KOLIKO JOŠ???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kako vi sve gledate crno na belo.niko ne zna dok se ne nadje u toj situaciji.najlakse je reci, razvedi se.mnogi brakovi imaju razlicite krize pa ipak opstaju.neko pije,neko radi previse,neko je previse sa drustvom,nekom je mama zakon,nekog boli uvo za kucu i zivi kao gost,neko je stalno umoran i nezadovoljan,neko je sebican,neko voli da se kocka,neko ne zna da iskaze osecanja,nekom je mali,nekom je veliki al mlitav...a neko je ljubomoran.pa zar treba svi ovi da se razvedu?najvaznije je da li postoji ljubav i zelja da se opstane zajedno,sve ostalo su samo stepenice na gore ili dole.

Definiši krizu.. Ako je kriza povremeni loš period u životu koji se desi i prođe, oni koji ne mogu da ga prevaziđu treba da se razvedu. Samo kukavice su spremne da ćute i trpe sve ono što si ti navela u svom postu kao "normalnu bračnu krizu"
U njenom slučaju, ništa od toga nije u pitanju... Njoj se "desilo" odnosno naletela je na baju kome nije mogla da odoli što znači da je njen bračni život do tada ionako bio jadan i nezadovoljavajući.. Ona je to priznala i sad se kaje zbog toga, a njen muž, koji bi odavno otišao da ima mozga i ponosa, kinji je zbog njene a i svoje slabosti jer ne može da krene svojim putem.

Mnogo će vode proteći dok poneki shvate da je život uvek premijera, nema reprize... I ako dopustiš da trpiš i budeš žrtva na bilo koji način, šteta je što si se uopšte i rodio. Treba poživeti i proživeti.

Mislim da sam odgovor ustvari znala,ali se ipak nadam... Tako bih volela da je sve,ne kao pre,nego lepše. Da nestane ona senka sa njegovog lica... Ponekad kad mi prekipi,kad ne mogu više da izdržim njegovu psihičku torturu,prasnem da hoću razvod i to odmah,a onda prasne i on da hoće isto,ali mi nešto kasnije kaže da dobro razmislim šta hoću i sve ubrzo "zaboravi". Kako se ovo dijagnostikuje? Jel to i on izgleda ima strah od promena? Mislim da je suština problema u tome što me nije voleo onako kako meni treba. I boli činjenica da se oprašta Kurti i Murti,a ja nisam zaslužila još jednu šansu posle toliko zajedničkih godina vernosti.:(
Strah od promena je kod svih najveća kočnica, bilo šta da je u pitanju. On je, izgleda, procenio da ti nemaš "petlju" da se razvedeš, i da može da se ponaša kako hoće ti ćeš sve trpeti, "jer si krivac". Ne vredi da dozvoliš da te istera iz takta, pa da onda praskaš, bolji je način da mu na prvi nagoveštaj takvog ponašanja odmah vrlo ozbiljno kažeš da ti to nećeš više trpeti. Mora da naleti na trvrdo! Tu se pojavljuje rizik da ga izgubiš, ali može i da pomogne da shvati da je "pročitan" i da ne može dalje tako da se ponaša. Ne znam u čijem stanu živite, ali moja prva misao, kad me neko maltretira, je da zalupim vrata za sobom - da se izvali okvir! Pa neka onda druga strana razmišlja šta će, i kako će da te vrati. Svako ima svoj način, pa verovatno imaš i ti neki svoj, uradi sve što misliš da će "upaliti", samo nemoj dozvoliti da ti život prolazi uludo.

Drage moje,mislite li da je dovoljno dve godine za uvideti može li on da vam oprosti što ste zgrešili ili ne? Ima li svrhe više čekati i nadati se kad stvari i sada deluju tako sveže,kao da su se juče desile? Bojim se da samo gubim vreme nadajući se,jer je i dalje tako ljut i povredjen,čak mi se čini da vremenom postaje sve neprijatniji povremeno.

ono sto te ne ubije to te ojaca. glavu gore i kreni dalje. znam da je tesko i da je uvek sve ovo lako reci kada su tudji problemi u pitanju, i znam da je svakom svoja muka najteza, ali tako ces upropastiti sebe i mozda propustiti sansu. probaj direktan razgovor i ako vidis da tu nicega nema, okreni novi list. sve najlepse! :heart:;-)

penelopa, ha, šta reći?
mislim da se ti nisi iskreno pokajala u srcu zbog preljube i zato tvoj suprug ne može da ti oprosti, u smislu da te ponovo prihvati kao nekad.

stvar je prosta, postoji tu sled koraka, praštanju treba da prethodi iskreno kajanje, koje je produkt osećanja krivice a koje je produkt uviđanja i priznavanja greške

dok god ti umanjuješ ono šta si učinila i na osnovu tih argumenata nebitnosti i kako se to neće nikad više ponoviti, te monogamnosti, tražiš oprost, to neće piti vodu. dakle, valjalo bi najpre u sebi stvarno počistiti, a ne da meteš pod tepih.

moraš krenuti u srce stvari, i zauzeti kritičkiju poziciju prema sebi, od one koju muž ima prema tebi. ali iskreno. no sad je možda malo dockan?

i to je to, kada bih ja video da se moja neverna žena doista kaje, čak toliko da mi oprost i ne traži, svesna kakvu je izdaju počinila, možda bih tada u srcu osetio i pronašao neku novu snagu da je ponovo prihvatim i da krenemo iznova....

zaborawi ga i furaj napred..pokwaren ruchak ne walja podgrewati pa tako ni tebi ne treba wishe on koji ne moze da ti oprosti (mada ne znam shta je upitanju ali shtagod da je) i zawlachi te 2 godine..nije te wredan sigurno..

