Koliko ima neudatih i neozenjenih u Srbiji od 25 do 4o godina?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije....nije.... sam bota..... vec i dinkic..... zajedno sa kompletnom vrhuskom koja je dovela na prosjacki stap 9/10 srpske populacije.
Glavni razlog sto se izbegava sklapanje braka je lose imovno stanje oba pola.

Najveci deo je nezaposlen, ne radi nigde, znaci loseg materijalno-finansijskog stanja da bi se zasnovao brak jer kao sto se zna :
Ljubav kroz usta ulazi....
Ipak je mladji narastaj toliko zreo da mu je jasno da ne moze ni sebe da prehrani a kamo li decu.

Apsolutno se slazem. Najlakse je udati se/ozeniti se i dobiti bebu. A sta onda...on i ona bez posla...beba plaze, trazi svoje, ti krenes da trazis novac po kuci i ono nista. Kako ces detetu objasniti da nemas para da mu kupis mleko ili pelene....a o lekovima da ne pricam. Kao sve je dzabe..ali za malo! Sta god da uzmes u ruku a za bebe je, cena je da se srusis. Ciciban, Polino ili vec neka "kvalitetnija" marka (jer svi znamo da je bitno u cemu dete hoda zbog kasnije....) nije ispod 3.0000 din. ...i eto sranja rekla raja...

Како си то постигао?

Је ли жена фина особа била и прије брака, или си ти то мало васпитавао?

Постао си ми лични идол.

Ma ne bre... sama ona to.
He bi ga . Gradska zena , bez provincijskih i seoskih kompleksa, od kojih se siri radikalni feminizam. Nema toga kod nje.

Nije....nije.... sam bota..... vec i dinkic..... zajedno sa kompletnom vrhuskom koja je dovela na prosjacki stap 9/10 srpske populacije.
Glavni razlog sto se izbegava sklapanje braka je lose imovno stanje oba pola.

Najveci deo je nezaposlen, ne radi nigde, znaci loseg materijalno-finansijskog stanja da bi se zasnovao brak jer kao sto se zna :
Ljubav kroz usta ulazi....
Ipak je mladji narastaj toliko zreo da mu je jasno da ne moze ni sebe da prehrani a kamo li decu.

Apsolutno se slazem. Najlakse je udati se/ozeniti se i dobiti bebu. A sta onda...on i ona bez posla...beba plaze, trazi svoje, ti krenes da trazis novac po kuci i ono nista. Kako ces detetu objasniti da nemas para da mu kupis mleko ili pelene....a o lekovima da ne pricam. Kao sve je dzabe..ali za malo! Sta god da uzmes u ruku a za bebe je, cena je da se srusis. Ciciban, Polino ili vec neka "kvalitetnija" marka (jer svi znamo da je bitno u cemu dete hoda zbog kasnije....) nije ispod 3.0000 din. ...i eto sranja rekla raja...

|E pa kad se ozenis i dobijes bebu, onda prestanes da odbijas poslove koji ti se nude, pa krenes da radis. A nekako, primetio sam da sve krene na dobro, kad si ozenjen covek.

|E pa kad se ozenis i dobijes bebu, onda prestanes da odbijas poslove koji ti se nude, pa krenes da radis. A nekako, primetio sam da sve krene na dobro, kad si ozenjen covek.

A ja sam primetila da i oni koji su i bili pametni ( bar delovali tako) kako se ožene u ovoj ovakvoj Srbiji , totalno odebile.:confused:

Samo skoknite na onaj porodični pdf na temu o svekrvama , šta tamo žene pišu , ono nije za normalne ljude...koliko je tamo mržnje , otvorene mržnje prema vašim primarnim porodicama, majkama , sestrama i generalno vašoj familiji , to nije zdravo.:eek:

a tek kad krenu da se hvale kako su vas zauzdale , odvojile od vaših majki i sestara , kako ste ih sve oterali u qraц i oćoravili otkad se poženiste...da ti se život smuči.

Da te vaše žene vas vole ili bar cene i mrvicu ne bi toliko mrzele sve one koji su vama pre njih nešto značili , ono je za povraćanje i duboko saučešće :sad2:

Niko od njih i ne traži da vole muževljevu porodicu ali ako im je do njega stalo , otkud tolika mržnja prema svima njegovim...to je meni za čuđenje.

Moj stric nije govorio sa rodjenom majkom 23 godine a ziveli u istom dvoristu, kuca do kuce, zbog odnosa njegove zene prema njoj.Ako joj se on obrati a ona to vidi, mesec dana ne govori sa njim, a ako joj svekrva kaze da ne baca vise namerno djubre ispred njenih ulaznih vrata ona se zaplace pred stricom i insistira da je ovaj kazni batinama, onda on sidje i rodjenu majku udara kao dzak.....ja gled'o kao dete!

