Koliko dugo traju vaši koferi?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
40.840
Oni su pod velikim opterećenjem na svakom putovanju.
Dostupni su od jeftinih do skupih...

Koliko odmora avionom može preživjeti vaš kofer?

Moja maajka je sad kad smo putovali u tursku ponijela mali kofer

Gledam i kazujem “nekako ti je kofer malen”
Gleda ona u moj “bože koliki je tvoj “

Kad smo se bracali iz turske gurali smo njene stvari u moj i kazujem vidiš da je mali, sigurno si imala veći ali nisi htjela da ga poneseš da se nebi ogrebao

Jok nemam

Uglavnom se uspostavilo da ima i da upravo zbog toga sto se koferi vuku i bacaju, nije htjela ponijeti veliki kofer (ovo nikako nemogu da razumijem) 🫢

IMG_1073.jpeg

u vreme kad sam putovao, nisam putovao sa koferima zato sto na nekim prelascima sa aviona na avion vaze druga pravila i dimenzije. Tako sam navikao da putujem sa torbama. Posto mi se par puta desilo da bude problema sa prtljagom, navikao sam se da u rucnom prtljagu uvek imam par presvlaka za nedajboze takve situacije. Takodje gledao sam cesto kako tretiraju prtljag i shvatio da pod tim uslovima koferi koliko god da su dobri i jaki ce da se negde raspadnu. Cak i oni najkvalitetniji. Ne zbog toga koliko su dobri, nego kako sa njima barataju.

Oni su pod velikim opterećenjem na svakom putovanju.
Dostupni su od jeftinih do skupih...

Koliko odmora avionom može preživjeti vaš kofer?

Moja maajka je sad kad smo putovali u tursku ponijela mali kofer

Gledam i kazujem “nekako ti je kofer malen”
Gleda ona u moj “bože koliki je tvoj “

Kad smo se bracali iz turske gurali smo njene stvari u moj i kazujem vidiš da je mali, sigurno si imala veći ali nisi htjela da ga poneseš da se nebi ogrebao

Jok nemam

Uglavnom se uspostavilo da ima i da upravo zbog toga sto se koferi vuku i bacaju, nije htjela ponijeti veliki kofer (ovo nikako nemogu da razumijem) 🫢

Pogledajte prilog 1640197
Kupio jedan David Jones tvrdi kofer 2015 ili 16-te i isti malo izgreban ali potpuno čitav proputovao tri kontinenta, i boga pitaj koliko aerodroma, od vijetnamskih "seoskih" do arapskih fensi mega aerodroma.
A nije bio skup, nešto u rangu stotinjak i kusur evra. Sasvim zadovoljan. Preporuka za taj brend

Poslednja izmena:
Do sada mislim da sam potrošio sve veće marke na tržištu, Carlton, Delsey, Samsonite, Osprey torbe, kupovao sam čak i one dizajnerske Diesel, Tommy Hilfiger…ma ništa nije neuništivo i može da izdrži torturu maltretiranja od strane aerodromskih bacača prtljaga. Reko bih da mi kofer u proseku traje 3 godine ali putujem prilično. Alternativa je ono uvijanje kofera u onu plastiku/kesu/celofan na aerodromu ali su i onda točkići nezaštićeni a oni najviše stradaju. Postoje i one plastične “futrole” za kofer, probao sam i to ali je isti efekat kao i sa uvijanjem.
Imam medjutim jedan kofer koji je svih ovih godina ostao neoštećen ali verovatno zato što nikada nije video avion, čak ni autobus, jedino samo moj auto i to je jedna ogromna, gore pomenuta Rimowa iz 2006 godine. Taj se kofer iz početka pokazao toliko nepraktičan za putovanje da nisam nikada ni pokušao. Prvo što je preveliki, takve Rimowa više i ne pravi, drugo što je u startu težak 6-7 kg tako da bi zbog manje više standardne dozvoljene težine od 23kg uvek morao da bude poluprazan ili da doplaćujem do 30 kg pa ga i onda ne bih napunio, tako da je besmisleno nositi ga. Treće, žao mi da ga akam i da mi gule i čukaju onaj njegov fini aluminijum jer moj nema doživotnu garanciju, to je Rimowa počela tek od skoro, mom je garancija odavno istekla.
Tako da naravoučenije, ako hoćete da vam kofer bude netaknut ostavite ga kući.

Imam i set Tajlandskih kopija Rimowe, kofer srednje veličine i carry on, takodje aluminijumski i to crni sa kožnim ručicama, oni izazivaju dosta pažnje na aerodromima i njih stavljam u onu providnu “futrolu” i za sada su ok ali ih koristim uglavnom za kraća putovanja.
Trenutno sam imam 5 kofera koje sve manje-više koristim, ne računajući ženine.😅

Rimowa je do pre godinu dve vršila besplatne ili sa minimalnim učešćem popravke svojih kofera, Ostaviš kofer u radnji, sutradan ga podignes popravljenog.
Mi smo koristili uglavnom Tumi (i poneki Rimowa), koji vodi vrlo sličnu politiku popravki, a uvek smo imali Rimowa carry on, koji ubedljivo najbolje tockice ima, bukvalno sam ide po aerodromu 🙃
I onda pre jedno godinu dana, KLM je “odvalio” jednu Rimowa putnu torbu, i u radnji su nam rekli da ne može da se popravi. Tada sko saznali da su uveli doživotnu garanciju za nove, znaci popravka kad može ili zamena kofera u drugom slučaju.
Elem, KLM se pokazao izuzetno profesionalan, uz slike i potvrdu iz radnje o modelu Rimowa kofera (svaki kofer ina svoj broj šasije 😂) isplatili su punu cenu iz radnje za sličan/odgovarajuci model.

Neki modeli Rimowa jesu tezi, naročito sa alu oklopom, i ne bi da zvucim ko snob, ali ti koferi su namenjeni onima koji lete prvom/biznis klasom gde su ogranicena težine obicno 32kg po koferu x 2

Poslednja izmena:
Aaaaa, "silent wheels"😅...imao sam drugara koji se kad god je putovao oduševljavao silent wheels-ovima na njegovom Samsonite-u😀
Ima medjutim leka i za točkiče koji nisu tako silent:

Pogledajte prilog 1641673
😁

…znaš ono kad žuriš, a aerodrom jos ako ima tepih, Rimowa je svetski sampion, ostali izvrcu zglob 😂
Carry-on model sa džepom za laptop je preporuka, jeste skup (kupis u Nemačkoj i vratiš porez) ali nadzivi sve druge plus doživotna garancija.

IMG_9487.jpeg

Back