Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Sve vremenom crkne. Kompjuter, ako ti treba tako, mozes ostaviti da radi dok ti ne dosadi.
Samo nemoj posle 2-3 godine, kad nesto otkaze, da kazes, znao sam, nisam trebao tako...
Sasvim je normalno da nesto otkaze posle izvesnog vremena, ma kakav racunar imas.
A shta mislish koliko dugo rade serveri bez prekida ?? 24/7/365
Ja moj PC gasim samo kada vadim HDD ili stavljam novi hardware inache je upaljen 24/7 poshto se uvek neshto skida sa neta.... dodushe ja sam za napajanje dao 110 € 8)
to wech ne..ako crkne napajanje verovatno ce da povuce josh neku komponentu sa sobom..tako da
bolje kupish neko malo kvalitetnije napajanje i ne mislis..ne mora da bude ono od 100e ali ne neko kinesko od 20..neko pristojno od 50 ak jevreja..
pozZZz
Imas ti i pristojna za 30e Sve zavisi od konfe koju treba da napaja. Inace naravno da je bolje ne gasiti komp duze vreme nego ga recimmo gasiti svako vece ili jos gore kad god zavrsimo sa radom. Najcesce zbog takvog paljenja/gasenja strada HDD, a veliku sansu ima i napajanje. Ostalim komponentama naravno da smeta konstantno paljenje/gasenje, ali oni imaju mnogo manju sansu da crknu usled toga.
Najcesce zbog takvog paljenja/gasenja strada HDD, a veliku sansu ima i napajanje. Ostalim komponentama naravno da smeta konstantno paljenje/gasenje, ali oni imaju mnogo manju sansu da crknu usled toga.
HDD-u ne smeta paljenje i gašenje, jer je predviđen da se pali i gasi, i ima elektroniku koja to reguliše. (parkiranje glave)
Sa vremenom i upotrebom, sve elektronske komponente degradiraju i to je normalno, a naročito one koje imaju pokretnih delova (ventilatori, HDD-ovi, itd.)
Naravno, ovo ne znači da će se kompjuteru nešto loše desiti ako radi dugo, ako su komponente kvalitetne radiće dovoljno dugo da postane zastareo pre nego što se pokvari.