Koliko je realna ova mapa?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Зависи, који је извор ове мапе?
Mislim da su rekli da Crna Gora ima sansu 2028. tek, pa i to ako ispuni sve domace zadatke, a i da je Albanija tu negde.
Nego kako vi srpski evroentuzijasti planirate da edukujete javnost kad takve spremne države sa tako silnim privredama i bez ikakvih problema sa susedima kao što su Ukrajina i Moldavija budu primljene u EU a vama na vaš evropski entuzijazam budu ladno odgovorili da prijem Srbije zavisi od dobre volje Aljbanije, Hrvatske i Bugarske?

Neki najraniji termin za ulazak sljedeće države u EU je 2030+ godine.
Albanija i CG jesu otvorile sva poglavlja, zatvoriti će ih tek kad dokažu da ih primjenjuju i da nema nazad.

Tu su još i nova pravila da države članice mogu održavati referendume o primitku novih članova. To će biti veća prepreka i izazov za kandidate nego čitav proces pregovora zbog potrebe jednoglasnog pristanka svih država unutar EU, a države koje su sada kandidati većinom imaju loš imidž.

Podrška građana EU za pristupanje pojedinih kandidata
Prema najnovijem Special Eurobarometeru 564 (Europska komisija, februar-mart 2025.), podrška građana EU za pristupanje pojedinih kandidata varira. Ovi podaci dolaze iz ankete provedene među više od 26.300 ispitanika iz 27 članica EU-a, gdje se podrška mjeri pod uvjetom da kandidati ispune sve kriterije (npr. reforme u vladavini prava i borbi protiv korupcije).
Evo ključnih postotaka podrške na razini EU-a (prosjek svih članica):

Podrška građana EU za pristupanje kandidata (%)

Ukrajina 52%
Crna Gora 51%
Albanija 50%
Sj. Makedonija 49%
Moldavija 48%
Srbija 47%
Gruzija 46%
Bosna i Hercegovina 45%
Kosovo 43%
Turska 39%

(Izvor: Special Eurobarometer 564, Europska komisija 2025.)

Meni a verujem i mnogim Evropljanima nedostaje Evropa pre EU, kad su sve države imale svoju valutu i bile nezavisne, pre nego što je milionima imigranata iz nerazvijenih islamskih zemalja preplavilo mnoge države. To je bila Evropa, gde su sve države imale sopstveni identitet. Da lakše jeste putovati bez granica i sa jednom valutom, ali nije više to kao nekad. Mislim da bi Srbija izgubila dosta stanovništva kada bi se pridružila EU i da se ništa značajno nebi promenilo u Srbiji, zapravo mislim da bi i Srbija dobrim delom izgubila svoj identitet. Albanija i CG neka im je sa srećom, mogu samo zamisliti koliko će se Albanska mafija proširiti.

Poslednja izmena:
Nego kako vi srpski evroentuzijasti planirate da edukujete javnost kad takve spremne države sa tako silnim privredama i bez ikakvih problema sa susedima kao što su Ukrajina i Moldavija budu primljene u EU a vama na vaš evropski entuzijazam budu ladno odgovorili da prijem Srbije zavisi od dobre volje Aljbanije, Hrvatske i Bugarske?
Лако.
Криви смо ми, ФСБ у Србији, коефицијент IQ, ружна динарска раса. масна храна, нездрав живот, Тесла педер, Новак пропали тенисер.
Нешто је оргинално њихово, нешто преузимају од вас.

Deluje mi realno. Albanija, Crna Gora, Moldavija i Ukrajina iskreno žele da uđu i na putu su.

Srbija je koruptivna rusofilska kolonija i ne pokazuje želju za integracijom. Jedino ako neki novi režim ne napravi zaokret.
Moldavija i Ukrajina su najkorumpiranije zemlje u Evropi (Ukrajina je to bila čak i prije rata) i imaju najniži životni standard na starom kontinentu.

Prosječne plate u Evropi, najnoviji podaci.

Screenshot_20251121-080414.jpg

Poslednja izmena:
Moldavija i Ukrajina su najkorumpiranije zemlje u Evropi (Ukrajina je to bila čak i prije rata) i imaju najniži životni standard na starom kontinentu.

Jeste, zato što su bili (i još uvek su) pod uticajem Rusije. Sad pokušavaju da se "odlepe" i menjaju svoju sudbinu. Odma su ih stigle bombe. Jbg. Ali ako uspeju u nameri da pronađu svoju slobodu, razviće se kao i druge ex-sovjetske republike koje su ušle u EU.