A ja sam primetila da i oni koji su i bili pametni ( bar delovali tako) kako se ožene u ovoj ovakvoj Srbiji , totalno odebile.:confused:

Samo skoknite na onaj porodični pdf na temu o svekrvama , šta tamo žene pišu , ono nije za normalne ljude...koliko je tamo mržnje , otvorene mržnje prema vašim primarnim porodicama, majkama , sestrama i generalno vašoj familiji , to nije zdravo.:eek:

a tek kad krenu da se hvale kako su vas zauzdale , odvojile od vaših majki i sestara , kako ste ih sve oterali u qraц i oćoravili otkad se poženiste...da ti se život smuči.

Da te vaše žene vas vole ili bar cene i mrvicu ne bi toliko mrzele sve one koji su vama pre njih nešto značili , ono je za povraćanje i duboko saučešće :sad2:

Niko od njih i ne traži da vole muževljevu porodicu ali ako im je do njega stalo , otkud tolika mržnja prema svima njegovim...to je meni za čuđenje.

To je više odraz nesigurnosti i nedostatka samopouzdanja takvih individua,negoli što ima veze sa nacijom ili pripadnošću polu.Takvih ružnih pojava ima svuda po vascelom svetu.

Prestrašno i što je najcrnje sada ti i verujem d se stvarno to u realu i dešava.

Bilo mi nešto dosadno i samo sam svratila na tu tamo temu i kad sam videla šta pišu , koliko je to ostrašćeno i puno mržnje , a pazi, tek se takoreći poudavale , većina i ne živi sa muževljevima , a skoro pa sve 'ladno uzimaju kintu, klopu , svu moguću pomoć od tih istih ljudi i na to nisu gadljive ...svašta sam u životu videla ali na ono tamo sam se zgrozila , najozbiljnije.

čak me nije mrzelo da najotrovnije postove iskopiram , odštampam i pokažem nekim svojim prijateljicama koje imaju sinove : o reakcijama bolje da ne pišem :neutral:

Nikad mi to neće biti jasno...nikada.

Ako ja nekoga volim , cenim , a da ga ne cenim ne bih mogla ni da ga volim , onda prihvatam i njegove najmilije ma kakvi bili , naročito što ne živimo zajedno.

Pa hebote da me tuče majka mog čoveka ta dva sata nedeljno koliko tamo provedemo na ručku izdržala bih , a ne...ovaj svet je otišao kolektivno u p.m.:dash:

Ma sto je covek stariji sve mu je teze da se ozeni/uda! Kako staris, postajes mudriji i teze te je zaj.ebati! Ako se ne ozenis dok si mlad onda su sve manje mogucnosti da se to dogodi.A drugo, ovo sto radi PALMA i kojekakva udruzenja k.urci palci i ostalo.....sve je to bezveze....ja licno smatram da je sklapanje braka stvar sudbine a nikako htenja. Znate ono cuveno pitanje "Jesi li ozenjen"??......."nisam"!!!!........(pazi sad ovo) PA STA CEKAS !!?!!???? Ogroman broj ljudi i dalje smatra da je brak dzak krompira koji kupis na pijaci i doneses kuci u spajiz! A drugo, jos uvek veliki broj muskaraca se zeni da bi imao ko da mu skuva rucak da jede, opere us.rane gace i opegla kosulju i gleda decu. Evo npr.ja sad hocu da se ozenim. Mogu li ja da odem na glavnu ulicu i uhvatim za ruku ili s.isu neku koja mi se svidja i dovedem je kuci?!! Ne mogu. A gro ljudi smatra da je to moguce. Pa cak i da je ta neka bas lepa to nista ne znaci ako je duhovno prazna ili se njena licnost ne poklapa sa tvojom.Ovo kazem jer ima takodje onih koji kazu "pa sta joj fali...pa bas je lepa"....kao da je to osnov za brak i porodicu. Mislim, slazem se ja da mora postojati neka fizicka prihvatljivost u emotivnoj vezi, ali ne i apsolutna lepota.Izvinite sto palamu.dim, samo pricam ono sto osecam i ako nisam u tim vodama.

to ti je odraz moderne srpske malogradjanstine...

