Koliko filmova ste odgledali u životu?

jelen.co

Veoma poznat
Poruka
13.942
Ja sam verovatno više od 10.000
Od toga 200 mi je omiljeno, i za još jedno 200 bih mogao da kažem da su dobri filmovi.
(naravno nešto što mi je nekad bilo dobar film, protekom vremena, odrastanjem i sazrevanjem više nije...... npr. Blue Thunder, Konan, Rambo, Fly, Demons, Disorderlies, Police Academy, Halloween, pa smo dospeli na prethodno naveden broj od 400).
Statistički znači 4% odgledanih filmova je dobro.... Kako stoji situacija kod vas?

Za knjige sam imao orjentir ali kako prebrojati filmove...
Drzao video klub..., ali to nije toliko uzivanje....uzivanje je kad nadjes dobre filmove....
Dobro , kod video kluba je zanimljivo kad pronadjes film koji je svima top a niko pojma nema , nikad cuo za njega....

A ovako snimam filmove koji imaju odgovarajucu vrednost, jedna scena je dovoljna ili ideja...ili odlican prevod....i to mi se desavalo , zbog ludila prevoda da snimim ceo film...jer je mnogo znacajno to sto je prevodilac i autor napravio , nije samo autor, prevodilac je ubo bolje sustinu....

Koliko filmova je dobro , koliko je vredno , koliko je odlicno....hmmmm.
Vredno je solidno , mozda 1, 2 %ne kao komplet filmovi nego kao scena, deo...
Dobri , da mogu da se gledaju , ne kao preporuka...nego za licno gledanje , je mozda i vise, 4, 5%....a kao preporuka, onda 2%...

Ali kad uzmes npr tv program i pogledas filmove, tu nema 1 ili 2 nedeljno da valjaju...
Skoro je bio sta zene zele...sta reci ....zanimljiva koncepcija filma, i zato zasluzuje da se nadje u izabranima....ali tu ima puno bledih kikseva...ali ok...ima ona depresivna radnica, ima cin pokajanja sve nerealno ali dobro , takav scenario..

Inace mi se ukus ne slaze sa forumasima, jos manje sa ljubiteljima serija...sine tu se prekrstim kad vidim preporuke...
Analize scena i filmova, tu je tek razlika drasticna...i obicno me mrze...
Vecina ljudi voli limunadice ili pucacinu...
A limunadice nisu limunadice tipa kejt i leopold ili duh nego neke uvrnute kao npr lion heart ili destruktivne tipa bitanga i princeza....aka kontra roditeljima...

Ja sam mozda prvih 20 30 filmova jos i pokazivao taj efekat projekcije onog sta zelim u realu , a posle nisam, otislo se daleko od toga...

Vrlo brzo te prodje period i tata bi sine kad posle skole ides po parkicima sa skolskim drugaricama ili po bioskop salama...

A to je vecina sto gledaoci rade....

Zanimljivo vise mi se ukus slaze sa nekadasnjim citaocima, ne sadasnjim, ne citam vulkanoide....nego sa filmskim gledaocima...

Serije ne valjaju nista...

Od serija mogu da izvojim nekoliko , ne mnogo..
Wire, milioner, deuce, treme, i jos nekih 5 verovatno...
chernobil npr...

MV5BMTYzMzU3NTM5NF5BMl5BanBnXkFtZTcwMzExMzUwMg@@._V1_.jpg

Vidis koliko winnera ima.....

Meni nisu , dobri su filmovi za vezbanje mozgica.......
Mislim vidi se to , ko ne gleda filmove, ispreskaces ga ocas posla....
Vidis odmah da li neko gleda filmove da bi zadovoljio svoje sanjarije ili gleda da bi provalio fore, oportunisticke ili da bi njusio sitne logike ljudi...
Tako vidis ko voli logiku reditelja ili scenariste koji su losi ....da ustvari ne prate taj ugao u filmu...
To su oni totalno nepovezani filmovi , sve moze, a za 4 minuta takodje sve moze.....i tako se igraju sta sve moze u kom trenutku....

