koliko je vazan...

mackica ns

Poznat
Poruka
7.784
sex u vezi?
Ima mnogo tema o tome kako veza odlično funkcioniše, ali problem je u lošem sexu. Pa, šta vi mislite, koliko dobar sex može da održava jednu vezu, ili koliko loš sex može da je uništi...

I da li često svađe završavate dobrim sexom?

mackica ns:
sex u vezi?
Ima mnogo tema o tome kako veza odlično funkcioniše, ali problem je u lošem sexu. Pa, šta vi mislite, koliko dobar sex može da održava jednu vezu, ili koliko loš sex može da je uništi...

Mozda kad ste mladjiji ali ako vi ste stariji onda sta? Dobro kad se moze ali to ne znaci da ako nije moguce da nema veze imati vezu sa tvojim.

Ako je sex bitan i tebi i njemu kao individuama, a nije vam dobar-tada slede problemi u vezi. A, ako vam kao individuama sex nije bitan-tada vam je svejedno kakav je. Mom decku i meni je, na primer, oboma bitan i ponasamo se u skladu sa tim stavom, sto bi znacilo da ga cesto upraznjavamo i da je odlican! 8) Nisam bas sigurna da bi nam cela veza bila tako lepa da nam ta komponenta ne valja...

anjaanja:
Ako je sex bitan i tebi i njemu kao individuama, a nije vam dobar-tada slede problemi u vezi. A, ako vam kao individuama sex nije bitan-tada vam je svejedno kakav je. Mom decku i meni je, na primer, oboma bitan i ponasamo se u skladu sa tim stavom, sto bi znacilo da ga cesto upraznjavamo i da je odlican! 8) Nisam bas sigurna da bi nam cela veza bila tako lepa da nam ta komponenta ne valja...
lepo receno :wink:

Bila sam pet godina u vezi u kojoj sex nije funkcionisao, prvenstveno zbog mene...
Danas ne bih ni minut provela s tim muskarcem, bez obzira sto mi je skidao zvijezde s neba...
Jer, nisam ja njega voljela... Voljela sam samo paznju koju mi poklanja, to sto me voli i sto imam na koga da se oslonim...
Bio je to bijeg od zivota, usamljenosti, razocaranja nakon prethodnih propalih ljubavi...
Bila sam kukavica i to platila sa tih pet dragocjenih godina provedenih s nekim pogresnim, umjesto da idem dalje i trazim nekog ko ce u meni probuditi emocije, ko ce mi uzburkati misli i strast...
Da, sex je refleksija osjecaja...

Sex ne moze sam po sebi, ma koliko dobar bio da odrzava jednu vezu, ukoliko tu nema i drugih kvaliteta. Sa druge strane, moje je misljenje, da bez dobrog sexa ne moze biti ni dobre veze. Dakle, to je samo jedan od uslova koji moraju biti ispunjeni.

Gazdarica:
Bila sam pet godina u vezi u kojoj sex nije funkcionisao, prvenstveno zbog mene...
Danas ne bih ni minut provela s tim muskarcem, bez obzira sto mi je skidao zvijezde s neba...
Jer, nisam ja njega voljela... Voljela sam samo paznju koju mi poklanja, to sto me voli i sto imam na koga da se oslonim...
Bio je to bijeg od zivota, usamljenosti, razocaranja nakon prethodnih propalih ljubavi...
Bila sam kukavica i to platila sa tih pet dragocjenih godina provedenih s nekim pogresnim, umjesto da idem dalje i trazim nekog ko ce u meni probuditi emocije, ko ce mi uzburkati misli i strast...
Da, sex je refleksija osjecaja...

Pitanje od mene, ne bas vezano za temu, mada , zasto da ne :

Ovako , ozenjen sam , i nalazim se u sitaciji tvog bivseg...nisam bas sposoban da joj skinem zvezde (malo je visoko) , ali od mene je dobila sve za ovih 8 godina sto je trazila(naravno,u okvirima normalnog i novcanika)...Za uzvrat u sex-u nije pruzila mnogo(recimo , kao i ti sa tvojim bivsim),i jos uvek ne pruza mnogo...Tvrdnje o ljubavi su konstantne, i na tome se sve zavrsava...od kaludjera nismo odmakli i to mi mnogo smeta...
E , sad , po tvojoj prici(a verovatno i jos neke od gospodja,koje se jos uvek nisu pojavile u ovoj temi)znacilo bi da ona nije sa mnom zadovoljna....i sta je meni sad raditi u takvoj situaciji...mislim, malo sam se sad zaglupio u prici,ali sustina ove moje price je pitanje za sve gospodje i gospodjice ovoga sveta...
Koliko jedan prosecan muskarac(recimo porodican tip)treba da dozvoli sebi u udovoljavanju zenskom polu...
Recimo posteno da muskarci zenama udovoljavaju uglavnom zbog sex-a...i mislim da je normalno da ocekujemo nesto u kompezaciji...jer...(pricam konkretno o porodicnom zivotu)...sta to porodicna zena moze pruziti muskarcu kao satisfakciju osim sex-a...da opere sudove - NE , da opaja prasinu - NE , da opere ves - NE , da spremi rucak - NE , da odvede decu u obdaniste - NE................
Sve te stvari (porodican) muskarac moze uraditi i bez zene...i za sta ce mu zena...NIZASTA...osim za sex...
I onda , u jednom trenutku se vracamo na temu...KOLIKO JE VAZAN SEX U VEZI?
MNOGO JE VAZAN >>> JER BAZ NJEGA NEMA NI VEZE >>>

