Koliko je teško potrošiti tuđih 13 miliona dolara

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
333.450
dolari1.png


Čovek iz Indijane koji je celog života štedeo, u testamentu je napisao da ostavlja 13 miliona dolara u dobrotvorne svrhe, ali nije naveo kome, ili kojoj organizaciji dodeljuje novac.Milioner iz Indijanapolisa Teri Kan, želeo je da neverovatnih 13 miliona dolara dodeli u dobrotvorne svrhe posle smrti, ali u testamentu nije precizirao primaoce, pa je sada na njegovom advokatu da taj novac podeli

Teri Kan je 30 godina radio u Upravi za veterane, umro je 2021. godine bez uže porodice kojoj bi ostavio svoje bogatstvo.
Kan je u svom testamentu naveo da njegovo bogatstvo treba donirati u „dobrotvorne svrhe“, ali nije naveo nijednu posebnu organizaciju koju bi finansijski podržao.
Kanov advokat Dvejn Ajzaks rekao je da je Kan „bio neverovatno štedljiv,“ i da čak nije imao mobilni telefon jer je mislio da je preskup.

Nakon što je njegov klijent umro, advokat je dobio zadatak da pozove desetine lokalnih neprofitnih organizacija i u suštini im ponudi – milione.
„Verovatno tri ili četiri organizacije su ostale bez novca jer njihovi predstavnici nisu prihvatili da razgovaraju sa mnom“, rekao je Ajzaks.
Izvršni direktor neprofitne organizacije koji je prihvatio njegov poziv prisetio se kada je prvi put čuo Ajzaksov šokantan upit.

„Prva stvar koju je rekao bilo je: ’Šta biste uradili sa milion dolara?‘“, priseća se Emi Hildebrand, izvršni direktor organizacije za pomoć veteranima i njihovim porodicama u Indijani.Nije bio jedini koji je bio zapanjen pozivima advokata.
Margaret Šihan, izvršna direktorka Teachers’ Treasures, organizacije koja deli pribor za učionice, škole i nastavnike, dobila je 1,5 miliona dolara, što je otprilike duplo više od njihovog godišnjeg budžeta.

„Bio je to čin neverovatne ljubaznosti“, rekla je Šihanova.
„Nismo mogli da verujemo, to je bilo kao san. Razmišljali smo o tome da li je taj novac stvaran“, izjavila je Džuli Henson, potpredsednica u organizacoiji Coburn Place
koja podržava žrtve nasilja u porodici, i koja je takođe primila finansijsku pomoć.

Kako Ajzaks navodi, njegov klijent Kan je živeo u skromnoj kući, vozio je staru „hondu“ i tražio je da se novac, kada premine, ni slučajno ne potroši za plaćanje umrlice.
„Negde se sada smeje i gleda nas. Da je kojim slučajem njemu dodeljen ovakav zadatak koji ja sada imam, izvukao bi se od toga, bez sumnje“, rekao je Ajzaks.

link
 
U redu je što je donirao u dobrotvorne svrhe ali ne razumem da neko pored tolikih miliona dolara uskracuje sebi mnogo toga
Niko nece novac poneti u grob..ne treba rasipati novac ali treba i ziveti i bar platiti sebi mobilni telefon :lol:

13 miliona dolara..pa stvarno mi sada pada ju na pamet nekoliko stvari na koje bih trošila svoj novac i uživala zajedno sa meni dragim ljudima :D
 
Stednja vrenom prelazi u naviku i ti koji stvaraju visak cesto zaboravljaju da ga trose ..Posao na Zapadu je prestiz a uspeh se ne gleda po milijonima koje neko ima vec po kapitalu kojeg je izgradio ...Tera te sistem da tako razmisljas a tih milionera koji nemaju ni potomaka koji ce uzivati u onom sto im je otac stvarao ima mnogo ..Jednostavno trcanjem za karijerom im pojede svo vreme
 

Back
Top