Jeste nekad igrali da na od 10 do 20 min gledate i posle ispricate kako ce da se zavrsi film.....znaci imate tih 10 min a da pogodite totalno razvoj filma do kraja...
Nemate prvih 10 min...

Ja sam verovatno više od 10.000
Od toga 200 mi je omiljeno, i za još jedno 200 bih mogao da kažem da su dobri filmovi.
(naravno nešto što mi je nekad bilo dobar film, protekom vremena, odrastanjem i sazrevanjem više nije...... npr. Blue Thunder, Konan, Rambo, Fly, Demons, Disorderlies, Police Academy, Halloween, pa smo dospeli na prethodno naveden broj od 400).
Statistički znači 4% odgledanih filmova je dobro.... Kako stoji situacija kod vas?

Nikad nisam brojala niti razmisljala o tome

🤷🏻‍♀️

Ja ne znam tačno koliko filmova sam odgledao ali to nije "normalan" broj. Otvorili smo video-klub 1984. Zatvorili smo ga 2021. Nastavio sam da skidam filmove, da ih gledam, sređujem titlove i sam da titlujem. prešao sam na berzu kod SKC_A :) Jurili su nas i razjurili su nas. Piraterija je počela da živi na "visokoj nozi". Nekada sam bio u stanju da odgledam i do 4-5 naslova dnevno. Ja sam strašno voleo film, kao savršen spoj, književnosti, muzike, fotografije, pozorišta... sve u jednom. Gledanjem filmova sam i učio i putovao. Življe nego čitanjem knjiga. Ali kao i kada nema dobre knjige, tako nekada nema dobrog filma. Traganjem i gledanjem filmova gradi se kriterijum. Ja sam kroz vreme zaista podgledao ogroman broj naslova, taj broj je sigurno, ako ne preko, ono blizu 10.000.
Ali pre deset godina sam prestao da gledam filmove. Počeo sam teško da podnosim fikciju iako je stvaram. Filmovi Andreja Tarkovskog, Bergmana, Bunjuela... toliko toga, toliko majstora... ali ako se ne odvoji vreme, nije lako naći dobar film, osim kao preporuku i uvek iz "poverljivog izvora" :) Poslednje dobro što sam gledao je Inland Empire, film kojim je David Linč završio svoju veliku filmsku triologiju ali je završio i sa daljim radom.
Možda pogledam novi film Alejandra Jodorovskog - "Beskonačnu Poeziju".

Ja ne znam tačno koliko filmova sam odgledao ali to nije "normalan" broj. Otvorili smo video-klub 1984. Zatvorili smo ga 2021. Nastavio sam da skidam filmove, da ih gledam, sređujem titlove i sam da titlujem. prešao sam na berzu kod SKC_A :) Jurili su nas i razjurili su nas. Piraterija je počela da živi na "visokoj nozi". Nekada sam bio u stanju da odgledam i do 4-5 naslova dnevno. Ja sam strašno voleo film, kao savršen spoj, književnosti, muzike, fotografije, pozorišta... sve u jednom. Gledanjem filmova sam i učio i putovao. Življe nego čitanjem knjiga. Ali kao i kada nema dobre knjige, tako nekada nema dobrog filma. Traganjem i gledanjem filmova gradi se kriterijum. Ja sam kroz vreme zaista podgledao ogroman broj naslova, taj broj je sigurno, ako ne preko, ono blizu 10.000.
Ali pre deset godina sam prestao da gledam filmove. Počeo sam teško da podnosim fikciju iako je stvaram. Filmovi Andreja Tarkovskog, Bergmana, Bunjuela... toliko toga, toliko majstora... ali ako se ne odvoji vreme, nije lako naći dobar film, osim kao preporuku i uvek iz "poverljivog izvora" :) Poslednje dobro što sam gledao je Inland Empire, film kojim je David Linč završio svoju veliku filmsku triologiju ali je završio i sa daljim radom.
Možda pogledam novi film Alejandra Jodorovskog - "Beskonačnu Poeziju".
Mislim da je to jedna od prednosti života na balkanu. To što ako želiš možeš odgledati 10.000 fimova… Taj luksuz nam omogućava piraterija (u svim oblicima), slobodno vreme…..

Back