P.S.
Podpitanje...
Koliko muskarac treba da trpi da bi ostao u vezi...

Moze da je odrzava mnogo duugo...
Meni se desilo.Magnetska privlacnost.Seks,mazenje i dodiri po celu noc.Vrlo cesto.To je bila takva telesna privlacnost da nikada nismo okretali ledja jedno drugome dok spavamo,a svaki put kada bi se neko od nas dvoje probudio poljubio bi onog koji spava.Neverovatna fizicka privlacnost.Ne seks,nego umetnost.I tako nekih 11 meseci,a trebalo je da traje maksimum 3.Jer vec tada je bilo ocigledno da smo nebo i zemlja,da mi jednostavno nemamo o cemu da razgovaramo.I sad kad se cujemo,jer bilo bi opasno da se vidimo,cesto se zapitamo-kako to da je Bog stvorio 2 potpuno razlicite osobe,koje nemaju nista zajednicko,a koje se toliko privlace.Valjda je to strast u pravom smislu te reci.

Meni je recimo seks jako bitan.Ne mora da bude extra,ali neki minimum mora da funkcionise.Nikada,recimo ne bih bila sa nekim ko pati od preuranjene ejakulacije,da budem slikovita,posto vidim da ima i takvih problema u mom okruzenju.Dakle o.k. sex uz dobru komunikaciju i zrele emocije.Bez toga ne vredi.Ako mi seks na pocetku veze dobrim delom ne odgovara,prekidam je na vreme.Uopste je ne nastavljam.Mislim da se po ponasanju osobe u toku sexualnog odnosa,pogotovo kada to radite prvi,drugi put,moze mnogo da se zakljuci o samoj osobi.

dud:
Ovako , ozenjen sam , i nalazim se u sitaciji tvog bivseg...nisam bas sposoban da joj skinem zvezde (malo je visoko) , ali od mene je dobila sve za ovih 8 godina sto je trazila(naravno,u okvirima normalnog i novcanika)...Za uzvrat u sex-u nije pruzila mnogo(recimo , kao i ti sa tvojim bivsim),

... ispade kao da je kupujesh da ti da dobar sex!!!
zato i ne uspeva!!! plati onda nekoj devojci poshtenije je

i jos uvek ne pruza mnogo...Tvrdnje o ljubavi su konstantne, i na tome se sve zavrsava...od kaludjera nismo odmakli i to mi mnogo smeta...

ej znash ti kakvi su danasnji kaludjeri :roll: ok ovo je mimo teme

Evo još jednog podpitanja...
Znači, česte su situacije da se slaganje u vezi i slaganje u sexu ne poklapaju. Recimo, da vam veza savršeno funkcioniše-volite se, poštujete, razumete, podržavate etc., ali jedno od vas ima mnogo veći libido. To nezadovoljstvo polako preti da uništi vašu savršenu vezu...Pa, da li biste se složili da ovaj drugi (bilo muško ili žensko) svoje čisto sexualne potrebe ispunjava na nekom drugom mestu uz vaše znanje, i saglasnost...
I vuci siti, i ovce na broju!

E , sad , po tvojoj prici(a verovatno i jos neke od gospodja,koje se jos uvek nisu pojavile u ovoj temi)znacilo bi da ona nije sa mnom zadovoljna....i sta je meni sad raditi u takvoj situaciji...mislim, malo sam se sad zaglupio u prici,ali sustina ove moje price je pitanje za sve gospodje i gospodjice ovoga sveta...

evo, jedna gospodja, da kaze nesto...
U pocetku je bilo bez veze, oboje smo znali za bolje, i to za one hemijske varijante o kojima prica S.K.V.O. Toga izmedju nas nije bilo, nema ga ni dan danas, ali je sex dobar. Vremenom smo se opustili, naucili sta ko voli, sta kome prija, istrazivali, eksperimentisali, radimo to i dan danas i kako vreme prolazi sve je bolje i bolje. E, sad, nije da ne pozelim "hemiju" s vremena na vreme ali, kako svi ostali aspekti funkcionisu kako treba, ne bunim se, dobro mi je ovako.

mackica ns:
sex u vezi?