Jeste, zato što su bili (i još uvek su) pod uticajem Rusije. Sad pokušavaju da se "odlepe" i menjaju svoju sudbinu. Odma su ih stigle bombe. Jbg. Ali ako uspeju u nameri da pronađu svoju slobodu, razviće se kao i druge ex-sovjetske republike koje su ušle u EU.
Kosovo i Albanija nisu pod ruskim nego pod američkim uticajem (Kosovo je bukvalno američki protektorat), pa su raspadi u svakom smislu. Belorusija je pod znatno većim ruskim uticajem nego Moldavija i Ukrajina, a uređenja je i ima viši životni standard od Moldavije/Ukrajine.

Kosovo i Albanija nisu pod ruskim nego pod američkim uticajem (Kosovo je bukvalno američki protektorat), pa su raspadi u svakom smislu.

Možda, ali rade na tome da to promene. Uskoro će i jedni i drugi prešišati Srbiju.

Nije isto kad želiš da radiš na sebi (što vidimo kod drugih) i kad ne želiš (što vidimo kod nas).

Belorusija je pod znatno većim ruskim uticajem nego Moldavija i Ukrajina, a uređenja je i ima viši životni standard od Moldavije/Ukrajine.

To je pitanje. Belorusija i Rusija represijom uteruju zadovoljstvo naroda. I onda sve deluje super. Ali to je samo fatamorgana. Jer da nema te represije, nezadovoljsto bi eksplodiralo.

crna gora je odavno stekla uslove za EU............njena politika je identicna EU........imaju vrhunsku mafiju, kriminal, ubistva, korupciju vecu od ukrajinske, politicare koji dolaze direktno iz podzemlja, izdajstva, na ulicama crnogorskih gradova opasnije nego u Gazi ..................mislim da je crna gora vodeca zemlja u EU sa najvisim vrednostima .........propisanim od Usrulje von der Lajen.
Sto se tice Srbije, prema danasnjem stanju, Srbija nema nikakve sanse za EU jer ne ispunjava ni jedan od evropskih uslova.
Jedino , ako "studenti u blokadi" ne promene nesto pa Srbija krene putem crne gore prema Briselu.

Kao što rekoh, ćacad očigledno živi od prodaje svoje pameti, teško da se drugačije mogu objasniti neki fenomeni

Iskreno, ja ptognoziram kolaps EU, ne mogu poltroni i beskicmenjaci doveka da robuju Briselu, pogotovo sad kad im je Amerika olrenula ledja, a ostali su sami u sankcijama koje sami sebi uvode protiv Rusije, iskreno ise mislim da ce odredjene drzave da napuste EU, e sad da li ce se primati po politickoj osnovi tipa Albanija, ili CG verovatno, sto se Ukrajine tice, ko zna sta ce na lraju uopste ostati od Ukrajine, ali ocigledno je da ne ispunjava ni jedan uslov, sto lobistima naravno me znaci nista, al madje se uvek neki Orban, ili Fico, sto imaju po koju trezvenu u glavi.

А посебно Србији треба диверзификација моћи (по редовном току ствари, да не буде моћ концентрисана на једном месту, у нашем случају Андрићев венац, већ да буде подела на извшрну, законодавну, судску, да и општине и градови имају своју власт и моћ, а не само један човек једна адреса).
Ovo zvuči lepo svako radi svoj posao-sve idealno! Međutim,malo(mnogo) je to dugačije u praksi. U ne tako davnoj prošlosti,mi smo imali tako nešto.Za vreme DOS-a,svako je vukao na svoju stranu,sve sami feudi,gordost "feudalaca" maksimalna-nije bilo један човек једна адреса,da neko sa autoritetom objedini i da vektor nekoj težnji ili cilju,već svako udarao gde je hteo to je vodilo ka haotičnosti.

Ovo zvuči lepo svako radi svoj posao-sve idealno! Međutim,malo(mnogo) je to dugačije u praksi. U ne tako davnoj prošlosti,mi smo imali tako nešto.Za vreme DOS-a,svako je vukao na svoju stranu,sve sami feudi,gordost "feudalaca" maksimalna-nije bilo један човек једна адреса,da neko sa autoritetom objedini i da vektor nekoj težnji ili cilju,već svako udarao gde je hteo to je vodilo ka haotičnosti.

Више ти се свиђа овај систем где је, од месне заједнице, па на даље све концентрисано на једном месту, на Андрићевом венцу?

Back