Topmodelsice, ti bi trebalo da sedis na vrhu planine, a mi da se bosonogi veremo do tebe po pouku.
Neverovatan savet :)

Neki ljudi, neke stvari ne mogu nikad da oproste.
A ponekad nam i kažu, recimo, prevaru ti nikad ne bih oprostio...
Nezgodno je samo ako učinite nešto za šta ne biste ni naslutili da će izazvati tako strašne posledice i da je neoprostivo.
Ako vam je stvarno žao, a ta osoba ne oprašta, ona je to možda nešto što samo Bog može oprostiti.

S druge strane, sad ne govorim o prevari, koja je ovde bila konkretno tema, ako ste pogrešili negde, možda je i partner tu malo kriv. Najčešće su oboje krivi, ili još i sudbina kleta pride.

Da je sve bilo idealno i lepo i pre, ne bi joj padalo na pamet da prevari muža..E sad pošto očigledno nije,desilo se šta se desilo...Direktan i otvoren razgovor po meni su jedino rešenje. Kakav god bio ishod verujem da će biti bolji od ovog kakvo je sada.

Drage moje,mislite li da je dovoljno dve godine za uvideti može li on da vam oprosti što ste zgrešili ili ne? Ima li svrhe više čekati i nadati se kad stvari i sada deluju tako sveže,kao da su se juče desile? Bojim se da samo gubim vreme nadajući se,jer je i dalje tako ljut i povredjen,čak mi se čini da vremenom postaje sve neprijatniji povremeno.

Svaka zena kad "zgresi muzu" treba da razmisli i to pazljivo razmisli zasto je Andjelija udarila svoga muza Banovic Strahinju i time pomogla Turcinu koji ju je oteo i s kojim je ucinila preljubu.:p
Moze biti da se zaljubila, Turci su znali ugoditi zenama, poznavali mnogo toga sto nasi nisu, a mozda je stala na Alijinu stranu zato sto je znala da je kasno i da joj muz svakako nece nikad oprostiti bez obzira sto je dosao po nju.

Ako ne oprasta ni posle dugo vremena najbolje je prekinuti tu mucnu atmosferu. Vreme ublazi ali nece izbrisati njegovo tako tesko secanje, jos ako se podlo sluzi tudjim kajanjem i grizom savesti da bi postigao neke ciljeve onda bez razmisljanja olaksati odlaskom zivot i sebi njemu.

Doduse neke zene ostanu u braku i rado trpe prebacivanja, uvrede pa cak i maltretiranja nadajuci se da ce tako okajati greh koji su pocinile.

Stvar izbora svakog pojedinca.

Ni ovo nije odgovor na ovaj prvi citirani post vec samo onako neko napisano misljenje o posledicama preljube.

Poslednja izmena:
..... s obzirom da je nas mentalitet takav da zena kad prevari to je neoprostivo dok muskarac kad vara on je faca,tesko koja ce biti postedjena !!!! zato treba da se ponasas kao da nisi nista lose uradila sem sto si probala nesto u zivotu cemu nisi mogla da odolis !!!!!! ma daj ba treba zivjeti , zivot je JEDAN

jao ej
ja kad sam bila mala nikako nisam uspela da shvatim ni što je ona zveknula strahinju, ni što joj je on... oprostio... eeeee ko zna kakav je baja bio taj vlah alija

I ja sam prvo na to pomislila ali ni za zivu glavu nisam smela na glas izgovoriti jer nastavnica je tvrdila da je Andja zelela da joj muz umre jer mu od sramote nije mogla u oci pogledati, a ja sam nesto sumnjala u tu analizu...:think:
Profesor u srednjoj je dao mogucnost da je Andjelija kao nevesta i slaba slucajno promasila :eek: a neki opet tvrde da je Alija bio smrdljivi okupator a u takve se niko ne zaljubljuje ( ti zasigurno ne poznaju prevrtljivu zensku cud) :) nego je Andjelija kao svaka smizla uplasila se kazne koja je u ono vreme bila obavezna za zene preljubnice a to je oduzimanje vida.
Bilo sta bilo on je njoj oprostio i to pre koliko godina u kakvom drustvu i medju kakvim ljudima i obicajima a postavljacici teme nece da oprosti danas kad je sve skoro pa normalno! ;)

Da li ćeš se postaviti kao Penelopa koja će čekati svog Odiseja još ko zna koliko godina..odlučićeš samo ti.
Svi mi koji ovdje nešto kuckamo bez obzira na dobrostivost i iskrenost naših namjera,ne možemo ti pomoći.Činjenica je samo jedna i ona je gorka..nestalo je povjerenje.
A kad se to desi,onda nema nazad.Ponekad ljubav i želja za ostankom u zajednici zvanoj brak,nisu dovoljni..u svakom slučaju,sretno:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back