Без одличног секса нема одличне везе, под условом да су обоје сексуална бића.

Мада постоји и та платонска љубав, али ми се чини да у њој могу да учествују само
В Е О М А чудна људска бића...

Никад се нисам посвађао са садашњом девојчицом, наравно било је препирки али свађа-никад.

igrutin1:

evo, jedna gospodja, da kaze nesto...
U pocetku je bilo bez veze, oboje smo znali za bolje, i to za one hemijske varijante o kojima prica S.K.V.O. Toga izmedju nas nije bilo, nema ga ni dan danas, ali je sex dobar. Vremenom smo se opustili, naucili sta ko voli, sta kome prija, istrazivali, eksperimentisali, radimo to i dan danas i kako vreme prolazi sve je bolje i bolje. E, sad, nije da ne pozelim "hemiju" s vremena na vreme ali, kako svi ostali aspekti funkcionisu kako treba, ne bunim se, dobro mi je ovako.

Ijuuu, ne daj bože da nisam zadovoljna... ja sam od onih koji ne bi mogli biti u takvoj vezi. temu sam postavila samo da proverim da li sam normalna...

S_K_V_O:
Moze da je odrzava mnogo duugo...
Meni se desilo.Magnetska privlacnost.Seks,mazenje i dodiri po celu noc.Vrlo cesto.To je bila takva telesna privlacnost da nikada nismo okretali ledja jedno drugome dok spavamo,a svaki put kada bi se neko od nas dvoje probudio poljubio bi onog koji spava.Neverovatna fizicka privlacnost.Ne seks,nego umetnost.I tako nekih 11 meseci,a trebalo je da traje maksimum 3.Jer vec tada je bilo ocigledno da smo nebo i zemlja,da mi jednostavno nemamo o cemu da razgovaramo.I sad kad se cujemo,jer bilo bi opasno da se vidimo,cesto se zapitamo-kako to da je Bog stvorio 2 potpuno razlicite osobe,koje nemaju nista zajednicko,a koje se toliko privlace.Valjda je to strast u pravom smislu te reci.

Meni je recimo seks jako bitan.Ne mora da bude extra,ali neki minimum mora da funkcionise.Nikada,recimo ne bih bila sa nekim ko pati od preuranjene ejakulacije,da budem slikovita,posto vidim da ima i takvih problema u mom okruzenju.Dakle o.k. sex uz dobru komunikaciju i zrele emocije.Bez toga ne vredi.Ako mi seks na pocetku veze dobrim delom ne odgovara,prekidam je na vreme.Uopste je ne nastavljam.Mislim da se po ponasanju osobe u toku sexualnog odnosa,pogotovo kada to radite prvi,drugi put,moze mnogo da se zakljuci o samoj osobi.

Jao, ljudi, pa ja sanjam o ovakvoj temi. Pomagajte, ja sam isto tako bila 4 godine u ovakvoj vezi gde je strast bila prejaka, a od pocetka smo bili svesni da se dosta razlikujemo. I sad smo raskinuli, jer, kao, necemo dobro funkcionisati u buducnosti, ali se jos zelimo. Nemam sta da pricam s njim kad se cujemo, ali kad se vidimo - sve se zaboravlja. Jednom smo vec prekinuli, pa smo se pomirili cim smo se videli.Sta da radim!? Ko zna sta cu kad ga sledeci put vidim. Dokle ce to trajati? 4 godine je mnooogo! :(

mackica ns:
sex u vezi?

Sex je svakako jako, jako, jako bitan. Nekima i najbitniji. Onaj ko bi mi rekao da mu nije bitan ili da je negde poslednji na lestvici, mislila bih da se folira ili da sa tom osobom nesto nije u redu.
Dobar sex svakako pozitivno utice na vezu, ali opet, ako neke druge stvari nisu ispunjene (poverenje, razumevanje...), onda ni sex vise nije toliko znacajan. Sve je to u glavi...

Nikada mi se nije desilo da svadju zavrsim sexom, ali mi svakako to zvuci jako zanimljivo... :D

Sex ne mora da bude najbolji u zivotu, ali mora da bude dobar. Inace, ma koliko mi pricali o ljubavi krecu nezadovoljstva ako je los sex...
A sada pitanje da li bih ga pustila da zadovoljava svoj libido na drugom mestu ako ja ne mogu da odgovorim na sve njegove potrebe... jok! Verujem da na svetu ima neka koja bi ga (i njegov libido) ispunila u kompletu, pa neka ide da je trazi. I da zaboravi put nazad... Strogo, ali sta da se radi. Ni meni ne bi dopustili istu situaciju.

Back