Ma sto je covek stariji sve mu je teze da se ozeni/uda! Kako staris, postajes mudriji i teze te je zaj.ebati! Ako se ne ozenis dok si mlad onda su sve manje mogucnosti da se to dogodi.A drugo, ovo sto radi PALMA i kojekakva udruzenja k.urci palci i ostalo.....sve je to bezveze....ja licno smatram da je sklapanje braka stvar sudbine a nikako htenja. Znate ono cuveno pitanje "Jesi li ozenjen"??......."nisam"!!!!........(pazi sad ovo) PA STA CEKAS !!?!!???? Ogroman broj ljudi i dalje smatra da je brak dzak krompira koji kupis na pijaci i doneses kuci u spajiz! A drugo, jos uvek veliki broj muskaraca se zeni da bi imao ko da mu skuva rucak da jede, opere us.rane gace i opegla kosulju i gleda decu. Evo npr.ja sad hocu da se ozenim. Mogu li ja da odem na glavnu ulicu i uhvatim za ruku ili s.isu neku koja mi se svidja i dovedem je kuci?!! Ne mogu. A gro ljudi smatra da je to moguce. Pa cak i da je ta neka bas lepa to nista ne znaci ako je duhovno prazna ili se njena licnost ne poklapa sa tvojom.Ovo kazem jer ima takodje onih koji kazu "pa sta joj fali...pa bas je lepa"....kao da je to osnov za brak i porodicu. Mislim, slazem se ja da mora postojati neka fizicka prihvatljivost u emotivnoj vezi, ali ne i apsolutna lepota.Izvinite sto palamu.dim, samo pricam ono sto osecam i ako nisam u tim vodama.

treba poceti traziti srodnu dusu na vreme...

To je više odraz nesigurnosti i nedostatka samopouzdanja takvih individua,negoli što ima veze sa nacijom ili pripadnošću polu.Takvih ružnih pojava ima svuda po vascelom svetu.

Ok i ja to prepoznajem iako nastoje da ostave utisak bahatosti ali tako ostrašćeno mrzeti nekoga ko je rodio i othranio tog čoveka sa kojim ti sada živiš, ladiš yaya ništa ne radeći , visiš po fejsu i forumu bar 12 sati , 'ladno prihvataš da ta muževljeva majka donosi komplet skuvan ručak da bi se na gotovo samo nažderala i opet je svekrva idiotkinja , sestra pogubljena veštica , a ostali još i gori...pa gde to može da bude normalno ?

Tačno , u potpunosti delim tvoje mišljenje .:ok:

Kriterijumi su se pogubili , mnogi krenu i stihijski , ono svi ortaci se poženili i koja mu prva tada naleti , bez mnogo razmišljanja se oženi i nađe mačku u džaku .

Tačno su naši stari dobro govorili : oženi se na brzinu , pa ćeš se natenane kajati.

Ni moja bivša svekrva nije ginula od ljubavi prema meni , čak naprotiv , negde je u svojoj glavi povezala da joj je sin zbog mene došao u BG inače bi joj ostao u njihovom gradu iako to nema veze sa istinom ali dok god sam njega volela , nju sam poštovala i čak njega terala da ode kod majke kada mu se nije išlo.

One tamo žene , odnosno ove žene kod nas mi uopšte nisu jasne , a muškarci koji im to dozvoljavaju i tolerišu još manje : mada kad su već dronjci onda neka ih i tretiraju kao glupe dronjke...svako je kovač svoje sudbine i sreće , samo kakvo oni o sebi imaju mišljenje u celoj toj priči , a nisu ćoravi pa sve vide , to je već zanimljivo ?!

Auuuu.....može zemljače,sve može...mi smo se kao mladići zezali,ko oće da se ženi ide pred školu na kraju školske godine(srednju školu)...gleda učenice četvrtog razreda koje izlaze sa zadnjeg časa-ona koja plače možeš odma da je vodiš kući i oženiš,ona je sigurno ponavljala pa ne sme kući...
Dok si mlad moš' kako oćeš...dovedeš neku pa ako ne odgovora menjaj,nije to komplikovano....
Ova moja sadašnja je vaspitana da stoji mirno kad priča sa mnom,ujutru dobije dnevnu zapovest i nema potrebe puno da misli...inače sam dobar suprug,i ne tučem je,sme i svoju mamu da poseti(ponekad-ne često),sme da ode i na pijac,i u prodavnicu...ma ništa joj ne branim,prošle nedelje je bila i kod komšinice na kafi ....inače mnoge komšinice joj zavide što ima tako liberalnog supruga...

pa sam biras i prioritete i drustvo u kom se kreces...

Pa ti si birao i izabrao i ja isto tako ali vidiš i sam da mnogi srljaju k'o guske u magli, idu za onim kud svi turci tu i mali mujica i posle im đavo kriv.

