Koliko je sistem ''Pronađi me'' uspešan u trenutom slučaju nestanka deteta?

Lagerta

Supermoderator
Poruka
30.591
Medijski haos nastao nakon nestanka deteta je obesmislio ovaj sistem, jer umesto da se bave činjenicama i dokazima, svi se bave nagađanjima, osudama i procenama svih uključenih u ovu istragu. Mislim da smo mi daleko od shvatanja suštine ovog sistema a to je pravovremeno delovanje bez uplitanja žutih novina ...

Medijski haos nastao nakon nestanka deteta je obesmislio ovaj sistem, jer umesto da se bave činjenicama i dokazima, svi se bave nagađanjima, osudama i procenama svih uključenih u ovu istragu. Mislim da smo mi daleko od shvatanja suštine ovog sistema a to je pravovremeno delovanje bez uplitanja žutih novina ...

Taj sistem nije svemoguć, pomogao je da se prikupi velika pažnja na traženje. Ako se ispostavi da ovo nije običan nestanak nego pažljivo isplanirano krivično delo, onda je to potpuno druga stvar.

Taj sistem nije svemoguć, pomogao je da se prikupi velika pažnja na traženje. Ako se ispostavi da ovo nije običan nestanak nego pažljivo isplanirano krivično delo, onda je to potpuno druga stvar.

Šta više, ako se ispostavi da je u pitanju neko krivično delo, na primer prodali dete, da im se pored kazne naplate i sve sms poruke kao i sve dnevnice i troškovi potrage.

Mislim na situaciju kada su se novinari sjatili na mesto događaja i unuštili neke tragove i ako ih je bilo, recimo. Ali u tom slučaju, nije sistem Pronađi me , kriv već neviđena burna reakcija na takav način potrage za detetom. Mnogi su dobijanje sms poruke shvatili kao znak da krenu sa teorijama koje zaista mogu ometati istragu.

Чињеницама вероватно располажу органи којима је то надлежност.
Све из медија треба узети са резервом.
Пронађи ме није лош вероватно ће се временом унапредити.

Чињеницама вероватно располажу органи којима је то надлежност.
Све из медија треба узети са резервом.
Пронађи ме није лош вероватно ће се временом унапредити.
И ја се надам да ће из ових погрешних поступака извући неки закључак шта треба радити. Само се плашим сензационализма коме смо склони а који у оваквим случајевима само прави штету.

И ја се надам да ће из ових погрешних поступака извући неки закључак шта треба радити. Само се плашим сензационализма коме смо склони а који у оваквим случајевима само прави штету.
ллаујд.jpg

Ако је изјава тачна нике далеко од истине.
Нека се нико не увреди.

Mislim da je sistem značajan napredak u ovako delikatnoj i teškoj situaciji.
Mnogo je dilema i dalje.
Tačno vreme nestanka deteta, izjave majke, zašto je majka dovela decu u tom području punom šipražja, korova...
Neophodno je psihijatrijsko veštačenje roditelja, posebno majke.
Ne znam zaista, nadam se i želim da devojčica što pre bude nađena. Malena, napaćena duša, ko zna gde je sada i sa kim...
Tuga.

Medijski haos nastao nakon nestanka deteta je obesmislio ovaj sistem, jer umesto da se bave činjenicama i dokazima, svi se bave nagađanjima, osudama i procenama
Lešinari. Nije njima bitno da li je to dete živo i zdravo već samo senzacija i što više novinskih naslova. Ne čitam više ništa, mučno je sve ovo.

очигледно да систем и има неког смисла, јер је овом приликом неки наш човек у бечу, врв пратећи домаће медије и поменути аларм, ето, може бити и решио случај, барем што се тиче локације девојчице (ако се испостави да је уопште она)

очигледно да систем и има неког смисла, јер је овом приликом неки наш човек у бечу, врв пратећи домаће медије и поменути аларм, ето, може бити и решио случај, барем што се тиче локације девојчице (ако се испостави да је уопште она)
Naravno da ima, ali kako je ovo prvi put da se na taj način alarmira građanstvo, ima prilično i propusta, dozvola medijima da se toliko umešaju u sam slučaj, ali na negativan način.

Ma, tema je skretanje pažnje sa najvažnije funkcije "amber alerta" "žute poternice" da se aktivira ceo sistem i narod....ostalo je na ovima koji zloupotrebljavaju svaki sistem....koji ne vole ni jedan državni sistem jer im je konkurencija....sramota je pljuvati svaki sistem koji radi zbog stvaranja beznadja i pljačkaških mafijaških sistema...

Back