Колико често мислимо о бившој/бившем

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Колико често размишљамо о бившем/бившој? Искрено, ја врло ретко, али размишљам о неким ранијим дејтовима који нису успели и на слично...

Многи нису баш скроз и након позамашног времена преболели бивше партнере па често мисле на њих. Многи су раскинули због глупости и ситница радије него због неке велике ствари па им недостаје бивши партнер

А ви да ли мислите на бившу/бившег?

Meni su više kao sećanje, koje nekad iskrsne, nego razmišljanje o njima.
Samo kad ih vidim uživo mogu da mislim " baš dobro što ja ne završih sa ovim"
Ja ne razmišljam tako, svaki s kim sam bila u vezi je zaslužio moju ljubav i pažnju. Nemam loše mišljenje o njima, mada ih i nije bilo mnogo :) to što nam se nisu poklopile želje i ciljevi, što na kraju nismo završili u fazonu "živjeli su dugo i srećno zajedno" ih ne čini manje vrijednima niti nedostojnim mojih razmišljanja o njima.

Ja sam sa svima u odličnoj komunikaciji.
Ne mislim ni o jednom loše. Jednostavno kažem da kad ih vidim ne sečem vene za njima kao "greška je što smo raskinuli", i ne patim. Kad ih vidim, znam da je dobro što smo raskinuli jer se vidi da ne bi išlo da smo ostali. Ispravan je potez bio za raskid. Nekad smo se pronašli u nekom momentu, al taj sekund je prošao. Zato su mi i uspomene lepe na te dane, jer su osećanja rasčišćena. Nema više tu ničega, sem sećanja. Bar sa moje strane. 😁

A poznajem dosta ljudi , većinu ustvari sa jako lošim uspomenama i da ne žele ni da razgovaraju o bivšim. Tih momenata nemam.

Ne u tom kontekstu.
Više ih se mogu setiti kroz neke događaje koji su mi se desili i pamtim , pa su u toj roli i oni imali ulogu, ali kao neko nedostajanje ili da ih još volim, neeee.
Значи код тебе ипак важи оно "да је ваљао, не би био бивши". Поштено. Fair enough, што би рекли англофони

Mislim. Niko nema na mozgu tipku delete.
Дефинитивно али мислим да много зависи и од врсте раскида. Опет кажем ако неко раскине на буран начин и због реалног проблема, или због ситнице, па се после каје...

Ja ne razmišljam tako, svaki s kim sam bila u vezi je zaslužio moju ljubav i pažnju. Nemam loše mišljenje o njima, mada ih i nije bilo mnogo :) to što nam se nisu poklopile želje i ciljevi, što na kraju nismo završili u fazonu "živjeli su dugo i srećno zajedno" ih ne čini manje vrijednima niti nedostojnim mojih razmišljanja o njima.
И то је скроз у реду. Чак и пожељно, јер значи да те нису разочарали. Лепа искуства из којих си извукла лепе поуке.

Значи код тебе ипак важи оно "да је ваљао, не би био бивши". Поштено. Fair enough, што би рекли англофони
Čuj, valjali su oni. Dobri su to sve ljudi. Ali nekako mi nisu bili "za zauvek" .
Koliko je bilo potrebno, bili su u mom životu.

Ja sam sa svima u odličnoj komunikaciji.
Ne mislim ni o jednom loše. Jednostavno kažem da kad ih vidim ne sečem vene za njima kao "greška je što smo raskinuli", i ne patim. Kad ih vidim, znam da je dobro što smo raskinuli jer se vidi da ne bi išlo da smo ostali. Ispravan je potez bio za raskid. Nekad smo se pronašli u nekom momentu, al taj sekund je prošao. Zato su mi i uspomene lepe na te dane, jer su osećanja rasčišćena. Nema više tu ničega, sem sećanja. Bar sa moje strane. 😁

A poznajem dosta ljudi , većinu ustvari sa jako lošim uspomenama i da ne žele ni da razgovaraju o bivšim. Tih momenata nemam.
Да, па то ипак значи да је ваш раскид био легитиман. Да није дошло до неке пренгљане реакције па се после кајеш

Recimo da je kasno.
Не, никад није касно, то је само фраза у твојој глави. А све ће касније бити док сама то не видиш и не решиш

Овако имаш 0%. А кад пробаш бар имаш 1%. Повећање са 0 на 1% је повећање од 100%

Не, никад није касно, то је само фраза у твојој глави. А све ће касније бити док сама то не видиш и не решиш

Овако имаш 0%. А кад пробаш бар имаш 1%. Повећање са 0 на 1% је повећање од 100%
Ma sladak si ti..
Ali ipak imam više godina.
Tako da znam zašto kažem da je kasno.

Back