Ženske su opet masovno u grču da se pošto-poto udaju ma koliko to negirale i posledica je ovo gore što napisah : ostvarile su svoj cilj ali su duboko nesrećne i nezadovoljne i tu onda cela porodica trpi....čak unesreće i sve one oko njih , na pr. i tu muževljevu porodicu koja je imala tu nesreću da im jedna takva nesrećnica uđe u familiju.

Čast izuzecima , ima i pametnih muškaraca i žena i međusobne ljubavi ali takvi su u dubokoj manjini , bar gledajući ovaj haos oko sebe, ove interesesdžije i njihove žrtve , mada na kraju svi oni ispadnu žrtve svog nerazmišljanja.

Do 1945.g. Srbi su u mnogo tezim uslovima od danasnjih odgajali puno dece.Sada su neki ljudi postali samozivi i zele da zive sa sto manje napora.Da li Forumasi znaju da se pre 1941.g. nadnicilo i za 2 kgr. brasna dnevno?
Predlazem da se otvori sajt, ili tako nesto, na kome bi neozenjeni i neudate osobe pod pravim imenom ili pod sifrom davali podatke o sebi i gde bi naveli kakvog supruznika zele.Sva "ponuda" i "potraznja" iz Srbije moze da bude na jednom sajtu,a razni sajtovi i slicno mogu da se povezu.Za sve momke iz jednog sela moze se dati ponuda na jednom disku i tako redom za celu zemlju.Mozda Krstarica ima nesto slicno?Bilo bi bitno da sve to bude besplatno.
Zimi se za neozenjene i neudate mogu organizovati visednevna predavanja iz poljoprivrede itd. ali uz uslov da bude jednak broj muskih i zenskih.
Pametni momci sa sela neka se povezu i neka dovedu devojke iz Ukrajine,Moldavije,Mongolije,Albanije,Crne Gore ... da beru njihove jagode,maline,ostalo voce i povrce,a onda ce se sve ostalo resiti samo po sebi.
Od mene je za sada dosta.Dao sam ostvarljive predloge i to zato sto sam se u zivotu uvek trudio da ne budem samo teoreticar,jer od takvih pojedinaca nema mnogo vajde.

Nemojte ljudi da sirite mrznju, za to sam ja zaduzen...kao....

A tako ispada kad kazete da nema krivice u postojanju drustvenih modela ponasanja i stereotipa, tj da je problem u licnom kukavicluku a ne u moderisanoj, pripremljenoj ili oformljenoj kulturi,tj skupu postojecih modela ponasanja...

Jer evo prvo iz muskog ugla...
Ako je ona vrh vrhova riba i tako se udesi da prosto laje, da prosto govori nemoj da prilazis ako nema za sta pas da te ujede...takva riba je u 90tim tako ruzno vracala upit kad bi je flertovao neko ko nije monetarni vrh......ne jedna, nego masa.....mene nije bilo briga, osim zbog sukoba sa grupama , a tu sam imao ledja, pa bi na "je li mali, ti bolje da si neko jaje inace ce odmah mrak da te pojede" i neke varijante tih izraza ipak ostajao nedodirnut, retko bas da je morao fajt...
Ali statisticki , masa, vecina devojaka je tako ruzno odbijala nikogovice u to vreme...
A svedok sam ne samo ja, koji sam odbijen, vec i svi oni klinci koji su mi se smejali, ne znajuci zasto se smeju , a znajuci samo da se meni smeju...

Pricam sa jednim iz nize klase danas , i covek ima stav da trazi , ali ne one devojke koje izgledaju kao da ujedaju...
Znaci ne one koje izgledaju (a namerno se i trude da izgledaju i one i muskarci bas tako) kao da ih je neko malo pre iznervirao, ali to je samo stav misica lica....jer ako je in, sagovornik odmah dobija smajl i coku...dobro mozda ne coku...

I hajde da vidim kakav je sve stil oblacenja "pazi se ujedam"
I stvarno taj stil praktikuju i devojke kojima na pamet ne pada da to rade....vec samo imitiraju lepi stil a ne konteks...
E sad, ja tu krivicu bacam na osobu...jer uvek ide kontekst sa odevanjem, prihvatali mi posledice ili ne...
Ali opet , bilo je nekih izuzetno lepo obucenih , koje nisu ujedam, ali jesu blizu ujedam....i sta onda ostaje...
Ostaje radnicka klasa...a ja ne znam bas mnogo njih da ne zele ili ne znaju da se lepo doteraju , a kad misle da im je to prednost i imidz...

To je bilo o modi i muskom uglu jednog neuspesnog ili srednje uspesnog pojedinca...znaci sreca ide sa parama, nema tu fore, siroma i cenjen....bolje reci procenjen...

