Koliko je danas minimalno mesecno potrebno para cetvoroclanoj porodici...........

Koliko je minimalno mesecno potrebno para cetvoroclanoj porodici u Beogradu za izdatke koja ima svoj stan od recimo 90m2 i koja nema auto?
Znaci hrana, porez na stan, telefoni, struja, grejanje i svi ostali troskovi. Znam da je to relativno jer sve zavisi od potrosnje ali neka okvirna suma.

2000din / dan na hranu (bez luksuziranja tipa prsuta, lignje i sl)
tel u proseku pretplata 2500/mesec x 4 = 10000
grejanja je vise manje preko infostana a za 90m2 je cca 18.000din
treniznzi za decu npr 4000/mes * x 2 = 8000
struja je cca 3500 i vise
mesecne karte za prevoz su pojevtinile ali nisam siguran koliko su sad

znaci samo osnovno je po meni ovo gore pobrojano
60+10+18+8+3.5 = min. min 99.500

Bez - garderobe, troskova koje treba u skoli da se placaju, bioskop, pozoriste, ekskurzije, pokloni za neke
rodjendane....

Koliko je minimalno mesecno potrebno para cetvoroclanoj porodici u Beogradu za izdatke koja ima svoj stan od recimo 90m2 i koja nema auto?
Znaci hrana, porez na stan, telefoni, struja, grejanje i svi ostali troskovi. Znam da je to relativno jer sve zavisi od potrosnje ali neka okvirna suma.
Čudno kako jedna ovakva tema nikoga ne zanima, ali dobro.
Evo recimo kod mene bi to bilo otprilike 1700€ mjesečno.
Režije: 250€
Hrana: 600€
Odjeća i obuća: 150€
Prijevoz: 100€
Auto: 50€
Kredit: 100€
Putovanja: 100€
Štednja: 100€
Osiguranja: 100€
Ostalo: 150€
To bi trebao biti nekakav mjesečni prosjek kroz godinu.

Kirija za stan je 400€.

Struja skupa, grejanje skupo, hrana, voda.
A dobro. Ja sam u svom stanu, nisam podstanar. A već sam napisao da mene režije izađu oko 250€ mjesečno, prosjek, nekad više, nekad manje. Koliko mi se čini, struja i voda su kod vas jeftiniji, grijanje (mislim na grijanje od toplane) i hrana su jeftiniji kod nas (hrana nešto skuplje, nešto jeftinije, nešto isto, ali na kraju kad sve zbrojiš mislim da je kod nas nešto povoljnije nego kod vas).

A dobro. Ja sam u svom stanu, nisam podstanar. A već sam napisao da mene režije izađu oko 250€ mjesečno, prosjek, nekad više, nekad manje. Koliko mi se čini, struja i voda su kod vas jeftiniji, grijanje (mislim na grijanje od toplane) i hrana su jeftiniji kod nas (hrana nešto skuplje, nešto jeftinije, nešto isto, ali na kraju kad sve zbrojiš mislim da je kod nas nešto povoljnije nego kod vas).
Moja porodica ima dosta €, žena i ja radimo, ja uzmem i privatno da radim i tu zaradim još 300/400€.

Grejemo se na drva i ugalj, drva smo uzeli za 560€ i imamo za ovu i sledeću zimu.

Ćerka škola knjige itd.

Moja porodica ima dosta €, žena i ja radimo, ja uzmem i privatno da radim i tu zaradim još 300/400€.

Grejemo se na drva i ugalj, drva smo uzeli za 560€ i imamo za ovu i sledeću zimu.

Ćerka škola knjige itd.
Pa dobro. Ali mislim da je 3000€ ipak pretjerana cifra. Za običnog, normalnog, prosječnog čovjeka i normalnu obitelj. Znači mislim na nekoga tko se ne hrani isključivo po restoranima, tko ne kupuje najnovije mobitele svake godine, tko ne kupuje skupu odjeću i obuću svako malo, tko ne ide na skupa putovanja svake godine...

Pa dobro. Ali mislim da je 3000€ ipak pretjerana cifra. Za običnog, normalnog, prosječnog čovjeka i normalnu obitelj. Znači mislim na nekoga tko se ne hrani isključivo po restoranima, tko ne kupuje najnovije mobitele svake godine, tko ne kupuje skupu odjeću i obuću svako malo, tko ne ide na skupa putovanja svake godine...
Voleo bi da je to tačno,ali nije.

Pa dobro, ali kažem, možeš li otprilike specificirati što točno? Kažeš za drva si dao 560€ i to ćeš imati 2 godine, 24 mjeseca. To je oko 24€ mjesečno..Ne daješ 560€ svaki mjesec za grijanje...
Tako je.

Ali realno ti kažem da je malo za neke porodice 3000€.

Poslednja izmena:
Tako je.

Ali realno ti kažem da je malo da za neke porodice 3000€.
Pa slažem se. Za neke, ali kažem, ja ne kupujem najnoviji Samsung S serije svake godine ili iPhone, ne jedem u restoranu svaki dan, ne kupujem majice koje koštaju 100€, ne mjenjam auto svake 3-4 godine, ne trošim na ljetovanje 3-4 tisuće eura... Takvima je i 3000€ prosječno po mjesecu malo.

Back