Koliko je opasan ovaj lik

Nazvaćemo ga Nenad (kao Nenad Čanak, to mi prvo pada na pamet)

Prijavljivala ga je u par navrata, ali on ima dobru priču sa njima (znaš ono, kodeks, ortaci, zezamo se, ima i žena među njima) i oni su u fazonu jao Nešo, budi dobar, no no, hehe baš si đavo... kapiraš
I onda se on smiri neko vreme, neće baš da ih ljuti i navuče hajp na sebe
Pa onda opet.
https://www.sigurnakuca.net/potrazi-pomoc/sos-telefoni

Mislim da bi ovi trebali da podignu malo jacu galamu, ja da sam zensko pozvao bih ali bez sve šale i objasnio sve od A so Š. Jer kapiram da su koliko-toliko autonomniji i ne zavise od tih lokalnih vezica. U svakom slucaju manje je cimanje nego da ide u policiju, ne kosta nista.

Poprilicno opasan.
Neka sve sacuva na nekoj fleskici, kod nekog od poverenja, na dva razlicita mesta. Mogu joj traziti telefon, a potom obrisati sve sa njega, i da nema dokaza.

Ili... stara metoda ubedjivanja, okliznuo se bananu u mracnoj ulici i pao na neciju pesnicu.

Ipak je nasilje preterano.
Ništa konkretno nije uradio
Jako mi je zao sto je bilo ko u ovoj situaciji, i nadam se da na nju to jos uvek nije uticalo drasticno.
Neka ne ceka da do toga dodje. Prethodno neka sacuva prepisku negde. Nazalost institucije slabo sta rade, svakavi profili ljudi tamo rade, moze ostati bez dokaza ako joj budu trazili telefon.

Pod hitno da prijavi, a ako planira da ide, nek pozuri

Misliš?

I ja tako mislim.

Mada nije rešenje samo bežati.

Zar institucije ne bi trebalo da rade svoj posao?
Apsolutno, ali na žalost, ono što imamo prilike da čitamo po hronikama mi ne uliva poverenje u institucije. Možda da kada se odseli, angažuje nekog pravnika i sa svim tim dokazima pokrene postupak iz grada gde ode, valjda nema svuda veze i protekcije.

Misliš?

I ja tako mislim.

Mada nije rešenje samo bežati.

Zar institucije ne bi trebalo da rade svoj posao?
Ako ti je prijateljica neka pozove one SOS telefone ili neka ide, neces mnogo da joj pomognes time sto ce da se razvlaci misao kakav je taj lik, iz ovog sto je receno sanse su 50/50 da nista ne uradi i samo se zavitlava ili da mu nekad padne na pamet, napije se i napravi katastrofu okurazen zaledjinom koju ima.

Preneću joj.
Nije situacija alarmantna, tip joj nije pretio.

Nego meni je tu interesantno ne toliko taj lik, on je možda samo opsednut ali bezopasan (a možda i nije), koliko odsustvo razumevanja ljudi koji su nadležni i olako prelaženje preko nekih stvari koje su očigledne i ozbiljne.
Kao nije to ništa, nije te stvarno napao.

Preneću joj.
Nije situacija alarmantna, tip joj nije pretio.

Nego meni je tu interesantno ne toliko taj lik, on je možda samo opsednut ali bezopasan (a možda i nije), koliko odsustvo razumevanja ljudi koji su nadležni i olako prelaženje preko nekih stvari koje su očigledne i ozbiljne.
Kao nije to ništa, nije te stvarno napao.
pa realno ni meni situacija ne zvuci dovoljno ozbiljno za neku jacu intervenciju... ako nije primorana da deli prostor s njim nek ga izbegava, ako lik pravi scene nek se postara da ima svedoke koji mogu mozda u buducnosti da pomognu ako bude neke tuzbe...

ignorisati samo, kolko sam shvatio to se uglavnom svodi na poruke?
Da brate ali riba ga prijavila muriji i on i dalje nastavlja koliko sam ukapirao, normalan covek bi se zaustavio kad bi mu neko rekao bezi bre od mene, a ovde mu nije cak ni zapretila vec ga direkt prijavila, i nista. Ocigledno da ima potrebu da se "dokaze" pred drugima kako se ne boji, a takvi sklopovi su nepredvidivi, malo samo da mu pogodi ego moze da se desi svasta.

A na kraju ako je devojka / zena stvarno istraumirana pa nek se skloni lik.

pa realno ni meni situacija ne zvuci dovoljno ozbiljno za neku jacu intervenciju... ako nije primorana da deli prostor s njim nek ga izbegava, ako lik pravi scene nek se postara da ima svedoke koji mogu mozda u buducnosti da pomognu ako bude neke tuzbe...

Rizik i da ona mnogo talasa jer da bi zadržali mir u tom mestu i sačuvali ugled mogli bi nju da isteraju.

Mislim da je ipak najbolje ignorisati jer lik je najverovatnije samo budaletina.

Da brate ali riba ga prijavila muriji i on i dalje nastavlja koliko sam ukapirao, normalan covek bi se zaustavio kad bi mu neko rekao bezi bre od mene, a ovde mu nije cak ni zapretila vec ga direkt prijavila, i nista. Ocigledno da ima potrebu da se "dokaze" pred drugima kako se ne boji, a takvi sklopovi su nepredvidivi, malo samo da mu pogodi ego moze da se desi svasta.

A na kraju ako je devojka / zena stvarno istraumirana pa nek se skloni lik.
ne znam bas, meni ne deluje da ima potencijala za ista ozbiljnije ovde... u svakom slucaju nema ni nekih zakonskih osnova za neke jace zalbe

ne znam bas, meni ne deluje da ima potencijala za ista ozbiljnije ovde... u svakom slucaju nema ni nekih zakonskih osnova za neke jace zalbe
Pa ono, uznemiravanje + proganjanje, to se komotno kandiduje za prijavu.

Ono otkud znam.

Doduse ja da sam zensko a da je stvarno to neki lokalni "smrad" pa ja bih mu napakovao i uznemiravanje,progranjanje, stres, PTSP, pad imuniteta, upala grla .. nesto bi od toga moralo da prodje :p

Back