Ajd iz zenskog ugla....njima je kao lakse....jer oni fenseri koji se lepo oblace i mackaju , oni jasno stavljaju na znanje da su takvi....samo ih treba provaliti koliko su suskavi, i provaliti kakvi su na pasnjaku...
Da se ne lazemo daju sve one priliku i svima ostalima....samo to su prozori.....prozor u imidzu...bilo da je strastveni prozor, pred kisu ili na kisi kad su mokre.kad trebas izgledati kao dzordz majkl....znaci divalj, ali kultivisan, perverzan, ali na hrabar nacin tumaceno...
ili da je prozor u strasti....kad je capnes na bojma nemas sta , ili je capnes na navodjenje i zavodjenje, fore drznika ili budi drznica ili slicno..
ili je prozor kad je covek, kao glumi razumno bice, kad je maznes na to da si obican i vodis zanimljiv, poenta u zanimljiv normalan zivot...
ili prozor da si neciji drug, prijatelj, pa si zabranjeno voce...ili prozor pakost prema drugarici.......ima tih prozora koliko volis....

Zato nemojte da sukobljavate polove ili da ih jos vise ebete u zdrav mozak, kad se sve to radi preko postojanja tih modela i projekcija ponasanja, i naravno ocekivanja...a ne siromastvo koje pogoduje kao velikom broju dece...
Pa koliko ja znam, evo samo taj insert....nijedna metoda ne ubija miska tako efektivno i brzo kao rec "odgovornost".....
Nema posle reci "odgovornost" nista od ebaca......

Naravno malo karikiram, ali za balkance i ne bas mnogo, (izuzetke smatram vise retkim pojavama medju balkancima, a malo cescim kod nebalkanaca ...)
A sad se vratite na ona vasa proseravanja da su nekad ljudi bili siromasni pa imali puno dece...
A jeste li posmatrali vase bake i deke...i jeste li ih pitali o silnoj deci koja su poumirala (a to umiranje je samim tim i veci motiv za veci broj dece....ne obrnuto, vec upravo svesnost da imao ga danas ili nemao , sutra ga mozes izgubiti...).
E kad ih pitate, ili sad vec i ne mozete jer su izumrli....oni ce vam pokazati koliko su emocije drugacije....drugacije nego danas...
Koliko se odgovornost ne koristi....vec je odgovornost sam zivot....
Tako da se deci vrlo cesto kazalo, ma ziv si , sad vise ne trazi nista, ko ti ebe mater...(meni je bilo malo i smesno kad zena to isto kaze...ali kaze...).

Dakle....
-smrtnost daje motivaciju za povecani natalitet.....
-nema odgovornosti u smislu da se roditelj bruka ako nema uslove da pruzi detetu .....(kod nas u srbiji toga nema ni danas, zvanicno...ebu ti kevu....a nezvanicno te spuste na nivo nizeg bica , nizeg od njihovog kucnog ljubimca....
-emotivnost koja je povecana trazi visoke kriterijume u ekonomskom smislu da bi se covek odlucio na veci broj dece....jer svako zeli da bude uspesan roditelj, a kultura i mediji bacaju svaki dan toliko kamenja na roditelje i na pojedinca , da se u tom hedonizmu i plasiranom hedonizmu , vise ne moze posteno ni u WC zadovoljiti...
Kriterijum kakav treba da je WC , ja osim u iznajmljenom stanu nisam doziveo....ni kvadraturu ni sve artifakte...

Koliko para treba da zadovoljis kriterijume za emotivno uspesno....danas....a ne za emotivno napredno....nego samo srednje i uspesno...dovoljan 2.....?

Ranije nije bilo kondoma, nije bilo tacno da zna kad moze a kad ne moze da zakaci....doduse to vreme se ponovo vraca, sudeci po znanju klinki....jednom sa napravio foru i istestirao 1000 devojaka u stud domu....dobro , delom je to bilo da bih lakse umakao....ali i da bi znao koliko zna ona ....
Kad bi vi znali koliko devojaka ne zna sta znaci sredina ciklusa i ovulacija....
Da kazem, znaju one....ali na pitanje kad se moze zatrudneti.....to su odgovori ......da ne bi mog unutrasnjeg osecanja, mozda bih se i odao osmehom...
Ili koliko njih se cepa u bu lju pa posle u ribicu.......
Jos sam ispao najperverzniji tip .....kao da ja to radim a ne one...
Jedna dobra strana je sto su kod doce posle proveravale...nisu mi verovale...

A to je nase drustvo , nije vase drustvo...vec svakog od nas...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back