (iz 2009,te)

Povećanje snage ili prelazak sa 1f na 3f do 43,5 kW; Urbanistički uslovi – tehnički uslovi iste snage Iznos 4.880,40 Din. PDV 878,47 Din. Ukupno 5.758,87 Din.

Povećanje snage ili prelazak sa 1f na 3f do 43,5 kW; Urbanistički uslovi – tehnički uslovi iste snage - izmena na zahtev kupca Iznos 2.440,20 Din. PDV 439,24 Din. Ukupno 2.879,44 Din.

šta se od ovoga gleda?
Osim toga..nešto mi sumnjiva ova cena, mnogo je jeftino ako je to to..a?

Meni su u Rumi rekli da je cena prelaska oko 80.000 dinara. Na moje pitanje kako tako mnogo kada vec imamo monofaznu, rece mi covek "pa umanjili smo redovnu cenu uvodjenja za 40.000... Inace je 120.000 dinara". Dakle, ovo sa 5-6.000 mi izgleda kao neka zvrcka. I na sajtu Elektrovojvodine pise da je uvodjenje trofazne struje (dakle za nove potrosace) 75.000, a cika koji to radi u Rumi kaze da oni naplacuju 120.000.

Није никаква безвезна информација, већ се ради о томе да сам поставио линк до београдске дистрибуције а то, да се разликују услови и цене од дистрибуције до дистрибуције је одавно познато. Једино што је заједничко је цена киловата.
Тако, рецимо, београдска дозвољава да се извуче сигнал за јефтинију тарифу а војвођанска не дозвољава, па мораш да комбинујеш разне тајмере који не зависе од напајања. Ова цена која је наведена за Руму је иста као и цена зрењанинске дистрибуције. При томе, они постављају и бројило и ормане који су типски и не дају кључ власнику, иако су главни осигурачи у том орману.
Ко се ту и за колике паре узидао, можда ћемо некад и сазнати.
Дакле, линк је према ЕДБ-у и цене су за подручје Београда. Постављач није дефинисао место дешавања, па је то и прилика да се упореде цене ових услуга са разних подручја.

Žiskare, jesi ti to proverio?
Malo je neverovatno da je cena za BG 5 soma, a za Rumu 24 puta više..

Уводио сам трофазну преко монофазне на територији општине Зрењанин. То је цифра у Војводини. С тим да ти они испоруче и наплате дигитално бројило и орман. Не можеш сам да набављаш.
А могу да проверим папире за Београд од пре 4 године, имао сам исти случај. Погледаћу поподне па ћу да саберем трошкове.

Ja i dalje ne mogu da verujem da je razlika tako drasticna, iako je tacno da u cenu u Vojvodini ulazi i ormaric i svi osiguraci, kao i do 25 metara kabla (od bandere do ormara). Ali da je razlika tako velika?! Jos vise sam sumnjicav koliko to zaista kosta, posto na sajtu Elektrovojvodine postoji samo jedan cenovnik i u njemu je cena drasticno niza od one koju Rumljani naplacuju.

ajde baš me zanima koliko je sad za BG

Ево, са малим закашњењем.
Трошкови прикључка, са изменом монофазног прикључка трофазним, мој орман и бројило, 22.000,00 цирка. А за цирку спремиш и пар пива за мајсторе па они провуку кабл где хоћеш и како хоћеш...14.000 је енергетска сагласност + 8000 прикључење, преглед мерног места и уградња бројила.

citam nije mi jasno, imam trofazni kabl, od bandere, imam sanduce, koliko treba da dopatim za trofaznu, pre godinu dve sam pitao i trazili su mi 28000 dinara, sada je skuplje mnogo.
Jos jedno meni vrlo vazno pitanje,imam jos jedan sat u ormaricu koji je bivsi vlasnik privremeno ugasio, kako da ga aktiviram, nemam broj, nemam racun nemam nista, samo broj na satu serijski, bio sam kod prijatelja u EDB kaze da nezna kako, komsija je nasao nacin i aktivirao, za mene neznaju kako

citam nije mi jasno, imam trofazni kabl, od bandere, imam sanduce, koliko treba da dopatim za trofaznu, pre godinu dve sam pitao i trazili su mi 28000 dinara, sada je skuplje mnogo.
Jos jedno meni vrlo vazno pitanje,imam jos jedan sat u ormaricu koji je bivsi vlasnik privremeno ugasio, kako da ga aktiviram, nemam broj, nemam racun nemam nista, samo broj na satu serijski, bio sam kod prijatelja u EDB kaze da nezna kako, komsija je nasao nacin i aktivirao, za mene neznaju kako
Па питај комшију.
Пошто ти сви одговори овде нису разумљиви.

:eek: Meni sad nista nije jasno. Mi smo zvali elektrodistribuciju telefonom, rekli su nam da odemo, cini mi se, do ulice Gavrila Principa da nam tamo detaljno objasne sta je tacno potrebno i koliko sta kosta.
Potrebno da ekipa izadje na teren sto se placa. Neka taksa je samo 30.000, novi ormar, brojilo, osiguraci...
Posle sam sa strane nacula da se stavlja i neki limitator, pa ako hoces za 32A, onda opet neka taksa. Pominju ljudi razne cifre, do 160.000 din da ih je sve ukupno kostalo.
Prilicno su nas demoralisali raznim informacijama. Kada postavimo nove kablove u stanu i zavrsmo renoviranje stana otici cemo da vidimo koliko sve to ukupno kosta i koja je tacno procedura.

Poslednja izmena:

Back