Koliko je jak ovaj motor?

Zavisi od ukupne mase. Gledaj KW/KS po KG, to je bolji pokazatelj.
Tako je.
Vozio sam pre desetak godina BMW2002ti, nabudžen na oko 140-150PS.
Težak oko 950kg.
To je išlo kao nevreme, nema koga nisam otkačio.
Hebeš 250PS danas, kad moraju da potegnu 2.5 tone.

Osim toga, nekako imam osećaj da su ono pre bili stvarno konji, ovo
danas sve kao neki malecki poniji... :whistling:

Poslednja izmena:
To znači da to nije za mene. Ja volim na autoputu da mi što pre dostigne brzinu 120-130 km/h i da ne gubi snagu pri toj brzini.
Na autputu je najbitnije da se motor ne napreže pri toj brzini, što obično znači i da ne troši previše.

110 konja to može da postigne ako auto nije mnogo teži od 1200 kg. Većina auta to postiže lako. Ne znam šta si mislio pod tim da "gubi snagu". Jedino pitanje je da li tu brzinu postiže bez napora ili sa naporom, a to iz same snage motora ne možeš da znaš.

Znači snaga ti tu ne znači ništa bez informacije o ukupnoj masi vozila kao što Saja reče, a bitno je i kakav je prenos (menjač), obrtni moment, kao i kriva koja pokazuje odnos snage i br. obrtaja.

Na autputu je najbitnije da se motor ne napreže pri toj brzini, što obično znači i da ne troši previše.

110 konja to može da postigne ako auto nije mnogo teži od 1200 kg. Većina auta to postiže lako. Ne znam šta si mislio pod tim da "gubi snagu". Jedino pitanje je da li tu brzinu postiže bez napora ili sa naporom, a to iz same snage motora ne možeš da znaš.

Znači snaga ti tu ne znači ništa bez informacije o ukupnoj masi vozila kao što Saja reče, a bitno je i kakav je prenos (menjač), obrtni moment, kao i kriva koja pokazuje odnos snage i br. obrtaja.
Folksvagen Tiago, fino mi deluje ovako spolja, naročito otpozadi, a i spreda je zanimljiv.

https://www.volkswagen.rs/ponude-i-...MIyN3Njo_CiAMVlcARCB0SSQrZEAEYASAAEgLbL_D_BwE

Vozio sam pre desetak godina BMW2002ti, nabudžen na oko 140-150PS.
Težak oko 950kg.
To je išlo kao nevreme, nema koga nisam otkačio.
Hebeš 250PS danas, kad moraju da potegnu 2.5 tone.

Osim toga, nekako imam osećaj da su ono pre bili stvarno konji, ovo
danas sve kao neki malecki poniji... :whistling:
Kad sam bio klinac, ćale je iz Švice doterao za prodaju nekog nabudženog M20 BMW-a, sećam se da je bio redni šestak, bele boje, sa nekim nalepnicama kao da je za trke i da je imao alu felne obojene u drečavo žutu, koje smo jedva očistili razređivačem. Uglavnom, išao je kao mećava. Na jednoj dugoj uzbrdici u Valjevu gde retko koji auto može da dođe do 60 na sat on je dolazio do 150-160 lagano.

To je bilo i prvo hapšenje od strane policije. xD

Back